Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζοβαρής αντίδραση με τζίρο στο Χρηματιστήριο

Κίνηση πάνω από τις 1.120 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη με αυξημένες συναλλαγές στις τράπεζες και ισχυρότερη τάση για την Πειραιώς. Σε ποια blue chips επιχειρούν οι αγοραστές.

Τραπεζοβαρής αντίδραση με τζίρο στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, ισχυρό ξεκίνημα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με...αέρα η επιστροφή στην δράση μετά τις 2 αργίες, με τα 20 εκατ. ευρώ αξίας συναλλαγών στο πρώτο ημίωρο ενδεικτικά της στάσης traders και επενδυτών.

Με ανοδικό χάσμα οι πρώτες εντολές, τάση που είχε διαφανεί από την προσυνεδρίαση, με αποτέλεσμα το "άνοιγμα" για τον Γενικό Δείκτη να γίνει από τις 1.111,80 και γρήγορα να διευρυνθεί έως 7-8 μονάδες υψηλότερα.

Ταχύτατη η ροή εντολών από την πρώτη ξεπερνώντας σε ρυθμό των προηγούμενων 3 συνεδριάσεων (της Μεγάλης Εβδομάδος) ισχυρή ένδειξη σύμφωνα με χρηματιστές για "υπόλοιπο" αγορών από την συνεδρίαση της 14ης Απριλίου.

Σε τραπεζικά χαρτιά η επικέντρωση κυρίως των πιο βραχυπρόθεσμων, επιβεβαιώνοντας την επιθετικότητα του κλάδου -είτε σε ανοδικές κινήσεις όπως η τρέχουσα είτε σε διορθωτικές- αποτελώντας παράλληλα τον κλάδο που επηρεάζεται αμεσαότερα από μία θετική ετυμηγορία της Standard & Poor's. Εύλογα σημαντικό μέρος των συναλλαγών αφορά σε περισσότερο προεξοφλητικού χαρακτήρα εντολές traders που προσβλέπουν σε ένα ανάλογο/θετικό ενδεχόμενο.

Προεξόφληση, που προφανώς και ενέχει αυξημένο ρίσκο στην περίπτωση μη επιβεβαίωσης του πλην όμως εξίσου σημαντικό μέρος κεφαλαίων τοποθετείται με επενδυτικό ορίζοντα. "Δεν είναι τόσο η Standard & Poor's", σημειώναμε τελευταία στον Εκηβόλο αλλά η προοπτική πέραν της Παρασκευής, και με αυτήν ως γνώμονα επενδύονται ξένα κεφάλαια στην πλειονότητα των blue chips πρώτης γραμμής.

Κλάδος-οδηγός ο τραπεζικός- με ισχυρή long επαναφορά από την Πέμπτη και αποτέλεσμα την διψήφια μεταβολή του που πλέον προσεγγίζει το 30% από την αρχή του έτους. Από τις 819,76 οι πρώτες εντολές έως 8 μονάδες υψηλότερα ο ΔΤΡ, με εντολές σε Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική, Eurobank. Ισχυρότερη τάση για την Πειραιώς, με 3,95% στα 2,318 ευρώ και εισροές με ορίζοντα και προς την 3μηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI το Μάϊο. Προφανές πως, μέρος της αγοράς προεξοφλεί την ένταξη της μετοχής στον MSCI GReece, συμπληρώνοντας πρακτικά το τραπεζικό "καρέ".

Σταθερές εισροές σε Mytilineos, Jumbo, Coca Cola HBC, επάνοδος αγοραστών σε Motor Oil, ανοδική τάση για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, κινητικότητα σε μετοχές του ομίλου Viohalco σε ένα ευρύτερα ανοδικό trend για χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στις 63/30 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο.

Στα 30 εκατ. ο τζίρος με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας, τα 5,07 εκατ. με τη μορφή προσυμφωνημένων εντολών σε τίτλους των ΟΠΑΠ, Alpha Bank, OTE, Eurobank και Motor Oil.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v