Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Φλερτάρει με τις 1.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Συνεχίζει ανοδικά η εγχώρια αγορά ενώ το βλέμμα στρέφεται και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo στο προσκήνιο. Πίεση για Motor Oil.

Χρηματιστήριο: Φλερτάρει με τις 1.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Θετικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, οριακά ανοδικά τα futures στην Wall Street και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
οι επενδυτές "φλερτάρουν" με την περιοχή των 1.100 μονάδων. Στις 15.706 (0,37%) ο DAX, στις 7.819 (0,43%) ο FTSE100, με τα futures του S&P500 από τις 4.140 (0,10%).

Με αυτό το κλίμα εκτός- και σε αναμονή ανακοίνωσης πληθωρισμού Μαρτίου στις ΗΠΑ συν οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου 3μηνου, στα εντός οι αγοραστές πηγαίνουν για το 9Χ9.

Από την προσυνεδρίαση διακριτή η πρόθεση των επενδυτών-ηπιότερη μεν σε σχέση με εχθές πλην όμως εμφανής τις βλέψεις για τις 1.100 μονάδες -με εντολές σε blue chips- σηματωρούς αλλά και τραπεζικά χαρτιά.

Κοινή εκτίμηση στην αγορά, πως ένα μέρος των εντολών αφορά σε αγορές προεξόφλησης με ορίζοντα την προσεχή Παρασκευή, ημέρα αξιολόγησης της οικονομίας από την Standard & Poor's. Αλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι τα trades της Societe Generale, στα οποία αναφέρεται από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Βραχυπρόθεσμο το στοίχημα ωστόσο επίσης κοινή εκτίμηση είναι πως, σημαντικά κεφάλαια επενδύονται μεσομακροπρόθεσμα με γνώμονα και τα οικονομικά αποτελέσματα 2022 και τις προβλέψεις 2023 συγκεκριμένων ομίλων, επιχειρήσεων και προοπτικής κλάδων, τομέων δραστηριότητας.

Ενδεικτικές του δεύτερου οι εισροές κεφαλαίων σε μετοχές των Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, AEGEAN κ.α. από την αρχή της συνεδρίασης, η ανακατάταξη δυνάμεων λ.χ. σε Mytilineos, Motor Oil, οι εντολές σε ΟΤΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Viohalco αλλά και mid caps όπως Profile, Entersoft κ.α. σε συγχρονισμένο/αρμονικό ρυθμό αγορών-πωλήσεων.

Ικανοποιητικός ο ρυθμός -βραδύτερος όμως της χθεσινής συνεδρίασης- ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας, το πιθανότερο δεν θα πιάσει τα 105 εκατ. της Τρίτης πλην όμως θα υπερβεί τα 65 εκατ. ευρώ (μέσος όρος προηγούμενης εβδομάδος).

Τεχνικά, και για τους τρεις δείκτες οι στηρίξεις επιβεβαιώνονται -προς ώρας-και με το παραπάνω, μένει να φανεί εάν θα υπάρξει διάθεση για υπέρβαση των άνω ορίων που έχουν τεθεί. Ενδεικτικά για τον ΔΤΡ στο εύρος των 797,51-803,80 μονάδων η διακύμανση, στις 805 το άνω όριο, με πειστική υπέρβαση του να ενισχύει το ενδεχόμενο αλλαγής τάσης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v