Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές βρίσκονται στο προσκήνιο

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη, με υπέρβαση των 1.080 μονάδων και την προσοχή των επενδυτών στον πληθωρισμό των ΗΠΑ. Η υπεραπόδοση των τραπεζών και οι μετοχές «αιχμής» στο ταμπλό.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές βρίσκονται στο προσκήνιο

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με επαναθέρμανση των ανησυχιών για το ενδεχόμενο ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ, χαμηλά 18 μηνών για τον πληθωρισμό στην Κίνα, ενώ το ΔΝΤ βλέπει επιστροφή επιτοκίων της Fed σε μηδενικά επιτόκια.

Σε αναμονή της ανακοίνωσης πληθωρισμού Μαρτίου στις ΗΠΑ, τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε οριακά ανοδικό άνοιγμα από τις 4.142 (0,16%) και στα ευρωπαϊκά από τις 15.520 μονάδες ο DAX, από τις 7.662 ο FTSE100 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις 1.074 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Μετά από μία εβδομάδα τεσσάρων συνεδριάσεων με θετικό πρόσημο τόσο για τον FTSE25 στις 2.597 μονάδες όσο και για τον Δείκτη Τραπεζών στις 782 μονάδες.

Σχεδόν διπλάσια η απόδοση για τον ΔΤΡ έναντι των FTSE25 και ΓΔ, με ικανοποιητική ροή εντολών και στις 4 συστημικές και τη μετοχή της Πειραιώς να ξεχωρίζει με 6,21% στα 2,122 ευρώ.

Σταθερές εισροές σε συγκεκριμένα blue chips, με γνώμονα και την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2022 και τις εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Μετοχές αιχμής από τον FTSE25, Coca Cola HBC, Mytilineos και Motor Oil κυρίως.

Νέα υψηλά στα 25,97 ευρώ για τη βαρύτερη μετοχή της αγοράς, νέα ιστορικά υψηλά στα 27,48 ευρώ για τη δεύτερη βαρύτερη και δυναμική επαναφοράς στα 24,48 ευρώ για τη ΜΟΗ.

Σημαντικές αποφάσεις, κατ' αρχάς στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Mytilineos, με κύριο θέμα την αναθεώρηση του ανώτατου ορίου (για αγορές ιδίων μετοχών ) στα 40 από τα 25 ευρώ, με εύλογο το ενδιαφέρον για την υποδοχή της από την επενδυτική κοινότητα. Και δη από τα ξένα funds.

Ανακοίνωση μεγεθών 2022 από τη Motοr Oil και του μερίσματος που θα διανεμηθεί στους μετόχους/επενδυτές.

Ο όμιλος έχει διανείμει -ήδη- 0,40 ευρώ/μτχ., μένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι) η πρόβλεψη της Optima Bank για μέρισμα 1,10 ευρώ/μτχ. Επίσης εύλογο το ενδιαφέρον της αγοράς για τη στάση των επενδυτών και δη των ξένων.

Προσοχή και σε εισηγμένες που ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα (λ.χ. Profile, Trastor, Entersoft κ.α.), συνεκτιμώντας πως η τρέχουσα εβδομάδα είναι μόλις 3 συνεδριάσεων (με αργία τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v