Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τακτικές με φόντο την αξιολόγηση της S&P

Στον ρυθμό των προσδοκιών για την επενδυτική βαθμίδα και της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων-επιχειρηματικών εξελίξεων, η εγχώρια αγορά συντηρεί δυνάμεις. Οι εκτιμήσεις.

Χρηματιστήριο: Τακτικές με φόντο την αξιολόγηση της S&P

Σε πληθωρισμό και οικονομικά αποτελέσματα η προσοχή των επενδυτών σήμερα, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Με απώλειες τα ευρωπαϊκά, σε διόρθωση η Νέα Υόρκη και ελεγχόμενη διολίσθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Από 0,14% χαμηλότερα τα futures του S&P500 με σημείο αναφοράς-στήριξης στις 4.120 μονάδες.

Από τις 15.795 (-0,62%) ο DAX, από τις 1.106,57 (-0,41% ) ο Γενικός Δείκτης, σε μία συνεδρίαση περιορισμένης προσφοράς, με αγοραστές από τα χαμηλά και διακριτή την προσπάθεια μερίδας επενδυτών να συντηρηθεί η αγορά σε επίπεδα 1.110-1.080 μονάδων, σε «κλείσιμο» εβδομάδας.

Ο καθαρός τζίρος -εξαιρούμενων των συναλλαγών στη μετοχή της MIG- ακόμη χαμηλότερος της Τετάρτης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Ειδικότερα για την προσεχή εβδομάδα, τελευταία του Απριλίου, με την τακτική των βραχυπρόθεσμων να διαμορφώνεται ανάλογα και με τη βαθμολόγηση της Standard & Poor's, σήμερα το βράδυ.

Κοινή εκτίμηση πως μέρος των κεφαλαίων που εισέρευσαν το τελευταίο διάστημα κυρίως στον τραπεζικό κλάδο έγιναν στο πλαίσιο προεξόφλησης της ετυμηγορίας του αμερικανικού οίκου.

Ωστόσο, επίσης κοινή εκτίμηση είναι πως σημαντικότερα είναι τα κεφάλαια που τοποθετούνται επενδυτικά κυρίως σε blue chips και μετοχές-σηματωρούς, με γνώμονα οικονομικά μεγέθη 2022-επιχειρηματικές διεργασίες.

Από τις 829,13 (0,23%) ο ΔΤΡ με long τάση, τόσο σε διάστημα εβδομάδας (2,74%) όσο και μηνιαίο (4,82%) και 29,44% συνολικά από την αρχή του έτους.

Από τις 2.678,79 (-0,35%) ο FTSE25, με ανάλογη τάση στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.

Στον ρυθμό και της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων-επιχειρηματικών εξελίξεων οι επενδυτές, με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να έχει προχωρήσει εχθές, πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Ξεκινά ο Καφηρέας, προχωρά το project στην Αμφιλοχία, σημειώνεται σχετικά για την εισηγμένη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v