Αναμένοντας τους νικητές της επόμενης ημέρας!

Στα όριά τους φθάνουν οι αντοχές των περισσότερων, καθώς επιταχύνεται η πτωτική πορεία της αγοράς. Προφανώς, όπως επισημαίνει ο Μιχαήλ Γελαντάλις, οι κερδισμένοι, δηλ. οι πρωταγωνιστές του χθεσινού short selling, θα είναι κυρίως οι νικητές της επόμενης ημέρας. Αυτοί που θα αναλάβουν και τις τύχες της Σοφοκλέους!!!

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Και τώρα τι... μετά την άνευ όρων παράδοση της αγοράς στη δύναμη πυρός των ”υποτιμητών”;

Αναλογιζόμενοι το ότι δεν συνέτρεχαν ουσιαστικοί λόγοι για να υποχωρήσει σε αυτά τα επίπεδα και με τον τρόπο που πιέστηκε η αγορά θα πρέπει να διευκρινισθούν οι διαθέσεις των λίγων και ισχυρών.

Ουδείς ισχυρίζεται ότι η κατάσταση στην αγορά είναι η καλύτερη δυνατή, κάτι τέτοιο όμως απέχει σημαντικά από την εικόνα που παρουσιάστηκε χθες.

Ποιο μπορεί να είναι το όφελος από αυτή την επιστροφή των μεγεθών στα επίπεδα του Μαρτίου του 1998 και ακόμη πιο πίσω. Περαιτέρω εξουθένωση εκείνων των λίγων επιχειρηματιών που αποφάσισαν να στηρίξουν τις εταιρίες τους, περιθωριοποίηση και άλλων χρηματιστηριακών, το ”σκάσιμο” και άλλων περιφερειακών φουσκών η περιθωριοποίηση των επενδυτικών σχημάτων.

Ποιος έχει την αντοχή, την ρευστότητα να τραβήξει και άλλο το σχοινί στα άκρα επιβαρύνοντας μια ούτως ή άλλως αρνητική κατάσταση. Πάντως όχι οι πολλοί και οι αδύναμοι της αγοράς. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις ήταν απογοητευτική η διάθεση εγκατάλειψης, καθώς ακόμη και τραπεζικές μετοχές ”διελύθησαν” με αστείες συναλλαγές.

Προφανώς και δεν είναι ώρα να μεμψιμοιρούμε, να αποδίδονται ευθύνες και να αναζητούνται υπαίτιοι. Πλησιάζει όμως η ώρα, όπως εύγλωττα αναφέρεται και στο τελευταίο φύλλο του ”Μετόχου”, που η αγορά θα ξεκαθαριστεί στο μέγιστο βαθμό.

Το ποιος θα υποδυθεί τον λευκό ιππότη της Σοφοκλέους θα μας τον δείξουν οι επόμενες ημέρες.

* Τα εβδομαδιαία report των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v