Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πάνω από τις 770 μονάδες ο ΓΔ

Διευρύνονται τα κέρδη του Χρηματιστηρίου με μπροστάρη τον τραπεζικό κλάδο. Κέρδη υψηλότερα του 6% για Eurobank, Αττικής. Άνοδο καταγράφουν Αlpha, Εθνική Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Απώλειες για Coca Cola, Folli Follie, Σαράντη.

ΧΑ: Πάνω από τις 770 μονάδες ο ΓΔ

Νέο υψηλό 10ετίας στα ασιατικά χρηματιστήρια, ανόδου συνέχεια στα ευρωπαϊκά, «δοκιμάζει» λίγο υψηλότερα το ΧΑ. Με πλεονέκτημα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο οι αγοραστές από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο, την ώρα που στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης «πιάνει» τις 770 μονάδες, ο FTSE25 «πατά» τις 2.000, με τον Δείκτη Τραπεζών σταθερά πάνω από την περιοχή των 780 μονάδων.

Συγκριτικά (με Δευτέρα) περισσότερες συναλλαγές/ανάλογος τζίρος, αλλά και πάλι κινείται στα επίπεδα της χθεσινής συνεδρίασης.

Επικεντρωμένο στον τραπεζικό κλάδο το ενδιαφέρον των traders, όπως αποτυπώνεται στο υψηλό ποσοστό 70% που διαμορφώνεται στα πρώτα 35' σε μετοχές των 4 συστημικών ομίλων.

Με βάση την εικόνα των πρώτων 35'-40', φαίνεται πως πωλητές-αγοραστές επιχειρούν να σταθεροποιηθούν στα χθεσινά επίπεδα, προσπάθεια που εάν ευοδωθεί θα ενισχύσει τις βραχυπρόθεσμες στηρίξεις.

Ωστόσο μετά την 13:00 τα κέρδη των τραπεζών διευρύνονται, ενώ ανοδικά κινούνται μεταξύ άλλων Ελλάκτωρ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Viohalco.

Για τον ΔΤΡ ζητούμενη η επιβεβαίωση των 780 μονάδων, για τον FTSE25 των 1.970 και για τον ΓΔ, το σημείο αναφοράς των 756 μονάδων (ΚΜΟ 200 ημερών).

Μεικτές οι τάσεις για τραπεζικές και μη τραπεζικές μετοχές στα πρώτα 45', με περισσότερες συναλλαγές στην Εθνική (ακολουθεί η Attica Bank, από τον τραπεζικό κλάδο), μεγαλύτερος τζίρος σε Πειραιώς και Alpha Bank.

Πέραν των τραπεζικών, μεικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, με τη μετοχή της ΔΕΗ να ξεχωρίζει καθώς με αυξημένες συναλλαγές ενισχύεται 3,7% στο 1,92 ευρώ. Για τη μετοχή της Επιχείρησης ζητούμενη είναι η επαναπροσέγγιση των 2 ευρώ.

Πέραν των 4 τραπεζικών συστημικών, που είναι στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης, συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος πραγματοποιείται σε τίτλους των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Attica Bank, Jumbo, Coca Cola, αλλά και Μυτιληναίο, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΤΙΤΑΝ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Cenergy, FF Group, Αεροπορία Αιγαίου, Viohalco κ.α.

Στις 13:15 ο τζίρος ξεπερνούσε τα 33 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v