Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Ηπιες κινήσεις στο Χρηματιστήριο με το ΓΔ στα επίπεδα των 830 μονάδων. Κέρδη υψηλότερα του 2,5% για τη μετοχή της Coca Cola. Aνοδο καταγράφουν ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς. Απώλειες σημειώνουν Εθνική, Eurobank, Motor Oil. Xαμηλός ο τζίρος.

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Συναλλαγές... διακοπών στο ΧΑ, με την Coca Cola να "κρατά" την αγορά στην περιοχή των 830 μονάδων.
Βοήθειες και από τον ΟΠΑΠ, Πειραιώς.

Στο δεύτερο χαμηλότερο σημείο για το 2017 έχει μειωθεί- προς ώρας- η αξία των συναλλαγών ενδεικτική της... άπνοιας που επικρατεί στο χρηματιστήριο. Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση- μετά από αυτήν της Παρασκευής- οι συναλλαγές/τζίρος μειώνονται κατακόρυφα σε σχέση με το μέσο όρο των αμέσως προηγούμενων ημερών (σ.σ. στο διάστημα 31/7-3/8) με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το ΧΑ σήμερα- Παρασκευή.

Στην προοπτική της αισθητής μείωσης συναλλαγών/τζίρου μερίδα χρηματιστών εκτιμά, πως έτσι ενισχύεται το σενάριο μία συσσώρευσης του ΓΔ μεταξύ 810 έως 850 μονάδων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πράγματι σήμερα η διακύμανση για τον ΓΔ περιορίζεται σε εύρος μόλις 5 μονάδων με εμφανή την αδυναμία να κινηθεί πέραν των 835 μονάδων, περιοχή που είχε τεθεί ως σημείο αναφοράς για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Σε εύρος μόλις 10 μονάδων η διακύμανση του Δείκτη Τραπεζών με τις 1.069 μονάδες να αποτελούν stop για τους long και τις 1.080 stop για τους short. Οπως σημείωνε χαρακτηριστικά έμπειρος, διορατικός αναλυτής η...απόσταση μεταξύ Κόλασης και Παράδεισου περιορίζεται σε μόλις 10 μονάδες με τις δύο πλευρές (long και short) να μην πιέζουν ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη κατεύθυνση. Στις 1.076,16 μονάδες είναι το υψηλό ημέρας για τον ΔΤΡ, όπως καταγράφηκε στα πρώτα 10΄ της συνεδρίασης.

Χωρίς να δίνεται κατεύθυνση ούτε για τον ΓΔ αλλά ούτε για τον ΔΤΡ το σενάριο της συσσώρευσης φαίνεται να κερδίζει και άλλες πιθανότητες για αυτή την φάση της αγοράς. Συσσώρευση και επιλεκτικές κινήσεις/stock picking όπου υπάρχει ενδιαφέρον και μόχλευση.

Σε κλίση η μεγάλη κεφαλαιοποίηση- καθώς υποχωρούν οι 15 από τις 26 μετοχές του δείκτη- με τις πιέσεις να απορροφώνται μέσω της υπέρ απόδοσης της δεικτοβαρούς Coca Cola.

Από την αρχή της συνεδρίασης η μετοχή "άνοιξε" με ανοδικό gap για να συνεχίσει σταθερά με θετικό πρόσημο και στο εύρος 25,98- 26,49 ευρώ με τους long να φτάνουν νωρίτερα στο υψηλό σημείο ημέρας. Με την Coca Cola στο 2,72% ο FTSE25 συντηρείται στις 2.172 και ο Γενικός οριακά στις 830 μονάδες.

Πέραν της Coca Cola σημαντική ενίσχυση για τους long έρχεται και από την αντίδραση της μετοχής του ΟΠΑΠ.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις (για τα VLT's) οι long έχουν τον πρώτο λόγο και συντηρούν τη μετοχή σταθερά σε θετικό πρόσημο και στο εύρος των 9,94-10,03 ευρώ.

Στα 17 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών στις 14.45΄με το 35% στον τραπεζικό κλάδο- τα 3,8 εκατ. στην Πειραιώς- και συγκριτικά αυξημένη στα blue chips των ΟΠΑΠ, Ελληνικών Πετρελαίων, Jumbo, OTE, Fourlis αλλά και των MIG, Μυτιληναίου, Briq Properties, Quest, Intralot, Motor Oil, TITAN κ.α.

Aπό τον FΤ Mid Cap συνεχίζεται η...τρελή πορεία για τη μετοχή της ΕΛΒΕ καθώς από τη κούρσα των προηγούμενων ημερών έρχεται σήμερα η διόρθωση κατά 10,3% στα 2,44 ευρώ. Με αυξημένες συναλλαγές η διόρθωση της MIG κατά 4,48% προς τα 0,128 ευρώ.

Στις 38/50 η σχέση ανοδικών/καθοδικών σε μία συνεδρίαση που εάν έλειπαν οι βοήθειες από Coca Cola και δευτερευόντως από ΟΠΑΠ και Πειραιώς θα είχε ξεκάθαρα αρνητικό πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v