Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανεβάζουν ταχύτητα οι αγοραστές

Σταθερά ανοδικά και σε στενό εύρος κινείται ο Γενικός Δείκτης. Στο +4% ο Ελλάκτωρ. Κέρδη καταγράφουν Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, OΠΑΠ. Aπώλειες για ΟΤΕ, Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Folli Follie. Περιορισμένος ο τζίρος.

ΧΑ: Ανεβάζουν ταχύτητα οι αγοραστές

Συντηρείται η χαμηλού κόστους ήπια ανοδική κίνηση στο ΧΑ, με το ελληνικό χρηματιστήριο να κινείται στον ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών και της Wall Street.

Περιορισμένες οι συναλλαγές λίγο λιγότερο από μία ώρα πριν τη διαδικασία της δημοπρασίας και καθώς κύριοι δείκτες και βασικές μετοχές δεν αποκλίνουν ενός στενού εύρους διακύμανσης που αφήνει ανοιχτά και τα δύο ενδεχόμενα, δηλαδή είτε της περαιτέρω συνέχισης της ανοδικής κίνησης προς τις 845 και στη συνέχεια πέραν των 850+, είτε της υποχώρησης χαμηλότερα των 835 μονάδων. Σταδιακά μετά τις 16:30 ανεβάζουν ταχύτητες οι long με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του ΓΔ προς τις 845 μονάδες.

Υπό προϋποθέσεις το τελευταίο 5λεπτο και ειδικότερα η διαδικασία της δημοπρασίας ενδέχεται να έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από το σύνολο της μέχρι τώρα συνεδρίασης, αποσαφηνίζοντας τις προθέσεις των long για τη συνέχεια. Νέα μικρή μείωση για 2ετές και 10ετές ομόλογο.

Προσώρας και μετά από σχεδόν 6 ώρες συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης δεν έχει αποκλίνει των 845 και 835 μονάδων, είτε προς την πλευρά των long είτε προς αυτή των short. Ωστόσο, οι πρώτοι διατηρούν το προβάδισμα, που έχουν από τις 11:00, καθώς το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια δεν είναι κακό ενώ οι εξελίξεις από τα μέτωπα ελληνικού ενδιαφέροντος είναι ουδέτερες έως ελαφρώς θετικές.

Ανοδικά παραμένει στη Φρανκφούρτη ο DAX, ανάλογο το κλίμα σε Παρίσι αλλά και ευρω...νότο, ενώ οριακά στις 2.421 παραπέμπουν τα συμβόλαια του S&P 500 στη Νέα Υόρκη.

Στο ΧΑ τώρα, συναλλαγές και τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, αρκετά κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας, με το 37% να έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο -από 41% στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης- και ένα συγκριτικά σημαντικό μερίδιο σε τίτλους των ΟΤΕ, FF Group, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ αλλά και MIG, Jumbo, Motor Oil, Viohalco, Μυτιληναίο κ.α.

Στον τραπεζικό κλάδο, ο ΔΤΡ στις 1.077 μονάδες, που είναι και το υψηλό ημέρας με χαμηλό στις 1.063 μονάδες.

Με τις περισσότερες συναλλαγές σε Εθνική και Πειραιώς και τον συγκριτικά μεγαλύτερο τζίρο σε Εθνική και Alpha Bank. Μέχρι νωρίτερα, για τον ΔΤΡ δεν είχαμε σαφές σήμα ούτε για long ούτε για short, καθώς αμφότερα τα όρια (άνω & κάτω) δεν δοκιμάζονται/επιβεβαιώνονταν τουλάχιστον έως τις 16:30.

Συνεπώς το stock picking στο οποίο περιορίζονται οι traders είναι με τα μέχρι τώρα δεδομένα η πιο δόκιμη τακτική. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση για τη μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡα στο 1,78 ευρώ, η κίνηση της ΕΧΑΕ στα 6 ευρώ, η ενίσχυση του ΤΙΤΑΝα στα 25,45 ευρώ. Κινητικότητα σε Grivalia, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, αλλά και από τη μεσαία κατηγορία σε τίτλους των Νηρέα, J&P ΑΒΑΞ, Ιντρακόμ, MIG κ.α.

Στις 16:30΄ είχαν αλλάξει χέρια 41,4 εκατ. μετοχές, με τζίρο 28,6 εκατ. ευρώ. Πακέτα πραγματοποιήθηκαν σε Alpha Bank και Σαράντη.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v