Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στο «ραντάρ» οι 800 μονάδες

Μια ανάσα από ένα ακόμη ορόσημο ο Γενικός Δείκτης, που συνεχίζει υψηλότερα μετά από 12 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, υπεραποδίδουν ΔΕΗ και ΟΛΠ. Κινητικότητα στις μετοχές του MSCI.

ΧΑ: Στο «ραντάρ» οι 800 μονάδες

Προσεκτικά, πολύ προσεκτικά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τους traders να επιδιώκουν την κατ' αρχάς επιβεβαίωση των "νέων υψηλών".

Εκ προοιμίου γνωστό πως η ευρύτερη περιοχή των 785 μονάδων αποτελεί ένα σημαντικό κομβικό σημείο, όπου θα αναμετρηθούν πωλητές - αγοραστές και πιθανόν να γίνει μία μικρής έκτασης αναδιάταξη δυνάμεων.

Για τον ΓΔ, οι 770 μονάδες αποτελούν μία καλή βάση στην περίπτωση υποχώρησης, ενώ μνήμων παίκτης θυμίζει πως συνήθως τις Πέμπτες η αγορά κάνει λίγο πίσω. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη Πέμπτη ο ΓΔ μετά από διακύμανση στο εύρος των 745,50-756,42, είχε οριακό κλείσιμο 0,04% στις 748,92 μονάδες. Συνεπώς ευκαιρία σήμερα να (ξανα)μετρηθούν για ακόμη μία φορά πωλητές - αγοραστές μετά το 12ήμερο ανοδικό σερί.

Μέτριες συναλλαγές, ανάλογος τζίρος στα πρώτα 40' της συνεδρίασης, με μοιρασμένη την αξία σε τράπεζες (52%) και μη τραπεζικές (48%), με το μεγαλύτερο μέρος πέραν των Alpha Bank, Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank να πραγματοποιείται σε μετοχές των ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, FF Group, αλλά και σε ΤΙΤΑΝ, Attica Bank, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Jumbo, Fourlis.

Στις 793 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 2.111 ο FTSE25, στις 1.064 μονάδες ο ΔΤΡ.

Σταδιακά μετά τις 11:00 επιταχύνεται κάπως ο ρυθμός διενέργειας συναλλαγών, με έμφαση στον τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα ο ΓΔ να κερδίζει λίγους πόντους μόλις 2,60 μονάδες χαμηλότερα του ορίου (και) των 800 μονάδων. Θυμίζουμε πως το όριο των 700 μονάδων το υπερέβη ο ΓΔ στη συνεδρίαση της 26ης Απριλίου, για να ακολουθήσει το ανοδικό σερί των 12 συνεχόμενα θετικών συνεδριάσεων.

Η επιτάχυνση στον τραπεζικό κλάδο σε συνδυασμό με τις κινήσεις των long σε δεικτοβαρείς τίτλους (FF Group, Jumbo, ΤΙΤΑΝ, ΕΛ.ΠΕ κ.α.) ανεβάζει κατά τι τον πήχη, συνεκτιμώντας πως στις 11:02 στη μετοχή της πιο βαριάς μετοχής του χρηματιστηρίου, την Coca Cola, δεν είχε γίνει καν πράξη αρχής. Στα 25,98 ευρώ η μετοχή της Coca Cola, με την αγορά να εστιάζει στα ενδεικτικά στοιχεία που ανακοινώνει η διοίκηση.

Με αγοραστές σε ΤΙΤΑΝα, FF Group έως τα 26,10 και 21 ευρώ αντίστοιχα.

Αύξηση τζίρου και συρρίκνωση ζημιών το Q1 για τον ΤΙΤΑΝα, με τη διοίκηση να εκτιμά τη συνέχεια για Ελλάδα και ΗΠΑ. Νωρίτερα στη μετοχή έγιναν πράξεις έως τα 26,10 ευρώ που είναι "νέο υψηλό", με την αποτίμηση του ομίλου στα 2 δισ. ευρώ.

Ανοδικά και σήμερα η μετοχή του FF Group, μετά τη διόρθωση που ακολούθησε την ανακοίνωση της διάθεσης του πακέτου 1,71% σε θεσμικούς (;), με τους long να "βλέπουν" προς τα "υψηλά" των 22,40 ευρώ.

Με long τάση και σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ περνά και πάλι πάνω από τα 4 ευρώ, με την αποτίμησή της να πλησιάζει προς το όριο του 1 δισ. ευρώ.

Κινητικότητα και σε μετοχές που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζονται από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη να αναλύει από νωρίτερα λεπτομερώς όλες τις πτυχές της σχετικής διαδικασίας.

Στις 11:10, με τον ΔΤΡ κατά 1% υψηλότερα στις 1.068 μονάδες, ο ΓΔ με 0,40% ήταν στις 796 μονάδες.

Με συναλλαγές 22,2 εκατ. μετοχών, με τζίρο 14 εκατ. ευρώ.


Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v