Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Υπερβαίνει και τις 785 μονάδες ο ΓΔ

Κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο με το ΓΔ να υπερβαίνει και το κρίσιμο όριο των 785 μονάδων. Ανοδο καταγράφουν Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος. Απώλειες για ΟΤΕ, Coca Cola, Ελλάκτωρ. Σε ικανοποιητικά επίπεδα ο τζίρος.

XA: Υπερβαίνει και τις 785 μονάδες ο ΓΔ

Με «νέο υψηλό» στις 788 μονάδες συνεχίζει το ΧΑ, διατηρώντας το θετικό πρόσημο για δωδέκατη συνεχόμενη συνεδρίαση. Προσώρας οι βασικοί δείκτες διαμορφώνονται με θετικό πρόσημο, συντηρώντας την ανοδική τάση από τα... χαμηλά των 671,56 στη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου. Παράλληλα ο ΓΔ βρίσκεται σε επαφή με τις κρίσιμες -τεχνικά- 785 μονάδες.

Με στρωτό ρυθμό οι συναλλαγές, σε εναρμόνιση πωλητές-αγοραστές και με τις απαραίτητες διορθώσεις ο Γενικός Δείκτης αφού ξεπέρασε τις 785 μονάδες προσπαθεί για κάτι παραπάνω. 

Τζίρος σχεδόν 76 εκατ. ευρώ, με το 59% στον τραπεζικό κλάδο και συγκριτικά αυξημένο τζίρο στις μη τραπεζικές Motor Oil, FF Group, OTE, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, αλλά και Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, MIG, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α.

Με τους ξένους και δη τα αμερικανικά funds (Goldman Sachs, Vanguard, State Street Global Advisors κ.α.) να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, ο τραπεζικός κλάδος έχει ανακτήσει τον τελευταίο μήνα πάνω από 33% και 4,27% σε διάστημα εβδομάδας.

Εύλογα η προσοχή και το μεγαλύτερο μέρος του intraday παιχνιδιού εστιάζεται στον τραπεζικό κλάδο καθώς είναι αυτός που ήταν σε θεαματική υποτίμηση έναντι του μη τραπεζικού τμήματος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενώ συνάμα ήταν αυτός που με την υπεραπόδοσή του κατέστησε πειστική την ανοδική υπέρβαση των 660/670 μονάδων.

Σε ανοδική φορά, μετά την υπέρβαση των 660/670 μονάδων -μετά από πολύμηνη συσσώρευση-, το ΧΑ, με σημεία αναφοράς τις 770 μονάδες για τον ΓΔ και τις 980 μονάδες για τον ΔΤΡ.

Με θετικό πρόσημο και οι τέσσερις συστημικές τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank και την Εθνική σταθερά πάνω από την τιμή της τρίτης ΑΜΚ και με τις Eurobank, Πειραιώς να συγκλίνουν προς τα αντίστοιχα επίπεδα.

Μεικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, με τον Οργανισμό να ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Στο εύρος των 9,88-9,76 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με συναλλαγές αξίας 2,3 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως σε ΟΠΑΠ και ΔΕΗ υπερισχύουν οι αγοραστές, ανεβαίνοντας έως τα 9,37 και τα 3,97 ευρώ αντίστοιχα. Για τη μετοχή της ΔΕΗ από την τεχνική πλευρά προέχει η επάνοδος από τα 4 ευρώ.

Σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Αεροπορίας Αιγαίου, στα 8,17-8,27 ευρώ, με τη μετοχή πάνω από τα 8 ευρώ να ισχυροποιεί το ανοδικό momentum, με στόχο το υψηλό των 9,06 ευρώ (συνεδρίαση της 12/5/2016).

Θεαματική και σήμερα -για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση- η εικόνα για τη μετοχή του ΟΛΠ καθώς υπεραποδίδει με τζίρο που έχει ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ, με εμφανή την παρουσία των ισχυρών ξένων χεριών.

Πάνω από τα 2 ευρώ η μετοχή της Viohalco, επίσης ισχυροποιείται η ανοδική τάση, καθώς έχει ξεπεράσει το μέχρι πρότινος "υψηλό 52 εβδομάδων".

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v