Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ρετουσάρονται” οι απώλειες

Στις 14:45 ξεκίνησαν και πάλι οι συναλλαγές, με τον Γενικό Δείκτη να περιορίζει κάπως τις απώλειες και στους ”πράσινους” δεικτοβαρείς τίτλους, πλην της Coca Cola, προστίθεται και η ΔΕΗ. Διπλασιασμός των ανοδικών μετοχών που από 9 έγιναν 18, δεκάδες τίτλοι με μηδενικές συναλλαγές.

του Θ. Σταυρόπουλου

Στις 14:45 ξεπεράστηκαν τα τεχνικά προβλήματα και ξεκίνησαν και πάλι οι συναλλαγές στο ΟΑΣΗΣ, χωρίς όμως σημαντική διαφοροποίηση της γενικότερης εικόνας.

Απλώς, οι μέχρι πρότινος 9 ανοδικές μετοχές στις 15:05 είναι πλέον 18 έναντι 154 πτωτικών, ενώ δεκάδες τίτλοι συνεχίζουν να βρίσκονται στην απόλυτη συναλλακτική απαξίωση.

Από τις μετοχές του 20άρη λίγο υψηλότερα και πάντα με θετικό πρόσημο κινείται η Coca Cola, ενώ σε θετικό πρόσημο και με αξιοσημείωτα κέρδη γύρισε και ο τίτλος της ΔΕΗ.

Όλοι οι άλλοι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι, τραπεζικοί και μη, συνεχίζουν να κινούνται στο κόκκινο, με μεγαλύτερες απώλειες, που ξεπερνούν το 4%, για ΜΡΒ, Κύπρου και Μυτιληναίο.

Επίσης, με απώλειες μεγαλύτερες του 3% κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Τεχνοδομική, Intralot, Μotor Oil, Τιτάνας, Alpha Bank, Eurobank, ΜΙG και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο Γενικός Δείκτης έχει ανακάμψει κάπως από τα χαμηλά ημέρας και βρίσκεται στις 4.048,87 μονάδες, με απώλειες 2,04%, ενώ ο τζίρος φτάνει τα 62,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 500.00 ευρώ αφορούν σε πακέτο του ΟΤΕ 24.358 τεμαχίων, στα 20,55 ευρώ.

Περίπου του ίδιου βηματισμού και η κινητικότητα στην αγορά παραγώγων, όπου οι εκεί συναλλαγές δεν παρουσίασαν διακοπή και συνεχίστηκαν κανονικά, όμως ο όγκος μέχρι στιγμής παραμένει σχετικά ισχνός.

Τεχνικά επιθυμητό το κλείσιμο υψηλότερα από τις 4.098 μονάδες ή τουλάχιστον υψηλότερα των 4.064, όμως και αυτό τίθεται υπό αίρεση, αν υποτροπιάσει περαιτέρω το διεθνές κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v