Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρίαρχη η εορταστική χαλαρότητα στο ΧΑ

Χαμηλώνει λίγο ο πήχης για τον ΓΔ, ωστόσο κρατά μικρά κέρδη στις 5.120 μονάδες. ”Παλεύει” τα 47 ευρώ η Εθνική, υποχωρούν ΔΕΗ, Πειραιώς, κρατά τα κέρδη της η Marfin Popular Bank. Χαμηλός ο τζίρος, σε μία περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση που ολοκληρώνεται στις 15:00.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον τζίρο στα 64 εκατ. ευρώ, μετά από περίπου 2,5 ώρες συνεδρίασης, ο ΓΔ συντηρείται στις 5.115-5.120 μονάδες. Οι απώλειες τόσο του ΓΔ όσο και του FTSE αποδίδονται κυρίως στην υποχώρηση κατά 1,2% της ΔΕΗ (προς τα 35,04 από τα 35,56 ευρώ), την υποχώρηση της Εθνικής λίγο χαμηλότερα των 47 ευρώ και τη συνεχιζόμενη πίεση στη μετοχή της Πειραιώς προς τα 26,4 ευρώ.

Σταθερός ο ΟΤΕ στα 24,5 ευρώ, η 3Ε στα 29,50 ευρώ, ενώ κρατά το μεγαλύτερο μέρος των κερδών, στα 9,12 ευρώ, η μετοχή της Marfin Popular Bank.

Περιορισμένη παραμένει η μόχλευση του μεσαίου-χαμηλότερου χώρου. Με τη Lavipharm να κρατά σημαντικό μέρος των κερδών της, την Vivere στα 0,75 ευρώ, την Χ.Κ. Τεγόπουλος να υπεραποδίδει προς τα 1,7 ευρώ με αυξημένες, για τη μετοχή, συναλλαγές και τις Ενωμένα Κλωστήρια-ΕΤΕΜ και ορισμένες ακόμη από αυτήν την κατηγορία να ακολουθούν.

Σε μία συνεδρίαση που ολοκληρώνεται σε περίπου 1,5 ώρα, δεν είχαμε εξ αρχής περισσότερες προσδοκίες από αυτές που μέχρι τώρα αποτυπώνονται στο ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v