Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά κινείται το ΧΑ, με την προσοχή στραμμένη (κυρίως) στις ξένες αγορές αλλά και στον επικείμενο ανασχηματισμό. Κέρδη καταγράφουν ΔΕΗ, Eurobank, Πειραιώς. Στο +4% η μετοχή της ΕΥΔΑΠ. Πτώση για Coca Cola, ΟΠΑΠ. Χαμηλός ο τζίρος.

Επιφυλακτικές οι αγορές, περιμένοντας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, με τους traders να συνεχίζουν με περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις, με συνέπεια στη Φρανκφούρτη ο DAX να υποχωρεί κατά 0,73% προς τις 10.248 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC προς τις 4.378 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κλίνουν και τα συμβόλαια του S&P στη Wall Street.

Στο ΧΑ οι traders έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην επικείμενη ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, με την αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό να έχει ξεκινήσει.

Περιορισμένη η συναλλακτική δραστηριότητα στα πρώτα 40' της συνεδρίασης, με τους πωλητές-αγοραστές σε στάση αναμονής καθώς "τρέχουν" οι εξελίξεις σε κυβέρνηση και τραπεζικό κλάδο.

Εμφανώς καλύτερη η εικόνα που μέχρι πριν λίγο διαμορφωνόταν στο ΧΑ σε σχέση με τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Λονδίνο, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 578 μονάδων, με τον τραπεζικό να αντιδρά προς τις 638 και με τον FTSE25 οριακά χαμηλότερα των 1.530 μονάδων.

Ωστόσο, όπως σημειωνόταν στα τελευταία σχόλιά μας, η πορεία του ΧΑ είναι σε απόλυτη συσχέτιση με αυτή των ξένων αγορών, με τη Wall Street να οδηγεί. Πρακτικά είτε ενισχυθεί λίγο σήμερα-Τρίτη το ΧΑ είτε υποχωρήσει, η κυρίως κίνησή του θα σηματοδοτηθεί από το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης. Γι' αυτό όμως έχει σημασία να συντηρηθεί ο ΓΔ πάνω από τις 570 μονάδες σε αυτές τις 3 συνεδριάσεις και από Τετάρτη βλέπουμε...

Μόλις 2 εκατ. ευρώ ο τζίρος στα πρώτα 40', με το 36% στον τραπεζικό κλάδο και με συγκριτικά υψηλό τζίρο σε ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών στη μετοχή του Οργανισμού, με τις συναλλαγές έως τα 8,17 ευρώ, με αγοραστές από τα 2,82 ευρώ στη μετοχή της Επιχείρησης.

Από σημαντική ανοδική αντίδραση η μετοχή του ΟΠΑΠ, από σημαντική διόρθωση η μετοχή της ΔΕΗ, αποτελούν με τον ΟΤΕ μία ισχυρή 3άδα επιλογών κυρίως των ξένων διαχειριστών.

Κινητικότητα σε μετοχές των ΕΥΔΑΠ, ΤΙΤΑΝα, FF Group, Αεροπορίας Αιγαίου, ΕΛΛΑΚΤΩΡα, Μυτιληναίου κ.α., ενώ σε διόρθωση βρίσκεται η μετοχή της Coca Cola μετά τη χθεσινή ανοδική κίνηση.

Στις 11:20 είχαν αλλάξει χέρια 1,8 εκατ. μετοχές, αξίας 2,6 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v