Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με καύσιμα από ΕΚΤ επιταχύνει στο κλείσιμο

Με απόδοση έως 2,45% οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τις συναλλαγές να αυξάνονται τα τελευταία 25-45΄καθώς έχουν ενεργοποιηθεί και νέες εντολές αγοράς για λογαριασμό κυρίως «ξένων χεριών». Στις τράπεζες το 76% του τζίρου.

Εν τέλει ο Κεντρικός Τραπεζίτης της ΕΕ κάνει την διαφορά δημιουργώντας κλίμα μόχλευσης και στα ευρω- χρηματιστήρια. Νωρίτερα στην Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ιστορικό υψηλό υπερβαίνει και το όριο των 10.000 μονάδων, ενώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών το ήδη...φορτισμένο κλίμα «ηλεκτρίστηκε» περισσότερο.

Με απόδοση έως 2,45% οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τις συναλλαγές να αυξάνονται τα τελευταία 25-45΄καθώς έχουν ενεργοποιηθεί και νέες εντολές αγοράς για λογαριασμό κυρίως «ξένων χεριών». Είναι ενδεικτικό, πως νωρίτερα στις περίπου 20 από τις 25 μετοχές του δείκτη FT25 «έτρεχαν» προγράμματα αγορών καλύπτοντας το μεγαλύτερο φάσμα της «μεγάλης κεφαλαιοποίησης». 

Σε αυτή την συγκυρία η επιβεβαίωση της παραίτησης του Χάρη Θεοχάρη (εκτενής η αναφορά μας στο προηγούμενο σχόλιο μας) σε συνδυασμό με την στάση των ξένων έχουν ενισχύσει τον ενθουσιασμό ειδικά των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Είναι ενδεικτικό, πως η Deutsche Bank αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των Εθνικής και Alpha Bank , ενώ ξεκινά την κάλυψη της Τράπεζας Πειραιώς. Για την Εθνική θέτει νέα τιμή τα 4,0 ευρώ, από 3,05 πριν και αναβαθμίζει τη σύσταση σε buy. Αναφέρει ότι είναι η προτιμώμενη επιλογή της και διαθέτει υψηλά περιθώρια ανόδου αλλά πιο αδύναμη κεφαλαιακή βάση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Για την Alpha η νέα τιμή- στόχος τίθεται στα 0,90 ευρώ με σύσταση buy. Η Deutsche Bank προβλέπει ότι η τράπεζα θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2015 και έως το 2018 τα κέρδη θα αυξάνονται με ρυθμό 46% ανά έτος.

H Deutsche Bank θέτει τιμή-στόχο τα 2,4 ευρώ για την Πειραιώς με σύσταση Buy. Τονίζει ότι η τράπεζα θα επωφεληθεί περισσότερο από την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας καθώς είχε ενεργότερη συμμετοχή στις συγχωνεύσεις, ενώ διαθέτει υψηλότερο αριθμό μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Για το 2105 τα κέρδη της Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 314 εκατ., εκτιμά η γερμανική τράπεζα.

Ο διεθνής οίκος προσθέτει ακόμη ότι η Ελλάδα φαίνεται να ανακτά πλήρως τη θέση της στον πυρήνα της ευρώπης και εκτιμά ότι η οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 0,6% φέτος.

Θυμίζουμε, πως μόλις εχθές η HSBC είχε προχωρήσει σε θετική ανάλυση για την ΟΠΑΠ, FOlli Follie και Jumbo.
Ξεπερνά τα 220 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών ( στις 16.30) από τα οποία περί τα 77 στη μετοχή της Εθνικής, πάνω από 33 στη μετοχή της Πειραιώς και άλλα 29,5 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Eurobank.

Το γεγονός αυτό, έχει ενεργοποιήσει εσπευσμένα κινήσεις βραχυπρόθεσμων παικτών και ξένων πελατών (της HSBC, Deutsche Bank, BofA κ.α. ) από την Εθνική, Πειριαώς, Alpha Bank μέχρι σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά και σε τίτλους των Folli Follie, Jumbo, MIG, ΤΙΤΑΝ, Ελλάκτωρ κ.α.

Σημειωτέον, πως το 76% του συνολικού τζίρου έχει αλλάξει χέρια στους 4 τραπεζικούς τίτλους, πως η σχέση ανοδικών/καθοδικών έχει ενισχυθεί υπέρ των πρώτων με 89 μετοχές με θετικό πρόσημο.

Επίσης ενδεικτικό, πως για 14 μετοχές το ποσοστό της ανόδου είναι μεγαλύτερο του 5%, ενώ «φωτιά» έχουν πάρει και τα warrants των Alpha Bank και Πειραιώς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v