Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Το θαύμα… των δημοπρασιών!

Από το -0,64% στις 17:00 ο δείκτης έκλεισε με οριακά κέρδη. Υψηλό ημέρας για Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Σωλ. Κορίνθου, ΜΟΗ, Jumbo και Frigoglass. Ντέρμπι για την πρώτη θέση στις κεφαλαιοποιήσεις μεταξύ Εθνικής και Πειραιώς.

Συνεδρίαση με έκδηλη την νευρικότητα και η σημερινή, με τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο στο μεγαλύτερο κομμάτι της, αλλά τον τελικό αιφνιδιασμό τον έφεραν οι δημοπρασίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με αδύναμες θετικές διαθέσεις, όμως το θετικό πρόσημο κράτησε μέχρι τις 10.37. Από εκεί και πέρα πήραν αυξανόμενες πρωτοβουλίες οι εν δυνάμει πωλητές, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Δείκτης να υποχωρήσει μέχρι τις 1203,38 μονάδες (-1,59%).

Σε αυτό το σημείο επιχειρήθηκε "επανάληψη του χθεσινού έργου" με αποτέλεσμα ο Δείκτης, μετά τις 16.09, να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο και να αναρριχηθεί μέχρι τις 1225,66 μονάδες (+0,23%), όμως η συνέχεια έδειξε ότι σήμερα οι πωλητές "είχαν τον νου τους" και μετά τις 16.16 ο Δείκτης γύρισε εκ νέου στο "κόκκινο". Στις 17.00 βρέθηκε στις 1215,04 μονάδες (-0,64%), όμως οι τελικές δημοπρασίες απέδειξαν ότι θαύματα γίνονται ακόμα και σήμερα και έκλεισαν τον Γενικό Δείκτη στις 1223,28 μονάδες με οριακά κέρδη 0,03%.

Για να κλείσει ο Δείκτης με οριακά θετικό πρόσημο, χρειάστηκε να κλείσουν στο υψηλό ημέρας οι Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, Σωλ. Κορίνθου, Motor Oil, Jumbo και Frigoglass.

Επίσης σημαντικές διαφοροποιήσεις, όσον αφορά τις ποσοστιαίες μεταβολές, έγιναν σε πολλούς από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, με μόνο "αδικημένο" τον ΟΠΑΠ, ο τίτλος του οποίου στις 17.00 βρισκόταν στα 9,96 ευρώ (+1,01%) και μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στα 9,86 ευρώ (αμετάβλητος).

Από τους περισσότερο "ευεργετηθέντες" οι Τιτάν (στις 17.00 στα 20,41 ευρώ, -2,31%, έκλεισε στα 20,69 ευρώ, -1,48%), ΕΕΕ (στις 17.00 στα 21,29 ευρώ, -1,89%, έκλεισε στα 21,47 ευρώ, -1,06%), Alpha Bank (στις 17.00 στα 0,6710 ευρώ, +0,75%, έκλεισε στα 0,6770 ευρώ, +1,65%), ΔΕΗ (στις 17.00 στα 10,11 ευρώ, -3,25%, έκλεισε στα 10,30 ευρώ, -1,44%), Ελ. Πετρέλαια (στις 17.00 στα 7,30 ευρώ, +1,67%, έκλεισε στα 7,38 ευρώ, +2,79%), Motor Oil (στις 17.00 στα 8,48 ευρώ, -0,24%, έκλεισε στα 8,55 ευρώ, +0,59%), Μυτιληναίος (στις 17.00 στα 5,92 ευρώ, -2,15%, έκλεισε στα 6,00 ευρώ, -0,83%) και εντυπωσιακότερη όλων η Jumbo (στις 17.00 στα 12,65 ευρώ, -2,24%, έκλεισε στα 13,00 ευρώ, +0,46%).

Από εκεί και πέρα, όσοι παρακολούθησαν την σημερινή συνεδρίαση έγιναν "μάρτυρες" του αξιοπρόσεκτου ντέρμπι που δείχνει να είναι σε εξέλιξη και αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσεις στις κεφαλαιοποιήσεις του Χ.Α., μεταξύ Εθνικής και Πειραιώς.

Η πρώτη παραμένει σε βραχυχρόνιο καθοδικό κανάλι, με τις επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στα 3,82 και 3,62 ευρώ. Μετά το σημερινό κλείσιμο η κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας διαμορφώνεται στα 9,299 δισ ευρώ.
Με "σκληρό φώτο - φίνις" στην δεύτερη θέση η Πειραιώς με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 9,232 δισ ευρώ.

Συνεχίζει να κινείται σε βραχυπρόθεσμο ανοδικά κανάλι και οι αμέσως επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 1,85 και 2,00 ευρώ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ενδοσυνεδριακά ο τίτλος της Πειραιώς κινήθηκε σημαντικά ψηλότερα από την πρώτη αντίσταση, καθώς αναρριχήθηκε μέχρι τα 1,89 ευρώ, για να υποχωρήσει σχετικά στην συνέχεια.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

--Νίκος Σακαρέλης
 
Η Αγορά έχει διαγράψει το μεγαλύτερο κομμάτι από τα κέρδη του 2014, λόγω κυρίως της ύπαρξης δύο θεμάτων, σύμφωνα με την άποψη του Νίκου Σακαρέλη.
 
Το πρώτο αφορά την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Πιο συγκεκριμένα  τα λεφτά που έχουν περισσέψει από την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών τα διεκδικούν: Οι ίδιες οι Τράπεζες για "μαξιλάρι ασφαλείας" σε περίπτωση "εκτροχιασμού των κόκκινων δανείων" ή επαλήθευσης άσχημου σεναρίου για την αύξηση του ΑΕΠ. Η Κυβέρνηση (μέρος αυτών) για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού 2014-2015 αλλά και για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού θέλοντας να αποφύγει νέα μέτρα. Η ίδια η τρόικα η οποία πιέζει να καλυφθούν με άλλους τρόπους τα κενά (δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό) και όχι με νέο δάνειο. Χρηματιστηριακά, αυτή η αβεβαιότητα έχει αναβάλλει την ΑΜΚ της Εurobank αλλά και την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα warrants.
 
Το δεύτερο ζήτημα αναφέρεται στη μερική επιστροφή του πολιτικού ρίσκου και τη δυνατότητα της παρούσας Κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του μνημονίου. Χαρακτηριστικά, θα πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί η  απώλεια εσόδων από την απόφαση του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγια.
 
Θετικοί καταλύτες για το ΧΑ μπορεί να προκύψουν:
 
Από την συνεχιζόμενη αδυναμία των αναδυόμενων Αγορών, της Τουρκίας λόγω πολιτικού ρίσκου, αλλά και της Πολωνίας λόγω αποτιμήσεων και μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού της. Πιθανές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων μπορεί να ευνοήσουν το Χ.Α. περαιτέρω.
 
Από την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων όπως π.χ. του Ελληνικού ή του ΑΔΜΗΕ.
 
Από την  δημιουργία ξένων άμεσων επενδύσεων με συμμετοχές  ξένων funds σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια, τα Τρόφιμα, τον Τουρισμό κ.α.
 
Τεχνικά και σύμφωνα με την εκτίμηση του αναλυτή της Wealth Financial Services, η Αγορά εμφανίζει ισχυρή στήριξη στις 1170 μονάδες, περιοχή που αν διασπάσει με δύναμη μπορεί να την οδηγήσει άμεσα στις 1150 μονάδες. Στην αντίθετη περίπτωση η επιβεβαιωμένη διάσπαση των 1220 μονάδων πιθανότατα να σταθεροποιήσει το Γενικό Δείκτη πέριξ των 1250 μονάδων.
 
--Απόστολος Μάνθος
 
Ο Γενικός Δείκτης αφήνει "μικρό παράθυρο αισιοδοξίας", όσο διατηρείται υψηλότερα από  τον σημαίνοντα απλό κινητό μέσο των 50 ημερών, στις 1187 μονάδες περίπου, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.
 
Η  διατήρησή του σε επίπεδο κλεισίματος  και με αυξημένο τζίρο συναλλαγών πάνω από τα προαναφερόμενα επίπεδα θα επιβεβαιώσει το αποτυπωμένο "reversalpattern" στα ημερήσια "candlestick" των "Unique Three River Bottom" και  θα δώσει τις απαραίτητες "περγαμηνές" για μια βραχυχρόνια ανοδική ανάταση προς το πρώτο όριο αντίστασης των 1265 με 1280 μονάδων. Η περαιτέρω δε  ανοδική διάτρηση με ισχυρούς "καταλύτες" θα στρέψει το Γενικό Δείκτη σε τροχιά πιθανής καταγραφής νέων υψηλών πάνω από τις 1310 μονάδες.
 
Στην αντίθετη  περίπτωση, που ο Δείκτης εισχωρήσει με "άγριες διαθέσεις" κάτω από το σημείο στήριξης των 1190 μονάδων τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα βίαιο "κρέμασμα" προς τη κάτω πλευρά του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού του περασμένου Καλοκαιριού, στις 1165 με 1150 μονάδες περίπου. Τα επίπεδα όμως των 1150 μονάδων είναι απολύτως "εχθρικά" για το υπάρχον ανοδικό trendκαι για αυτό θα πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση μιας πιθανής επαναξιολόγησης της ισχυρής περιοχής στήριξης των 1120 με 1100 μονάδων.   
 
Ζητούμενο για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι η διατήρηση της "θετικής σκιάς" στο αποτυπωμένο "candlestick" της χθεσινής συνεδρίασης και η μη καταγραφή τιμών χαμηλότερα των 390 μονάδων. Ειδικότερα, ημερήσια κλεισίματα πάνω από τις  400 μονάδες θα θεωρηθούν ως βραχυχρόνιος πυθμένας ανοίγοντας συζήτηση για μια ανοδική επαναξιολόγηση των 410 μονάδων, όπου θα βάλει ως επόμενο στόχο  τις 420 μονάδες.
 
Το "προπύργιο", πάντως, της ανοδικής τάσης παραμένει ο απλός κινητός μέσος των 50 ημερών, στις 390 μονάδες περίπου, καταστρατήγηση του οποίου θα ανοίξει εκ νέου το πτωτικό πεδίο για τις 375 μονάδες, εκτιμά ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Σχεδόν απόλυτη επικράτηση του "κόκκινου" στα ταμπλώ των μεγάλων διεθνών Αγορών, στον απόηχο των μάκρο που ανακοινώθηκαν σε Κίνα και ΗΠΑ. Ενισχύεται σημαντικά ο χρυσός και ακόμα σημαντικότερα το ασήμι.
 
Ξεκινώντας από την Ασία, απογοήτευσαν τους αναλυτές τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα. Η προκαταρκτική μέτρηση του δείκτη PMI για τον κλάδο της μεταποίησης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η HSBC έδειξε συρρίκνωση της δραστηριότητας τον Ιανουάριο στις 49,6 μονάδες από 50,5 μονάδες τον Δεκέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 50,3 μονάδες σε δημοσκόπηση του Bloomberg News. Σημειώνεται ότι μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει ενίσχυση της δραστηριότητας, ενώ κάτω από το επίπεδο αυτό δείχνει συρρίκνωση.
 
Απογοήτευση των αναλυτών και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά τα στοιχεία από την Αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ που εμφάνισαν αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας. Επίσης, στις 53,7 μονάδες υποχώρησε ο μεταποιητικός δείκτης Markit PMI τον Ιανουάριο, χειρότερος από τις εκτιμήσεις με την πρόβλεψη στο 55, ενώ βρέθηκε κάτω και από τον Δεκέμβριο με τον δείκτη να αναθεωρείται στο 55 από 54,4.
 
Τον κίνδυνο υπερβολικής αισιοδοξίας ενώ η Ευρωζώνη πραγματοποιεί τα πρώτα ευάλωτα βήματα ανάκαμψης επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν ανησυχεί για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού. Μιλώντας στην Ελβετική εφημερίδα "Neue Zuercher Zeitung", ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: "Βλέπουμε ενθαρρυντικά μηνύματα και τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρωζώνη, αλλά είναι ακόμη αδύναμη και άνιση". 
 
"Μεγάλο μέρος του 'upside' έχει ολοκληρωθεί αλλά η χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Περιφέρεια της Ευρωζώνης μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω, προσφέροντας μεγαλύτερη αξία έναντι των Αγορών του Πυρήνα" αναφέρει η RBS.
 
Ο οίκος κάνει και μια σειρά επενδυτικών προτάσεων. Σε αυτές περιλαμβάνει το senior χρέος Τραπεζών της Περιοχής, όπως NNVA, Banco Popular, Unicredit και Bank of Ireland. Από τις μετοχές η προτίμηση είναι σε Coca Cola και ΟΤΕ καθώς και σε τίτλους όπως οι Telefonica, Gas Natural, Iberdrola και Lottomatica. Σε ότι αφορά τα εταιρικά ομόλογα περιλαμβάνονται αυτά των ΦΑΓΕ και Frigoglass, της Γιούλα αλλά και των Cirsa, ENCE, IVS, Buzzi Unicem και Sisal.

Επιστροφή στο ΧΑ

Τις κορυφαίες επιλογές από την Ελληνική Αγορά, για το 2014, παρουσιάζει σε έκθεσή της η Pantelakis Sec., στην οποία αναφέρει ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία εμφανίζουν βελτίωση, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να αποτελούν παράγοντα αβεβαιότητας. Από τον κλάδο των Τραπεζών, η χρηματιστηριακή τοποθετεί στη λίστα με τα "top-picks" τη μετοχή της Πειραιώς με τιμή-στόχο 2 ευρώ,και της Alpha με τιμή-στόχο 0,83 ευρώ. Οι επιλογές από τους υπόλοιπους κλάδους περιλαμβάνουν τις μετοχές της ΔΕΗ με τιμή-στόχο 13,40 ευρώ, της Motor Oil με τιμή-στόχο 10 ευρώ και της ΕΧΑΕ με τιμή-στόχο 10 ευρώ. H σύσταση για όλες τις μετοχές είναι "overweight".
 
Η Ελλάδα αναμένεται να βγει από την ύφεση το 2014, υποστηρίζει σε έκθεσή της η Credit Suisse, στην οποία προβλέπει ότι οι δανειστές δεν θα δεχτούν "κούρεμα" στο Ελληνικό χρέος που έχουν στην κατοχή τους. Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι δεν είναι όλα "ρόδινα" για το 2014. 
 
Σε 13 ευρώ από 10,70 προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ η Eurobank Equities, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy". Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως ο ΟΤΕ είναι πιο φθηνός σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες Αγορές, παρά το γεγονός πως έχει πολύ ισχυρό ισολογισμό.
 
Το ΔΝΤ συνεχίζει να μην αναμένει νέες συνομιλίες για ανακούφιση του Ελληνικού χρέους και δεν θα στείλει απεσταλμένους στη Χώρα μέχρι η Αθήνα να λύσει τις διαφορές σε μια σειρά από ζητήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, William Murray. Όπως μετέδωσε το "MNI", ο κ. Murray ανέφερε ότι οι δύο πλευρές "έχουν διαφωνίες για μια σειρά από ζητήματα – δημοσιονομικά, διαρθρωτικά και στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα – που θα πρέπει να γεφυρωθούν πριν επιτευχθεί μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων".
 
Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τα "ενδιαφέροντα" της σημερινής συνεδρίασης, σε μία ημέρα "βουβή" από πλευράς ειδήσεων και η σημερινή εικόνα της Χρηματιστηριακής Αγοράς έδειξε περισσότερο "κατενάτσιο". Δηλαδή το ενδιαφέρον επικεντρώνεται περισσότερο στο να μη χαθεί το ψυχολογικό όριο των 1200 μονάδων, παρά ο Γενικός Δείκτης να διεκδικήσει άμεσα νεώτερα υψηλά.
 
Από την άλλη, οι "κόκκινοι" τίτλοι διατήρησαν και σήμερα την πρωτοκαθεδρία από αρχής μέχρι τέλους (έστω και αν η τελική αναλογία είναι σαφώς βελτιωμένη της ενδοσυνεδριακής) και το γεγονός ότι στις οκτώ από τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο "κόβουν πρώτες το νήμα", μόνο σαν θετική ένδειξη δεν μπορεί να εκληφθεί.
 
Ο τζίρος, ο χαμηλότερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων, προσγειώθηκε στα 88,3 εκατ. από τα οποία τα 3,7 εκατ. αφορούσαν "πακέτα" (ΠΕΙΡ, ΠΕΙΡΤΠ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ, ΑΛΦΑΤΠ, ΑΛΦΑ, ΦΦΓΚΡΠ, ΜΕΤΚ). Το 63% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών σε μόλις πέντε τίτλους και πιο συγκεκριμένα σε Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Alpha Bank.
 
Μένοντας στις μετοχές του FTSE25, ιδιαίτερης αναφοράς ίσως αξίζουν οι ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ.
 
Η πρώτη κινήθηκε σχεδόν μόνιμα με θετικό πρόσημο, βοηθούμενη από δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ενδιαφέρον της Suez Environnement, σε πιθανή αποκρατικοποίησή της, ενώ η δεύτερη εντείνει τους τεχνικούς προβληματισμούς. Έχει εισέλθει σε βραχυχρόνιο πτωτικό κανάλι, στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις "μετράει" τέσσερις "κόκκινες", μία "πράσινη" και μία αμετάβλητη και αν συνεχίσει να κινείται "νότια" η επόμενη τεχνική στήριξη εντοπίζεται στα 9,90 ευρώ.
 
Απόλυτα επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς επισημαίνοντας ότι "το χρηματιστηριακό περιβάλλον είναι ''φορτωμένο'' με αρνητική ειδησεογραφία που θα αποτελέσει τροχοπέδη σε όποια προσπάθεια σημαντικής ανοδικής κίνησης και αν δεν υπάρξει η είδηση καταλύτης δύσκολα θα υπάρξει εντυπωσιακή αλλαγή του σκηνικού μέχρι τις Ευρωεκλογές.
 
Λίγα τα ενδιαφέροντα χαμηλότερα του 25αρη.
 
Μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, σήμερα προσπάθησαν να αντιδράσουν οι Ευρωσύμβουλοι, ενώ ξαφνικές πιέσεις μα αυξημένες συναλλαγές σημειώθηκαν στον Επίλεκτο.
 
"Γκολ και θέαμα" στον Χατζηκρανιώτη που βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 0,2800 ευρώ (-10,26%), όμως με "ανοιχτές" εντολές αγορών γύρισε και έκλεισε με θετικό πρόσημο.
 
Την "νηοπομπή" ανοδικών συνεδριάσεων, φαίνεται να ακολουθεί κίνηση - ασανσέρ στον Μουζάκη, επέστρεψαν οι αγοραστές σε Trastor και Αεροπορία Αιγαίου, σε "ήρεμη δύναμη" εξελίσσεται η MLS, ενώ εντυπωσιάζει η συναλλακτική αφύπνιση και όχι μόνο, στην Ίντεργουντ.
 
Νέα υψηλά 73 μηνών για τον Κυριακίδη, ενώ ο Ηλίας Κυριακίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης προέβη σε πώληση 566.500 μετοχών της εταιρείας  στις 23-1-2014 (εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή) συνολικής αξίας 849.750 ευρώ (1,50 ευρώ ανά μετοχή).

--ΧΠΑ

Παρά την σημαντική μεταβλητότητα που σημειώθηκε στην spot Αγορά, εξαιρετικά υποτονική ήταν η συνεδρίαση στην Αγορά Παραγώγων, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την βύθιση των συναλλαγών τόσο στο συμβόλαιο του FTSE25 όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (12.501 συμβόλαια).
 
Το συμβόλαιο του δείκτη ακολούθησε την κίνηση της υποκείμενης μειώνοντας ελαρφώς το discount στο 0,50%.
 
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.261 - 5.536 Φεβρουαρίου, 725 για τον Μάρτιο, 0 για τον Απρίλιο και 0 για τον Ιούνιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 401,75) κινήθηκε μεταξύ 396,5 και 405,25 μονάδων.
 
Μικρός ο δανεισμός τίτλων (78.300 ΟΠΑΠ, 344.000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (1.566), ΔΕΗ (1.229),Alpha Bank (2.260), Εθνική (1.221), Πειραιώς (3.633), Μυτιληναίο (343), ΟΠΑΠ (693), MIG (307), Ελ. Πετρέλαια (266), Intralot (141), ΕΧΑΕ (141), Motor Oil (106), Τέρνα Ενεργειακή (111).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE υποχώρησε στο 31%, με ασθενικό όγκο συναλλαγών, στα 481 δικαιώματα (299 calls και 182 puts).
 
Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.
 
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
 
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (15.763.601 τεμ.), Εθνική (1.546.055 τεμ.).
 
 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v