Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Ξανά στο στόχαστρο οι 1.200

Στα επίπεδα των 1.195 μονάδων ο Γ.Δ., προς τις 395 ο FT 25. Kέρδη για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Εθνική και κινητικότητα σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίο. Υπεραπόδοση 20% για Αστήρ. Πτώση για ΟΛΠ, ΕΛΠΕ. Περιορισμένος ο τζίρος.

Ανοδικά, όπως και εχθές, ξεκίνησε και σήμερα η συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει τις 1.195 μονάδες και τον FT 25 τις 393.

Με συναλλαγές μέτριες, όπως και εχθές περίπου την ίδια ώρα, και με συγκριτικά αυξημένη κινητικότητα στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ αλλά και στον τίτλο και στο warrant της Alpha Bank, όπως και στη μετοχή της Πειραιώς.

Το ενδιαφέρον, από τεχνική πλευρά, είναι πως το ανοδικό κενό στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης έφερε τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.189,85 μονάδες, που ήταν το ενδοσυνεδριακό υψηλό της χθεσινής ημέρας.

Ανάλογη ανοδική απόκλιση και για τον FT 25, καθώς το χθεσινό ενδοσυνεδριακό υψηλό σημειώθηκε στις 390,30 μονάδες.

Λεπτομέρειες, κυρίως τεχνικού ενδιαφέροντος, που όμως θα μπορούσαν να αποβούν χρήσιμες εάν ο Γ.Δ. κινηθεί πάνω από τις 1.195 και ο 25άρης υψηλότερα των 393 μονάδων.

Να συνεκτιμηθεί παράλληλα η κινητικότητα όχι μόνο σε Alpha Bank, Πειραιώς αλλά και στην Εθνική - στη μετοχή και στο warrant της. Αξιοσημείωτο ότι οι συναλλαγές στη μετοχή της ΕΤΕ και στο ΕΤΕτπ κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα. Το warrant της Alpha καταγράφει κέρδη 5,2%, στα 1,20 ευρώ.

Ισχυρές και σήμερα οι μετοχές του ΟΤΕ προς τα 9,49 ευρώ, της ΔΕΗ προς τα 11,10 ευρώ αλλά και του ΟΠΑΠ προς τα 9,95 ευρώ μετά τη βραχυπρόθεσμη διόρθωση του τίτλου του.

Θα λέγαμε πως η μέχρι τώρα εικόνα της συνεδρίασης είναι συγκριτικά καλύτερη από τη χθεσινή, περισσότερο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Νέες αγορές στα υψηλά για τη Folli Follie, τοποθετήσεις έως τα 20,92 ευρώ στον Τιτάνα, με αγοραστές και πάλι πάνω από τα 6 ευρώ ο Μυτιληναίος, ισχυρή η ΕΧΑΕ και έως τα 11,78 ευρώ η Jumbo.

Λίγες όπως και εχθές οι κινήσεις, οι συναλλαγές στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, απ' όπου ξεχωρίζουν η αντίδραση του Fourlis μετά τη διήμερη διόρθωση της μετοχής, η σχετική κινητικότητα στην Intracom και οι συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή του ΟΛΘ. Στο +20% η μετοχή της Αστήρ Παλλάς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v