Ράλι... εισαγωγής για το Χρηματιστήριο

Ενδείξεις... Τραπεζοmanias έδειξε η αγορά στο τελευταίο μέρος της συνεδρίασης. Μετά από έξι αλλαγές προσήμου έσπασαν τα κοντέρ. Σε νέα υψηλά 4,5 μηνών ο Γενικός Δείκτης. Πώς κινήθηκαν τραπεζικές μετοχές και warrants. Εννέα τίτλοι έκλεισαν σε υψηλό ημέρας. Στα 119 εκατ. ο τζίρος.

Συνεχίζονται οι επιθετικές τοποθετήσεις ξένων funds, που δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες Αγορές, ενώ κατά την σημερινή συνεδρίαση σημειώθηκε σχετική διάχυση του ενδιαφέροντος και σε τίτλους χαμηλότερα του 25αρη.

Υπενθυμίζεται ότι οκτώ Ελληνικές μετοχές θα συγκαταλέγονται από τα τέλη Νοεμβρίου στον δείκτη MSCI Emerging Markets, στο πλαίσιο της υποβάθμισης του Χ.Α. στις αναδυόμενες από τις αναπτυγμένες Αγορές.

Πρόκειται για τις μετοχές των Εθνικής (με στάθμιση 19%), του ΟΤΕ (19%), του ΟΠΑΠ (18%), της Alpha Bank (11%), της ΔΕΗ (11%), της Jumbo (9%), των Ελ. Πετρελαίων (7%) και της Folli Follie Group (με στάθμιση 6%).

Από την άλλη, ο συγκεντρωτισμός καλά κρατεί, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το 66% του τζίρου να αφορά συναλλαγές μόλις οκτώ τίτλων και πιο συγκεκριμένα των Εθνικής, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τιτάνα, Alpha Bank, Folli Follie Group.

Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι το τελευταίο ημίωρο της σημερινής συνεδρίασης είχε ενδείξεις Τραπεζοmanias, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τόσο ο Τραπεζικός δείκτης όσο και οι επιμέρους Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι να διασπάσουν ανοδικά σημαντικές αντιστάσεις και να δημιουργήσουν τις τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα. Και όλα αυτά σε μία Αγορά που δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις διεθνείς ανησυχίες, ενώ τον πρώτο λόγο έχει η τάση και όχι τα θεμελιώδη των εισηγμένων.

Ακόμα μία ένδειξη των βραχυπρόθεσμων "εισαγόμενων" τοποθετήσεων, εν όψει τέλους Νοεμβρίου, η σαφώς διαφορετική εικόνα που παρουσίασαν οι Τραπεζικές μετοχές σε σχέση με τα warrants. Έτσι ενώ ο τίτλος της Alpha Bank έκλεισε με κέρδη 3,05% το warrant της Τράπεζας σημείωσε κέρδη 1,72%. Στο +8,84% η μετοχή της Εθνικής, στο +0,21% το warrant, ενώ ο τίτλος της Πειραιώς έκλεισε με κέρδη 3,01% και το warrant της εν λόγω Τράπεζας με απώλειες 1,89%.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης αν και υποχώρησε μέχρι τις 1063,64 μονάδες (-0,4%) και άλλαξε 6 φορές πρόσημο, μετά τις 13.36 κινήθηκε μόνιμα σε θετικό έδαφος και έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 1094,45 μονάδες με κέρδη 2,49%. Να σημειωθεί ότι το σημερινό κλείσιμο είναι το υψηλότερο των τελευταίων 4,5 μηνών, με το αμέσως υψηλότερο να έχει σημειωθεί στις 20/5 (1135,83 μονάδες).

Στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι τίτλοι των Alpha Bank, MIG, Motor Oil, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρα, Ελ. Πετρελαίων, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και Σωλ. Κορίνθου.

Ο τζίρος τουλάχιστον ικανοποιητικός, έφθασε τα 119,8 εκατ. από τα οποία τα 10,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΦΓΚΡΠ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤΚ, ΠΕΙΡΤΠ, ΕΧΑΕ).

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η σημερινή συνεδρίαση έδωσε ένα ακόμα βήμα για την επιβεβαίωση της διάσπασης των 1050 μονάδων, που συντελέστηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης, με επόμενο στόχο τις 1150 μονάδες.
 
Στα θετικά στοιχεία των τελευταίων συνεδριάσεων, η άνοδος του τζίρου, η προσπάθεια διάχυσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλώ και η αφύπνιση του Τραπεζικού κλάδου.
 
Οι τελευταίες συνεδριάσεις επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον των ξένων χαρτοφυλακίων για το Ελληνικό Χρηματιστήριο και όχι μόνο, ενώ η βελτίωση του κλίματος για την Ελληνική οικονομία επιβεβαιώνεται και από την Αγορά ομολόγων.
 
Σαν αρνητικός παράγοντας παραμένουν οι εξελίξεις στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ενώ η εγχώρια Αγορά θα περιμένει τις αποφάσεις του Eurogroup, την άλλη εβδομάδα, αλλά και τον σχηματισμό Κυβέρνησης στην Γερμανία, ο οποίος θα επιταχύνει τις εξελίξεις που αφορούν την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.
 
Σε περίπτωση πισωγυρίσματος - διόρθωσης και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, συνιστώνται επιλεκτικές τοποθετήσεις στην περιοχή των 1035 μονάδων, όπου εντοπίζεται και το ανοδικό "gap".  

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

"Κόκκινα" ταμπλώ σε όλες τις μεγάλες διεθνείς Αγορές, ενώ με πιέσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση και στην Wall Street και τον Dow Jones να χάνει το ψυχολογικό όριο των 15000 μονάδων. Κέρδη σημειώνουν τα πολύτιμα μέταλλα.
 
Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner ότι δεν θα περάσει ένα νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ΗΠΑ χωρίς να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα οι μακροπρόθεσμες προκλήσεις στον προϋπολογισμό, αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για μια δύσκολη και επώδυνη διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες.
 
Από την άλλη, ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jacob Lew επανέλαβε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί και δεν θα επιτρέψει στο Κογκρέσο να χρησιμοποιήσει την απειλή μιας στάσης πληρωμών. Ταυτόχρονα, απέρριψε τις προτάσεις των Ρεπουμπλικάνων να εγκριθούν από το Κογκρέσο διαφορετικές νομοθετικές πράξεις που θα ανοίγουν τμηματικά τις διάφορες Υπηρεσίες της Κυβέρνησης.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Moody's Investors Service απέκλεισε την πιθανότητα η Αμερικανική Κυβέρνηση να κηρύξει χρεοστάσιο, ακόμα και αν δεν επιτευχθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους. Κατά τον ίδιο, η "αδιαφορία" της Αγοράς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις σχετικά νωπές μνήμες του πολιτικού αδιεξόδου του 2011 για το θέμα της αύξησης του ορίου χρέους.
 
H συνέχιση της αναστολής στην λειτουργία Κυβερνητικών Υπηρεσιών δημιουργεί νέους κινδύνους για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, εκτιμούν αναλυτές της BofA, μειώνοντας τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το Q4. Όπως μετέδωσε το CNBC, η Τράπεζα έκοψε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο στο 2%, από 2,5% προηγουμένως, εξαιτίας της μείωσης των Κυβερνητικών δαπανών και την αρνητική επίδραση στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη και στην κατανάλωση.
 
"Στις Χώρες της Περιφέρειας του ευρώ η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη", λέει στη σημερινή "Die Welt" ο Βίλεμ Μπουίτερ. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup τονίζει ότι "εάν τα προγράμματα λιτότητας φτάσουν στα πολιτικά τους όρια και δεν υπάρχει προοπτική για μεταφορές κεφαλαίων από τις Χώρες του Πυρήνα η μόνη δυνατή λύση είναι αυτή της Κρατικής χρεοκοπίας". Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο οικονομολόγος αναμένει σύντομα νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Το ίδιο υποστηρίζει και για την περίπτωση της Κύπρου. Και ενώ η Ισπανία σημειώνει πρόοδο, υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να καταστεί η Ιταλία προβληματική περίπτωση, εκτιμά ο Βίλεμ Μπουίτερ.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας εντός των τειχών, το επενδυτικό ταμείο του δισεκατομμυριούχου Τζον Πόλσον και άλλα Αμερικανικά ταμεία (hedge funds) αγοράζουν σημαντικά "πακέτα" μετοχών Ελληνικών Τραπεζών, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα είναι σε τροχιά εξόδου από την κρίση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Financial Times". "Το ενδιαφέρον των Ταμείων αυτών είναι τόσο μεγάλο, ώστε οι μεγάλες Ελληνικές Τράπεζες ζητούν τώρα από την Κυβέρνηση να εξετάσει την επιτάχυνση της επανιδιωτικοποίησης του τομέα", σημειώνει το δημοσίευμα, που έδωσε περαιτέρω "καύσιμα" ανόδου στο Τραπεζικό ταμπλώ.
 
Τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα το 2014 "βλέπει" ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, DIW, Μαρσέλ Φράτσερ, ο οποίος εκτιμά πως η Χώρα θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια άνω των 10 δισ. ευρώ. "Οι Έλληνες θα χρειαστούν βοήθεια και μετά το 2015, η οποία θα είναι σαφώς υψηλότερη από τα10 δισ. ευρώ που υπολογίζει το ΔΝΤ", υποστήριξε ο Γερμανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Bild". Διευκρίνισε, πάντως, ότι το ακριβές ύψος του πακέτου θα εξαρτηθεί από τον σχεδιασμό της αναδιάρθρωσης και από το εάν θα υπάρξει απομείωση ή όχι του Ελληνικού χρέους.
 
Μόλις ληφθεί απόφαση για το νέο "haircut" στο Ελληνικό χρέος θα ανοίξει ο δρόμος για νέες αναβαθμίσεις της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης, αναφέρει η ING, εκτιμώντας ότι η λύση του OSI, της απομείωσης δηλαδή του χρέους που κατέχει ο Επίσημος Τομέας, είναι κοντά. Σύμφωνα με την ING, οι Ευρωπαίοι τελικά θα συναινέσουν στη λύση του OSI που προτείνει τόσο η Ελλάδα (ατύπως) όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο της ελάφρυνσης του χρέους σε περίπτωση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος. Η ING εκτιμά ότι το 2013 θα είναι το τελευταίο έτος ύφεσης και η Χώρα θα επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά το 2014. Ωστόσο, την περίοδο 2015-2016 θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό κενό του 2,1% το οποίο και θα πρέπει να καλυφθεί, ενώ το κενό χρηματοδότησης το 2014 υπολογίζεται στα 4,4 δισ. ευρώ. Οι ανάγκες αυτές μπορεί να αναπροσαρμοστούν λόγω της βαθύτερης οικονομικής ύφεσης και της αργής πορείας των ιδιωτικοποιήσεων.
 
Κρίσιμη θεωρεί η Exotix την πέμπτη αναθεώρηση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, τονίζοντας πως ενδέχεται να χρειαστεί να καλυφθούν κενά, να απαιτηθεί περάσουν νέοι και πιθανότατα αμφιλεγόμενοι νόμοι, ενώ η τρόικα ενδέχεται να χρειαστεί να στρέψει την προσοχή της στην δική της εσωτερική διαμάχη ως προς το πώς να αντιμετωπίσει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Σύμφωνα με την Exotix, μια επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων θα είναι πολύ θετική για τα Ελληνικά ομόλογα, για τα οποία διατηρεί σύσταση "hold", θεωρώντας πως το πρόσφατο ράλι τους είναι δικαιολογημένο, λόγω των θετικών οικονομικών ειδήσεων που "βγήκαν" το Καλοκαίρι.
 
Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Κυβέρνηση άνοιξε επίσημα το δεύτερο κεφάλαιο της αναδιάρθρωσης του χρέους με τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που αναμετάδωσε το Reuters, ότι δηλαδή "από τη στιγμή που επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα και ικανοποιούνται τα δημοσιονομικά κριτήρια που έχει θέσει η τρόικα, οι πιστωτές μας πρέπει να εξετάσουν μια νέα ελάφρυνση του χρέους".
 
Από την άλλη, χρονιά σκληρής λιτότητας θα είναι και το 2014, καθώς θα λείψουν συνολικά 5,6 δισ. από την Οικονομία. Σύμφωνα με το προσχέδιο του Κρατικού προϋπολογισμού προβλέπονται περικοπές 3,12 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2013 στις Κρατικές δαπάνες και αύξηση στις εισπράξεις φόρων κατά 2,5 δισ. ευρώ. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για επιβολή νέων μέτρων και παρεμβάσεων στο Ασφαλιστικό το 2014.
 
Επίσης, ίσως χρήζει περαιτέρω παρακολούθησης η παρέμβαση από τον ΣΜΕΧΑ για σειρά λαθών στο φορολογικό ν/σ. Ένα από τα πλέον "χονδροειδή" λάθη η μη εξαίρεση των πράξεων απλών μετόχων από τις διατάξεις για τα κέρδη από επιχειρηματικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα να φορολογούνται αναλόγως.

Η Ελλάδα βγαίνει από τις πέντε χειρότερες Χρηματιστηριακές Αγορές, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Morgan Stanley, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009. Μετά την Αυστρία, η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά αυτό το μήνα σημείωσε τη μεγαλύτερη βελτίωση σε αναβάθμιση θέσεων αξιολόγησης, κατά 4 θέσεις, ανεβαίνοντας 9η στη σχετική θέση. Οι αξιολογήσεις τεχνικά δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση, από πλευράς αξίας την κατατάσσουν στην 15η θέση, από πλευράς κύκλου επιχειρηματικότητας στην 13η, από πλευράς προοπτικής κερδοφορίας έχει ανέβει στη 3η ενώ βρίσκεται στη 16η χειρότερη όσον αφορά στο ρίσκο στα μακροοικονομικά της μεγέθη. Έτσι συνολικά καταλαμβάνει την 9η θέση στη χρηματιστηριακή της αξιολόγηση.
 
Μεταφερόμενοι στα στενότερα όρια του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, απόλυτα αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες της Αγοράς, ιδιαίτερα με την επιθετική διάθεση των αγοραστών κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.
 
Έτσι, περιορίζονται στο να επισημάνουν ότι οι Αγορές δεν είναι δρόμος 100 μέτρων αλλά Μαραθώνιος και αυτό μπορεί να έχει την σημασία του για κάποιους που αισθάνονται πως δεν τα έχουν πάει καλά στην παρούσα φάση. Το επόμενο διάστημα και αν η τάση έχει τα επιθετικά χαρακτηριστικά των τελευταίων ημερών, δεν αποκλείεται, τουλάχιστον τα εγχώρια χαρτοφυλάκια, να αναζητήσουν "διεξόδους" σε τίτλους που αξίζουν καλύτερης χρηματιστηριακής μεταχείρισης.
 
Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, τόσο ο κλαδικός δείκτης, όσο και οι επιμέρους Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι, έκλεισαν σε νέα υψηλά τεσσάρων μηνών.
 
Για τον Τραπεζικό δείκτη, η υπέρβαση (με κλείσιμο) υψηλότερα των 165 μονάδων, δημιουργεί τις τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 182 μονάδες.
 
Υψηλότερα της τεχνικής αντίστασης των 0,6000 ευρώ έκλεισε ο τίτλος της Alpha Bank, βάζοντας σαν επόμενο στόχο τα 0,75 ευρώ.
 
Επόμενη τεχνική αντίσταση τα 3,84 ευρώ, για την μετοχή της Εθνικής, αφού πέτυχε κλείσιμο υψηλότερα των 3,40 ευρώ, ενώ στην περίπτωση της Πειραιώς η ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 1,40 ευρώ, δίνει "ανοδικά καύσιμα" για κίνηση προς τα 1,70 ευρώ.
 
Στον μη Τραπεζικό 25αρη, δύο τίτλοι "απαιτούν" περαιτέρω τεχνική ανάλυση και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις ΔΕΗ και Intralot.
 
Ο τίτλος της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού κινείται σε υψηλά 27 μηνών και σημαντικό ρόλο στην απόλυτα βραχυπρόθεσμη τάση θα παίξει η επόμενη τεχνική αντίσταση στα 9,40 ευρώ.
 
Υψηλότερα από την αντίσταση των 1,84 ευρώ, αλλά και από τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών (1,89 ευρώ) έκλεισε η μετοχή της Intralot. Αν συνεχίσει να κινείται "βόρεια", επόμενη τεχνική αντίσταση στα 2,25 ευρώ.
 
Από εκεί και πέρα και χαμηλότερα του 25αρη, επιμένει ανοδικά η Αεροπορία Αιγαίου, σε υψηλά διμήνου ο τίτλος της Προοδευτικής και σε υψηλά τετραμήνου ο τίτλος της Lamda Development.
 
Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Ιντρακάτ και ΕΒΖ, τέταρτη συνεχόμενη ανοδική για Trastor, με σχετική αύξηση των συναλλαγών και εν μέσω φημών για πιθανές μετοχικές ανακατατάξεις, ενώ πέντε συνεχόμενες ανοδικές συναλλαγές "μετρά" η μετοχή της Ευρ. Πίστης.
 
Υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 4,00 ευρώ και σε υψηλά 5 μηνών ο τίτλος του Αστέρα. Ισχυρό ενδιαφέρον για το διαγωνισμό που "τρέχει" για τον Αστέρα Βουλιαγμένης εξεδήλωσε από το βήμα του συνεδρίου για τον Τουρισμό πολυτελείας ο πρόεδρος του Τουρκικού ομίλου Dogus κ. Ferit Sahenk, ο οποίος ήδη έχει επενδύσει στη Χώρα μας στον τομέα των Μαρινών. "Γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα κάνουμε στον Αστέρα προκειμένου να δημιουργήσουμε υπεραξίες, στην περίπτωση που είμαστε οι ανάδοχοι", δήλωσε ο κ. Sahenk. 
 
Τέλος, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι ιδιαίτερα πυκνές συναλλαγές που σημειώθηκαν στον τίτλο της Flexopack. Αν ο σημερινός υψηλός όγκος "αποδυνάμωσε" τον σταθερό πωλητή των τελευταίων ημερών, αναμένεται "αναπήδηση" έστω και τεχνικού χαρακτήρα.

----ΧΠΑ

Με έντονα ανοδική συνεδρίαση ξεκίνησε και η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα, ενώ μικρή μείωση παρουσίασαν οι συναλλαγές στα συμβόλαια του δείκτη και μεγάλη αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (32.673 συμβόλαια).
 
Το συμβόλαιο του Οκτωβρίου ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μειώνοντας την υπερτίμηση στο 0,30%.
 
Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7.551, 5.672 Οκτωβρίου, 881 Νοεμβρίου και 998 Δεκεμβρίου - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 335,75) κινήθηκαν μεταξύ 355 και 368 μονάδων.
 
Δεν σημειώθηκε αξιοπρόσεκτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (2.415), ΔΕΗ (1.893), Alpha Bank (11.232), Εθνική (5.382), Πειραιώς (4.064), ΟΠΑΠ (832), Μυτιληναίο (1.122), MIG (1.664), ΓΕΚ (400), Intralot (732), ΕΧΑΕ (182), Ελ. Πετρέλαια (146), Τιτάνα (136), Βιοχάλκο (138), Ελλάκτωρα (351), Eurobank(817), Motor Oil (365), Jumbo (101) ΕΥΔΑΠ (126), Σωλ. Κορίνθου (141).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTASE ανέβηκε στο 46% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν και εδώ ελαφρά περιορισμένος, στα 908 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (698 δικαιώματα αγοράς και 210 δικαιώματα πώλησης).
 
Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.
 
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
 
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (5.043.035 τεμ.), Εθνική (1.126.019 τεμ.).
 
 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v