Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: «Χωνεύει» τις 950 μονάδες

Μικρές απώλειες καταγράφει το ΧΑ που κινείται στα επίπεδα των 945-950 μονάδων. Πτώση για Coca Cola, Tιτάν, ΔΕΗ, Βιοχάλκο. Κέρδη για Πειραιώς, Folli Follie. "Παλεύει" τα 2,80 ευρώ με υψηλό τζίρο η Εθνική. Στο +21% το Ιατρικό Αθηνών.

Αψιμαχίες σε στενό εύρος τιμών και η μερική κατοχύρωση θέσεων είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των πρώτων 30-40΄της συνεδρίασης. Από τα αρχικά τοπικά υψηλά του Γενικού Δείκτη στις 953,10 έως τις 944,48 μονάδες άλλαξαν χέρια περι τα 8,4-8,5 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων στις μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς.

Μικρές αυξομειώσεις για τους άλλους βασικούς δείκτες, με τον Ftse Large Cap να έχει σημειώσει μέχρι τις 11.05 τοπικό υψηλό στις 325,37 μονάδες και τον Ft Mid στις 1.064,70 μονάδες.

Μέτρια εικόνα από το άνοιγμα της συνεδρίασης για τις μετοχές της CC/HBC και του Τιτάν που διορθώνουν κυρίως τεχνικά, αλλά με συναλλαγές μέτριες και τιμές κοντά στις εντολές των πωλητών-αγοραστών.

Η μετοχή της ΕΤΕ αντιδρά έως τα 2,79 ευρώ με αυξημένες και σήμερα συναλλαγές -δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση όπου η Εθνική έχει εισροή ρευστότητας, περισσότερους αγοραστές από ό,τι πωλητές και τουλάχιστον έναν ξένο ενεργό παίκτη.

Η μετοχή του ΟΤΕ με λίγο περισσότερους πωλητές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που προφανώς δεν άρεσαν στους αναλυτές και ενώ η Euroxx τα χαρακτηρίζει κατώτερα των εκτιμήσεων.

Πολύ πιθανή η... στάση ή και η μικρή υποχώρηση της τιμής της μετοχής του Οργανισμού με οροφή τα 7,20 και κάτω όριο τα 6,54 ευρώ (τιμή στις 30/7), από  όπου ξεκίνησε ο τελευταίος ανοδικός κύκλος.

Δείχνει να κολλάει η ΔΕΗ, η μετοχή της οποίας δύσκολα θα κινηθεί (χωρίς ειδήσεις) προς τα επίπεδα της 7ης/6, δηλαδή πάνω από τα 8 ευρώ. Μέτριες οι μέχρι τώρα συναλλαγές στον τίτλο της Επιχείρησης. Στα 7,20 δείχνει να βρίσκει προσώρας οροφή και η μετοχή του ΟΠΑΠ, που με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές παρουσιάζει βραχυπρόθεσμα καλύτερη τεχνική εικόνα από αυτήν του ΟΤΕ.

Έως το 0,493 ευρώ αντέδρασε η μετοχή της Alpha Bank, που μπορεί μεν να ξεχωρίζει από τις τραπεζικές (και του Ftse Large Cap και του Ft Mid), όμως χωρίς κίνητρο δύσκολα θα κάνει την υπέρβαση σε αυτήν τη φάση της αγοράς.

Ωστόσο, θα επιμείνουμε πως στόχος σε δεύτερο χρόνο για την τραπεζική μετοχή είναι τα υψηλά στις αρχές Ιουνίου του 0,58-0,62 ευρώ. Οι αυξημένες συναλλαγές είναι για πολλοστή φορά από τα κύρια χαρακτηριστικά για τον τίτλο της Πειραιώς, που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί πως έχει σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελουσίας εξοδου (έως τις 2 Σεπτεμβρίου) και προχωρά στην αναδιάρθρωση της Γενικής Τράπεζας.

Από τη μεσαία κατηγορία ξαφνιάζει το 21% για τη μετοχή του Ιατρικού και μάλιστα με 634.749 τεμάχια (αξίας πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ), σε μία κίνηση που κατά κάποιον τρόπο... ταράζει τα μάλλον ήρεμα νερά αυτής της κατηγορίας. Μέτριος τζίρος στις μετοχές-σηματωρούς των Attica Bank, Eurobank αλλά και των ΓΕΚ/Τέρνα, Φουρλής κ.ά.

Χαλαρός ο ρυθμός μέχρι τις 11.15, με τον τζίρο να έχει φτάσει τα 10,6 εκατ. ευρώ με 8,5 εκατ. τεμάχια. Θα λέγαμε πως στα πρώτα 45-50΄ της συνεδρίασης έχουν δοθεί σχετικά καλές τιμές σε όσους επιθυμούν να κατοχυρώσουν ένα μέρος της θέσης τους, να κάνουν ένα ικανοποιητικο ταμείο για την περίοδο 15/7-9/8, και βλέπουμε.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v