Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στη Σοφοκλέους

Με ούριο άνεμο το Χρηματιστήριο βάζει πλώρη για το 7 στα 7. Κέρδη σημειώνουν Eθνική, MIG, Μυτιληναίος, Alpha. Πτώση για ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή. Κινητικότητα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση για ΣΙΔΕΝΟΡ, Attica Bank, Υγεία.

Φλερτάρει πλέον με τις 950 το Χ.Α., φθάνοντας νωρίτερα σε απόσταση... 3,5 μονάδων. Η εν λόγω περιοχή αποτελεί για αρκετούς παίκτες και αναλυτές τον πρώτο στόχο, ενδεχόμενη πειστική υπέρβαση τoυ οποίου θα διευκόλυνε την επαναφορά της αγοράς σε υψηλότερα επίπεδα.

Νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 940 μονάδες (1,65%), ο Ftse Large Cap στις 322 (1,97%) με τις τράπεζες κατά 2,42% υψηλότερα στις 133 μονάδες. Ο δε Ft Mid είχε γυρίσει ανοδικά πλησιάζοντας και πάλι τις σημαντικές 1.050 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών στα 25,2 εκατ. ευρώ με 14,1 εκατ. τεμάχια και αρκετά πακέτα σε ΟΤΕ, FFG και ΑΛΦΑ τπ.

Με το βλέμμα στις ΗΠΑ και στις επαφές και προσπάθειες του Αντ. Σαμαρά το Χ.Α., αλλά με το ενδιαφέρον επιλεκτικά σε μετοχές εταιρειών που ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο παράμετροι φαίνεται, μέχρι τώρα, πως συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης, γεγονός που αποτυπώνεται και στο ταμπλό.

Στην ανοδική πορεία των 23 από τις μετοχές του 25άρη, στον Γ.Δ. που προσβλέπει να μετρήσει άλλη μία ανοδική συνεδρίαση, που εάν επιτευχθεί θα φτάσει τις επτά συνεχόμενες, με καλύτερο για φέτος το σερί των οκτώ θετικών στις αρχές Ιανουαρίου.

Στατιστικά στοιχεία και λεπτομέρειες, που όμως έχουν τη σημασία τους και γι' αυτό ενίοτε γινόμαστε κουραστικοί αναφέροντάς τα.

Κινητικότητα στις τράπεζες - να θυμηθούμε και το σημερινό θέμα του Χρ. Κίτσιου. για τα έξι "μαξιλάρια" του κλάδου εν όψει stress tests,- με την Alpha Bank να κερδίζει επιπλέον πόντους.

Επίσης στο ΑΛΦΑΤΠ έχουν γίνει δύο πακέτα των 300.000 και των 794.512 τεμαχίων στο 0,836 και στο 0,837 ευρώ. Δύο πακέτα των 100.000 και των 200.000 έχουν αλλάξει χέρια και στη μετοχή του ΟΤΕ στα 7,02 και στα 7,12 ευρώ με την τιμή στα 7,10 ευρώ.

Μετοχή ημέρας αναμφίβολα η CC/HBC με υπεραπόδοση που φθάνει έως τα 22,50 ευρώ. Αυτό μας... υποχρέωσε να ανεβάσουμε σχετικό διάγραμμα νωρίτερα απ΄ ό,τι περιμέναμε. Ευχαριστούμε βεβαίως τον Ηλία Ζαχαράκη για την άμεση συνδρομή του, με το σύντομο σχόλιο και την τεχνική εικόνα που νωρίτερα αρνατήθηκαν στον Εκηβόλο.

Υπεραπόδοση για τις περισσότερες μετοχές... στόχευσης με ενδεικτικές τις περιπτώσεις της MIG, του Μυτιληναίου, των Ελληνικών Πετρελαίων.

Και από τη μεσαία κατηγορία των ΣΙΔΕΝΟΡ, Attica Bank, Eurobank και Υγεία.

Στα ενδιαφέροντα των ημερών τα νεότερα από τις ΗΠΑ, καθώς σε σχετικο θέμα διαβάζουμε πως "σε.. broker του ελληνικού success story αναδεικνύεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς χθες είχε δίωρη συνάντηση με 20 ανώτατα στελέχη εταιρειών, hedge funds και private equity funds τα οποία είτε έχουν... βρέξει το πόδι τους στα... ζεστά επενδυτικά νερά της Ελλάδας είτε αναζητούν ευκαιρίες".

Ζητούμενο παραμένει το αποτέλεσμα. Για να δούμε...

Προσωπικά, θα εστίαζα εξίσου στα στοιχεία των "νέων αδειών" αυτοκινήτων, που χρήζουν προσοχής σε ορίζοντα όχι μόνο 7μήνου αλλά και τελευταίου μήνα, Ιουλίου.

Σε ανεπτυγμένες οικονομίες δείκτες όπως αυτός θεωρούνται υψηλής αντιπροσωπευτικότητας και ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην αποτυπώση της διαμορφούμενης τάσης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v