Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηρθε... τούμπα στο τέλος το ΧΑ

Χαμηλή πτήση για το Χ.Α., περιορισμένου ενδιαφέροντος και ήπιων διακυμάνσεων. Λίγες οι συναλλαγές, ενισχύεται η αντίδραση Alpha και Πειραιώς. Σε αρνητικό έδαφος η Eurobank. Κέρδη για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Μικρές ανατροπές σε μια φτωχή συνεδρίαση μιας ρηχής αγοράς. Περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις μετά τις 11.40 πίεσαν τους βασικούς δείκτες, με συνέπεια να χαθούν τα όποια μεγαλύτερα κέρδη της αρχής και η συνεδρίαση να κλείσει με απώλειες.

Στον ρυθμό της διαδικασίας για την πώληση της Proton Bank και του Ταμιευτηρίου η αγορά και των δηλώσεων της διοίκησης του ομίλου της Εθνικής, νωρίτερα στην τακτική γενική συνέλευση, όπου ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς σημείωσε ότι η αναδιάταξη του πιστωτικού συστήματος θα πρέπει να έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, τόσο αυτός όσο και ο πρόεδρος της Εθνικής Γ. Ζανιάς στάθηκαν στην ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων. «Η γρήγορη αναπτυξιακή προσπάθεια προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα και αληθινές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα κινούνται πέραν των δεσμεύσεων από μνημόνια» τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής, σημειώνοντας ότι η γρήγορη ανάπτυξη δεν συνάδει με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Στα 2,58 ευρώ η μετοχή της Εθνικής με μικρές απώλειες έως 1,58%, χαμηλότερα όμως και η Eurobank. Αντιθέτως, για την Alpha Bank και την Πειραιώς η αρχική ισχνή αντίδραση ισχυροποιείται και σε συναλλαγές και σε απόδοση, με τον τίτλο της Πειραιώς στο 0,90 ευρώ.

Όμως, σταδιακά μετά τις 12.25 οι αγοραστές ενεργοποιήθηκαν σε συγκεκριμένες μετοχές, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της τιμής του τίτλου του ΟΠΑΠ έως 3,8% και λιγότερο των ΟΤΕ και ΔΕΗ. Ανοδική προσπάθεια που αποτυπώθηκε στη νέα μικρή ανάκαμψη του Γενικού Δείκτη και του 25άρη.

Εμφανής για ακόμη μία συνεδρίαση η συσσώρευση της αγοράς σε στενό εύρος, που διατηρείται με μικρές αποκλίσεις από τις 21 Ιουνίου. Εικόνα αγοράς που δεν έχει -προσώρας- κίνητρο για να κινηθεί σημαντικά ανώτερα και να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και συναλλαγές, αλλά και ενός ρηχού χρηματιστηρίου, που 3-4 «ισχυρά χέρια» μπορούν να διατηρήσουν σε επίπεδα πάνω από τις 800 μονάδες.

Μέτριες συναλλαγές σε Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Μυτιληναίο, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, MIG, ΕΧΑΕ και ΕΥΔΑΠ, στους συνήθεις «υπόπτους» των τελευταίων συνεδριάσεων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v