Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προβάδισμα πωλητών με τζίρο ημιαργίας!

Πτώση στη Σοφοκλέους που κινείται στα επίπεδα των 970 μονάδων. Απώλειες για ΕΤΕ, Alpha, Eurobank αλλά και ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola. Κινητικότητα σε ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ που... διασώζονται από την υποχώρηση. Κάτω από το €0,10 το ΕΤΕΔ.

Μετρίων συναλλαγών εκκίνηση στο Χ.Α., με τους βασικούς δείκτες και μετοχές στα χθεσινά περίπου επίπεδα. Ελλείψει κινήτρων, και η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με λιγοστές συναλλαγές σε συγκεκριμένες μετοχές (κυρίως) της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και λιγότερο σε τίτλους της μεσαίας.

Στα 6,9 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών (λίγο μετά τις 11.20), με περίπου 10,4 εκατ. τεμάχια, από τα οποία τα περισσότερα έχουν γίνει στη μετοχή της Εθνικής και δευτερευόντως σε ΟΠΑΠ, Alpha Bank και ΟΛΠ. Τόσο χαμηλός τζίρος -σε αρχή συνεδρίασης -45-50- έχει να γίνει (εάν θυμόμαστε καλά) από τα τέλη Απριλίου, δηλαδή πριν από την αρχή της μόχλευσης του Μαΐου και την ανοδική αντίδραση που ακολούθησε μετά το Πάσχα.

Στην περιοχή των 965-970 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 328-330 ο Ftse Large Cap, στην περιοχή των 200 ο τραπεζικός δείκτης, με τον Ft Mid να κλίνει ελαφρώς προς τις 1.150 μονάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών έχει πραγματοποιηθεί στη μετοχή της Εθνικής (2,2 εκατ. ευρώ σε σύνολο 5,3 εκατ. ευρώ), με τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ η τιμή πιέζεται ακόμη χαμηλότερα από τα 4,39 έως τα 4,32 ευρώ.

Τελευταία συνεδρίαση διαπραγμάτευσης για το δικαίωμα της ΕΤΕ με εύλογη την προσφορά 7,1 εκατ. ΕΤΕΔ (στις 11.15), με νέες απώλειες 36,8% στο 0,08 ευρώ! Σωρευτικές απώλειες για το δικαίωμα από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης και τη θεωρητική τιμή εκκίνησης περίπου 98% σε μία εβδομάδα!

Προτελευταία συνεδρίαση για την Alpha Bank, πριν από την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των warrants, με τους πωλητές να αποκτούν πλεονέκτημα μέτά τις 11.05-11.10

Αρχικά η μετοχή αντίδρασε μέχρι το 0,55 ευρώ, για να γυρίσει προς το 0,537 ευρώ. Με αφορμή την επικείμενη είσοδο - διαπραγμάτευση, θα πρέπει ο επενδυτής-ενδιαφερόμενος να γνωρίζει πως το warrant ΔΕΝ είναι μετοχή, ουσιαστικά πρόκειται για σύνθετο προϊόν, που τυπικά για να είναι καλυμένος (ο επενδυτής) θα πρέπει να υπογράψει ειδική σύμβαση.

Η Ελλάκτωρ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο ΟΛΠ οι 3 από τις μετοχές του Ftse Large Cap που κινούνται ανοδικά με υπεραπόδοση και αυξημένες συναλλαγές για τον τίτλο του ΟΛΠ. Για τον Οργανισμό ενδιαφέρον έχει το θέμα του Φώτη Κόλλια (στις 3/6) για την άγρια κόντρα της διοίκησης με το ΥΠΑΑΝ.

Ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ με μέτριες συναλλαγές, λίγο χαμηλότερα, με τη μετοχή της Επιχείρησης να "ινδυνεύει να διολισθήσει προς τα 7,70 ευρώ. Στα 6,61 η μετοχή του ΟΤΕ, στα 6,84 ευρώ του ΟΠΑΠ.

Ακόμη πιο μέτρια η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τις μετοχές-σηματωρούς (ΣΙΔΕΝΟΡ, ΓΕΚ-Τέρνα, Φουρλής κ.ά.) να διολισθαίνουν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v