Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Brexit: Τι αλλάζει για τους φοιτητές

Brexit: Τι αλλάζει για τους φοιτητές

Πόσο «καλοδεχούμενοι» είναι ευρωπαίοι φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια ενόψει Brexit; Συνεχίζεται το πρόγραμμα Εράσμους; Πρώτες απαντήσεις από την Βίβιαν Στερν, επικεφαλής της Universities UK International.

Αντίθετοι άνεμοι για την παγκόσμια ναυτιλία

Αντίθετοι άνεμοι για την παγκόσμια ναυτιλία

Δύσκολα τα επόμενα δύο χρόνια για την παγκόσμια ναυτιλία, λόγω της υπερβάλλουσας προσφοράς χωρητικότητας. Η έλλειψη παραγγελιών, η διάλυση νέων πλοίων και οι ελλείψεις σε δανεισμό.

TAGS STRATFOR

Τι φόρο θα πληρώσουν φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι

Τι φόρο θα πληρώσουν φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι

Σε αύξηση φόρων για εισοδήματα ως 27.000 ευρώ και από 43.000 και άνω οδηγούν οι νέες κλίμακες για μισθωτούς και συνταξιούχους στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Της Μαρίνας Πολίτου.

Moda Bagno: Οι βασικοί μέτοχοι… των «εκατό δόσεων»!

Moda Bagno: Οι βασικοί μέτοχοι… των «εκατό δόσεων»!

Σειρά ζητημάτων εταιρικής διακυβέρνησης για μια εισηγμένη που δεν μπορεί να εισπράξει τα οφειλόμενα των μελών της οικογένειας του βασικού μετόχου! Το ιστορικό των εμπορικών ανοιγμάτων από το 2007. Τι απαντά η εταιρεία.

TAGS ΕΜΠΟΡΙΟ

Δίκτυο: 5 + 1 σενάρια για το νέο ξεκίνημα της Ευρώπης

Δίκτυο: 5 + 1 σενάρια για το νέο ξεκίνημα της Ευρώπης

Τα ερωτηματικά για το λόγο ύπαρξης της ΕΕ και η Λευκή Βίβλος του Γιούνκερ. Η επιμονή Σόιμπλε από το 1994 για ΕΕ πολλών ταχυτήτων και το έκτο σενάριο που λείπει. Πώς διαμορφώνονται τώρα οι ισορροπίες.

Saxo Bank: Μεγάλη... Εβδομάδα για τις κεντρικές τράπεζες

Οι επόμενες κινήσεις της Fed μετά την αύξηση των επιτοκίων σήμερα. Γιατί είναι κρίσιμες οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών Ιαπωνίας και Ελβετίας. Γράφει ο επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος της Saxo Bank.

Προεκλογικά πυροτεχνήματα πίσω από την κόντρα ΕΕ-Τουρκίας

Η Τουρκία συντηρεί την ένταση με Ολλανδία-Γερμανία, αλλά ξέρει ότι «δεν πρέπει να δαγκώνει το χέρι που την ταΐζει». Ο εκλογικός κύκλος στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το δημοψήφισμα του Τ. Ερντογάν πυροδοτούν την κόντρα.

TAGS STRATFOR

Η νέα οπτική για το χρέος σε ημερίδα της ευρω-αριστεράς

Τι συζητήθηκε στην ειδική ημερίδα για το ελληνικό και ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL. Τα συμπεράσματα, οι προτάσεις και οι μελλοντικές δράσεις.

Stratfor: Λυγίζει για να μην σπάσει η ΕΕ

Πνιγμένη στα προβλήματα και τις διαιρέσεις η ΕΕ αναγνωρίζει ότι το μεγάλο όνειρο μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ. Γιατί είναι «πρωτοφανής» η εισαγωγή της επιλογής των πολλών ταχυτήτων. Η εύκολη στα λόγια αλλά... δύσκολη στην πράξη νέα ισορροπία.

TAGS STRATFOR

Η ευρωζώνη προετοιμάζεται για τα χειρότερα

Η αβεβαιότητα που προκαλεί ο εκλογικός κύκλος οδηγεί τα κράτη-μέλη να εξετάζουν τις επιλογές τους στο ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης. Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες για την Ελλάδα. Ο κίνδυνος για την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική τάξη της Ευρώπης.

TAGS STRATFOR

Βασικό εισόδημα: Ρεαλιστική διέξοδος ή ουτοπία;

Τζορτζ Σόρος: Ο... αγαπημένος εχθρός των Βαλκανίων

Αντιμέτωπη με την «τέλεια καταιγίδα» βρίσκεται η Ευρώπη

Η ευρωζώνη και ο εφιάλτης της «τέλειας καταιγίδας»

Συνθήκη του Μάαστριχτ: Η τελευταία μεγάλη αναμόρφωση της Ευρώπης

Ο Κερκυραίος που κάνει μπίζνες στο… Mεντεγίν

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για Ελλάδα και πιστωτές

Stratfor: Ορατός ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας

Οι άμυνες των χωρών που «βάλλονται» από Τραμπ

Τα μεγάλα διλήμματα της Γερμανίας στην εποχή Τραμπ

v