ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η μάχη για το δεξιό κάστρο

Η μάχη για το δεξιό κάστρο

Εμφανίζεται ως μία προσπάθεια πολιτικής έκφρασης του κοινού, το οποίο αν και  βρίσκεται δεξιότερα της ΝΔ, αρνείται να συμπορευτεί με το μόρφωμα της Χ.Α. Εάν τελεσφορήσει, δε, ενδέχεται να επηρεάσει καταλυτικά το πολιτικό σκηνικό.

Τα μαχαίρια και η ουσία

Τα μαχαίρια και η ουσία

Όταν τα «βουβάλια» συγκρούονται, είναι γνωστή η τύχη των «βατράχων». Τουλάχιστον αυτό μαρτυρά η τύχη του Ποταμιού αλλά και ευρύτερα του λεγόμενου «μεσαίου χώρου».

Δημοκρατικά ήθη… à la carte

Δημοκρατικά ήθη… à la carte

Είτε έχουμε κανόνες και τους ακολουθούμε, είτε δεν έχουμε… Εάν δεν μας αρέσουν αυτοί οι κανόνες, μπορούμε κάλλιστα να τους αλλάξουμε, όμως δεν μπορούμε να τους παραβιάζουμε… όταν και όποτε μας βολεύει.

Η νηφάλια προσέγγιση

Η νηφάλια προσέγγιση

Σε μία οικονομία η οποία στενάζει επί μία δεκαετία, η αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί, ενδεχομένως, πρόσφορο έδαφος για προεκλογικές εξαγγελίες. Ποια είναι, όμως, η πραγματικότητα;

Η ουσία είναι μία…

Η ουσία είναι μία…

Επί ενός εθνικού θέματος είναι δυνατόν να τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας; Εντέλει, τα λεγόμενα ως εθνικά θέματα είναι αυθύπαρκτα, ή υφίστανται ώστε να εξυπηρετούνται κομματικές σκοπιμότητες ή να κτίζονται πολιτικές καριέρες;

Δάσκαλε που δίδασκες!

Μία χώρα η οποία έχει βιώσει όσα η δική μας κατά την τελευταία δεκαετία, έχει κάθε δικαίωμα να προσδοκά λύσεις για τα προβλήματά της και πειστικές προτάσεις για την ανάκαμψή της. Αυτά, χθες, δεν τα άκουσε.

Το δίλημμα του βουλευτή πριν από την κάλπη

Κομματική πειθαρχία ή ψήφος κατά συνείδηση; Εάν το ερώτημα αυτό, δε, απαντάται ευχερώς στις ψήφους παροχής εμπιστοσύνης, είναι το ίδιο απλό σε άλλες «κρίσιμες» ψηφοφορίες;

Στην ευθεία των εκλογών

Η συνέχιση του βίου της κυβέρνησης Τσίπρα, που αναμένεται να επαναβεβαιωθεί το προσεχές διήμερο στη Βουλή, αποκτά νόημα μόνο βάσει «αφηγήματος» και δυνατότητας υλοποίησής του. Αυτό, δε, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και -ίσως- στην κάλπη.  

Η επιβράβευση του αυτονόητου

Η δουλειά θα μπορούσε, ενδεχομένως, να είχε γίνει καλύτερα, ταχύτερα ή αποτελεσματικότερα. Τελικά, όμως, έγινε ενώ προηγουμένως έστεκε εκκρεμής. Αυτό ήταν που επιβράβευσε χθες η φιλτάτη κα Μέρκελ.

Χοντραίνει το παιχνίδι

Η κόντρα είναι γνωστή και δεδομένη. Όπως και η κλιμάκωσή της είναι αναμενόμενη σε μία εκλογική χρονιά. Αυτό που είναι όμως πρωτόγνωρο, είναι το εύρος και η έντασή της. Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πού θα μας οδηγήσει; 

Ανοίξτε τα χαρτιά σας

Ένα νόμισμα με δύο όψεις

Αμα θες να φύγεις, φύγε…

Τα μνημόνια και πώς να τα αποφύγετε

Τέλος χρόνου!

Παιδεία β' διαλογής

Εξουσία ή ουσία;

Η Μπέερ Σεβά και η άκρη του νήματος

Βάλτε το στο Σύνταγμα

Αυτό που δεν ακούσαμε

v