ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η Τουρκία, οι προκλήσεις και η αλληλεγγύη στα λόγια

Η Τουρκία, οι προκλήσεις και η αλληλεγγύη στα λόγια

Ειδική Σύνοδο Κορυφής για την Τουρκία, δεν ήθελαν. Τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, εμείς την ζητήσαμε. Για την τουρκική προκλητικότητα, δε, η Κομισιόν αρκέστηκε σε ένα χλιαρό: είμαστε μαζί σας. Αυτοί είναι οι «εταίροι» μας;

Το μήνυμα προς την Αγκυρα

Το μήνυμα προς την Αγκυρα

Ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει ο κάθε «συνομιλητής» τη στάση μας, εξαρτάται κυρίως από τα μηνύματα που εμείς του στέλνουμε. Υπό αυτό το πρίσμα, το χθεσινό μήνυμα της Αθήνας ήταν καταλυτικής σημασίας.

Ο γείτονας δεν αλλάζει

Ο γείτονας δεν αλλάζει

Η διαφορά υπαρκτή και ο γείτονας συγκεκριμένος. Η Ελλάδα έδειξε για ακόμη μία φορά, με την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο, ότι γνωρίζει την οδό του διαλόγου. Προφανώς, όμως, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και την απουσία του.

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς Τουρκία και Δύση

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς Τουρκία και Δύση

Πρόκειται για ένα κρυστάλλινα διαυγές μήνυμα, το οποίο απευθύνεται προς όλους και ζητεί σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας. Διατυπώνεται, δε, τόσο με λόγια, όσο και με έργα και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Η πανδημία και ο κίνδυνος να χαθεί... η μπάλα

Η πανδημία και ο κίνδυνος να χαθεί... η μπάλα

Όταν τα πάντα γύρω μας κινδυνεύουν με κατάρρευση, τότε είναι που χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τις καλύτερες των δυνάμεών μας. Κάτι που απαιτεί, όμως, νηφαλιότητα και διαύγεια.

Η νέα μόδα των... λειτουργικών βελτιώσεων

Επί της ουσίας χθες δεν είχαμε ανασχηματισμό, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου. Είχαμε την βελτίωση ενός... ήδη καλού σχήματος. Ούτως ή άλλως, ανασχηματισμός θα σήμαινε ομολογία ήττας.

Το πλαστό ευρωπαϊκό δίλημμα

Την ίδια ώρα που η Ευρώπη ζητωκραυγάζει για την ευκαιρία που της προσφέρει το περίφημο “Ταμείο Ανάκαμψης”, τα θεμέλιά της υποσκάπτονται από την ίδια της την αδυναμία. Πρόκειται, δε, για ένα φαινόμενο που δεν θέλει να αντιμετωπίσει…

Το Μαξίμου και τα μέτωπα που πρέπει να κλείσουν

Τρεις κρίσεις, η κάθε μία εκ των οποίων θα μπορούσε να γονατίσει τη χώρα εάν αφηνόταν ανεξέλεγκτη, απειλούν την Ελλάδα. Η διαχείρισή τους όμως απαιτεί και μία ισχυρή κυβέρνηση. Την διαθέτει ο τόπος;

Δεν θέλει μέτρα, λογική... θέλει!

Τι νόημα έχει να παροτρύνει τους επιστήμονες η κυβέρνηση να μη διστάσουν να προτείνουν νέα μέτρα κατά της πανδημίας, όταν δεν εφαρμόζονται τα υφιστάμενα; Ας αφήσουμε, δε, την υπόθεση των... εκκλησιών.

Να μετράνε όλα!

Μόνο οι νοικοκυραίοι την πατάνε σε αυτό τον τόπο… Γιατί να μην προσμετρώνται και οι δαπάνες για την εφορία ή τα δάνεια στο μέτρο περί «ηλεκτρονικών αποδείξεων»; Επειδή είναι εύκολα εντοπίσιμες; Μα στα δύσκολα θα φανείτε, κύριοι… Όχι στα εύκολα!

Ισπανικός εφιάλτης για τον ελληνικό τουρισμό

Κορωνοϊός: Στα μαγαζιά κολλάει, στις εκκλησίες δεν κολλάει;

Γιατί ο Τούρκος έχει... δίκιο!

Ο διάλογος, οι αποφάσεις και οι κόκκινες γραμμές

Είναι οι φόροι… ηλίθιε!

Παιχνίδια εξουσίας και… πολέμου;

Μάτι: Η ώρα της δικαιοσύνης

Διαιρεμένη και αδύναμη η Ευρώπη

Η Δικαιοσύνη και η «γυναίκα του Καίσαρα»

Τα ακίνητα και η πολιτική με τα λεφτά των άλλων

v