ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η ώρα του ευρωπαϊκού στρατού

Η ώρα του ευρωπαϊκού στρατού

Όσο αποτρόπαιες κι αν είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, προσφέρουν ευκαιρία αφύπνισης στην Ευρώπη. Εάν δεν υφίσταται δυνατότητα αποτροπής, με ίδια μέσα, τότε η ασφάλεια και η ευημερία δεν μπορούν να εξασφαλιστούν.

Το λυμένο ζωνάρι του κ. Ερντογάν

Το λυμένο ζωνάρι του κ. Ερντογάν

Η Τουρκία «ψάχνεται» για καβγά και τα σημάδια για αυτό είναι πολλά. Όσο κι αν οφείλουμε να τον αποφύγουμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να τον αντιμετωπίσουμε. Όσο είναι ακόμη καιρός.

Το τέλος του παλιού μας κόσμου

Το τέλος του παλιού μας κόσμου

Η ουκρανική κρίση θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους. Στη Δύση αλλά και στη γειτονιά μας. Το μήνυμα που θα απευθύνουμε προς φίλους και εχθρούς θα καθορίσει το μέλλον μας για γενιές.

Πανδημία: Πάμε για νέο mea culpa;

Πανδημία: Πάμε για νέο mea culpa;

Αντικρουόμενα μηνύματα εκ μέρους υπουργών της κυβέρνησης για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και καλλιέργεια προσδοκιών για την αποκλιμάκωση της πανδημίας. Οδεύουμε προς ένα νέο «mea culpa»;

Η ακρίβεια δείχνει εκλογές

Η ακρίβεια δείχνει εκλογές

Ούτε τερατώδεις παροχές μπορεί πλέον να δώσει ούτε μετρά ο χρόνος υπέρ της. Το κύμα ακρίβειας ψαλιδίζει το δημοσκοπικό προβάδισμα της κυβέρνησης και ίσως επισπεύσει και τον χρόνο διενέργειας των εκλογών.

Η πανδημία και… ας αρχίσουν οι χοροί

Και με τη βούλα από αύριο τα μέτρα χαλαρώνουν περαιτέρω και αρχίζουν οι... χοροί στα κέντρα διασκέδασης. Η πανδημία όμως είναι εδώ. Όλα καλά ή δεν μας πειράζει που έχουμε τόσους νεκρούς κάθε μέρα;

Η τουρκική επέτειος και ο πολύς κ. Ερντογάν

Πού το πάει ο Ερντογάν και γιατί είναι κρίσιμο το επόμενο διάστημα για τα ελληνοτουρκικά; Πώς ξεδιπλώνεται το πολυετές σχέδιο του Τούρκου ηγέτη και τι επιπτώσεις θα έχει για τη χώρα μας.

Θυσία τα εθνικά στην κομματική αρένα

Σε ποια συμπεράσματα κατέληξαν η Άγκυρα ή το Παρίσι και η Ουάσινγκτον, από όσα διαδραματίστηκαν χθες στο ελληνικό Κοινοβούλιο; Ποιο μήνυμα στείλαμε σε εχθρούς και φίλους;

Το ελληνικό ψηφιακό παράδοξο  

Η Ελλάδα κάνει βήματα προόδου στην ψηφιακή της μετάβαση, παρ' όλα αυτά όμως συνεχίζει να παραμένει στην... ίδια θέση. Παράδοξο; Ενδεχομένως. Πραγματικότητα; Απολύτως!

Τρία όχι και μία υπόσχεση στον Μεβλούτ

Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Βρυξέλλες στάθηκαν στο πλευρό μας, όμως, οι καιροί είναι περισσότερο «ύποπτοι» παρά ποτέ και η υποχρέωσή μας να παραμένουμε σε εγρήγορση αυξημένη. Από ό,τι φαίνεται όμως, δουλειά ήδη γίνεται...

Βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν

Παροχές, ανάγκες και οίκοι αξιολόγησης

Συν Αθηνά και χείρα κίνει στα καύσιμα

Κυνισμού και λαϊκισμού γωνία

Αριστερή αριστοκρατία και λαϊκή βούληση

Το ΚΙΝΑΛ και ο ολισθηρός δρόμος της «ωραίας Ελένης»

Οι φόβοι των Βρυξελλών και το «άτακτο παιδί» που λέγεται Ελλάδα

Μόνο μαζί στα εθνικά θέματα

Το μέγεθος του δρόμου και το κουβάρι των ευθυνών

Τι ακούσαμε και τι δεν ακούσαμε στη Βουλή

v