ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Γιατί ακόμη ο λύκος φυλάει τα πρόβατα;

Γιατί ακόμη ο λύκος φυλάει τα πρόβατα;

Νοσηρά φαινόμενα, όπως η φοροδιαφυγή, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με μέτρα όπως αυτά που θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπ. Οικονομικών. Η πάταξή τους χρειάζεται και την ενεργή συμμετοχή όλων μας.

Λεφτά ίσως υπάρχουν. Μυαλό όμως;

Λεφτά ίσως υπάρχουν. Μυαλό όμως;

Οι λύσεις που βάζουν στο τραπέζι οι κρατούντες τα ηνία της ευρωζώνης αφορούν κυρίως λεφτά. Κεφάλαια που θα καθησυχάσουν τις αγορές και θα εκτονώσουν τις πιέσεις στα αδύναμα κράτη. Φθάνουν όμως μόνον τα λεφτά;

Ευρωζώνη για

Ευρωζώνη για "δύο" θέλουν Γαλλία-Γερμανία;

Μην τρέφετε φρούδες ελπίδες! "Ευρωζώνη για δύο" προβλέπει πρόταση που θα υποβάλει η γαλλική προεδρία στην ΕΕ, στο πλαίσιο των διεργασιών που συντελούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης κρατικού χρέους.

Βρόμικο πολιτικό χρήμα και πράσινα άλογα

Βρόμικο πολιτικό χρήμα και πράσινα άλογα

Γιατί, άραγε, σε μια χώρα όπου πολιτικά στελέχη έχουν δημόσια ομολογήσει ότι υπήρξαν αποδέκτες «χρημάτων», έστω και για λογαριασμό των κομμάτων τους, ουδείς πολιτικός έχει «πάει μέσα»;

Πονάει κεφάλι; Μην κόψει. Aλλάξει κεφάλι…

Πονάει κεφάλι; Μην κόψει. Aλλάξει κεφάλι…

Σε μια χώρα όπου οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αποδώσουν το ΦΠΑ και το κράτος δεν επιστρέφει το ΦΠΑ σε όσες επιχειρήσεις εξάγουν επειδή δεν «έχει», η λύση δεν βρίσκεται στο να «χώσεις μέσα» όσους δεν πληρώνουν.

Δώστε και τα «ασημικά» μήπως γλιτώσουμε…

Οι προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ορθότητας της χώρας και της αξιοπιστίας της έναντι των διεθνών δανειστών της, προφανώς, δεν πείθουν. Δεν το «βλέπει» αυτό;

Νισάφι με τα λεωφορεία! Δώστε τα πια…

Εάν το κράτος κρίνει ότι διαθέτει περισσευούμενα κονδύλια και ότι επιθυμεί να ασκεί κοινωνική πολιτική επιδοτώντας τις αστικές συγκοινωνίες, είναι βέβαιον πως υπάρχουν ευφυέστεροι τρόποι να το πράξει.

Ευρωομόλογο ή "μπορούμε και αλλιώς";

Εδώ που φθάσαμε, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Όπως δεν αποτελεί διέξοδο από τα παρόντα δεινά μας και η προώθηση πολιτικών που δεν συνάδουν με τα "στενά" συμφέροντα της Γερμανίας. Υπάρχουν όμως και άλλοι δρόμοι.

Το ακριβό πάθημα που δεν έγινε "μάθημα"…

Γιατί ακόμη και τώρα, την ύστατη ώρα, όταν φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού και μας έσωσαν, αρνούμεθα να "μάθουμε"; Ποιο είναι το κόστος που πρέπει να πληρώσουμε, ώστε επιτέλους να μπούμε στον ίσιο δρόμο;

ΟΤΕ: Να φύγουνε, να πάνε αλλού;

Τόσο το κράτος όσο και οι εκπρόσωποι του πιο μαύρου κομματιού του, οι συνδικαλιστές, δεν θέλουν να ξέρουν ούτε για ξένους, ούτε για τα κεφάλαιά τους, ούτε και να ακούν τη λέξη επένδυση στην Ελλάδα.

Έτσι δεν πάμε πουθενά, παρά μόνο «πίσω»

Κοιτάξτε γύρω σας και δείτε το αύριο…

Ελλάδα: Μια χρεοκοπημένη χώρα

Χορεύοντας με τους «Οίκους»…

«Ταφόπλακα» για την ευρω-περιφέρεια

Ευρωπαϊκά νοσοκομεία στην Ελλάδα;

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να τα καταφέρει;

Μόνο «με το μαχαίρι στον λαιμό» οι αποφάσεις;

Οκτώ σημεία και δυό τρομάρες…

Τι μάθαμε χθες από τον φίλτατο Ντομινίκ;

v