Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο καυγάς, το πάπλωμα και οι εκλογές

Την ψήφο μας δεν θα διεκδικήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά τις επικείμενες εκλογές; Πώς πιστεύουν ότι θα μας πείσουν, αν αρνούνται έστω και να συζητήσουν για καυτά θέματα, όπως η φοροδιαφυγή;

Ο καυγάς, το πάπλωμα και οι εκλογές
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν…

Για χρόνια έπαιζαν το παιχνίδι της αντιπαράθεσης και της πόλωσης, ώστε να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους, και σε ακριβώς αυτό καταφεύγουν για ακόμη μία φορά…

Το παιχνίδι τακτικισμών στο οποίο επέλεξαν να εισέλθουν εκ νέου χθες τα δύο «συγκυβερνώντα» κόμματα, αναφορικά με το μείζον ζήτημα της αναμόρφωσης του φορολογικού πλαισίου στην Ελλάδα, καταδεικνύει, πρώτον, ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ο «παλιός καλός» εαυτός των δύο κομμάτων εξουσίας έρχεται ολοένα και περισσότερο στην επιφάνεια και, δεύτερον, ότι η «καλύτερη» ημερομηνία για τη διενέργεια αυτών των εκλογών είναι η κοντινότερη…

Η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου για τη διαμόρφωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ακόμη και μετά την άρον-άρον απόσυρση των διατάξεων περί τεκμηρίων επί νομιμοποιηθέντων χώρων, που είχαν αποτελέσει και την αφορμή για την αποχώρησή της από τον διάλογο αυτόν, καθιστά σαφές ότι «ο καυγάς είναι για το πάπλωμα» και ότι εν όψει των επικείμενων εκλογών ελάχιστα περιθώρια «εθνικής συνεννόησης» απομένουν.

«Τις θέσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια στον ελληνικό λαό, τις καταθέσαμε, επίσης, σε όλες τις συναντήσεις», ανέφερε, σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Γιάννης Βρούτσης.

Αντίστοιχα, η εσπευσμένη κατάθεση των διατάξεων αυτών εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, εν αγνοία, φαινομενικά τουλάχιστον, της Ν.Δ., σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, και μάλιστα κατά τρόπο αποσπασματικό, αφού αυτές αφορούν σε φορολογικά ζητήματα, δείχνει την έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται η υπ’ αριθμόν ένα πηγή κοινωνικής αδικίας στην Ελλάδα: η φοροδιαφυγή.

Υπό το πρίσμα αυτό, γιατί άραγε θα έπρεπε να περιμένουμε ίαση αυτής της πληγής, όπως και οποιασδήποτε άλλης, τουλάχιστον έως ότου λήξει η προεκλογική περίοδος;

Υπό το πρίσμα αυτό, τι νόημα έχουν άραγε οι προτροπές τόσο του φίλτατου Λ. Παπαδήμου, όσο και χθες, του Ευάγγ. Βενιζέλου, για την ομαλή προώθηση ή και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής και σταθεροποίησης της χώρας;

Ποιο είναι το μείζον, εξάλλου, για τα δύο μεγαλύτερα -κατά τεκμήριο- κόμματα της χώρας;

Η επανεκλογή τους ή η σωτηρία του τόπου;

Το ατυχές στην όλη υπόθεση, κάτι που αποτελεί ίσως και το δίλημμα αυτών των εκλογών, είναι ότι οι κυριότεροι πολιτικοί σχηματισμοί που συναινούν και συνυπογράφουν στα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, στα οποία δεσμεύτηκε η χώρα μας για τη συνέχιση της χρηματοδότησής της, εμφανίζονται υπότροποι στις τακτικές εκείνες οι οποίες μας οδήγησαν στα σημερινά δεινά μας.

Είναι ή δεν είναι αντιμέτωποι σήμερα οι Έλληνες με μια πρωτοφανή υπερφορολόγηση, εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να πατάξει τη φοροδιαφυγή αλλά και της άρνησής του να μειώσει τις δαπάνες του;

Την ψήφο αυτών των Ελλήνων δεν θα διεκδικήσουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κατά τις επικείμενες εκλογές;

Πώς πιστεύουν ότι θα «πείσουν», αν αρνούνται έστω και να συζητήσουν για το ζήτημα αυτό;


*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v