ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αντι-φιλελευθερισμός απειλεί την Ευρώπη

Ο αντι-φιλελευθερισμός απειλεί την Ευρώπη

Η πρωτοφανής συμμαχία που απειλεί να τινάξει στον αέρα 63 χρόνια ειρήνης και ευμάρειας, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Τα lockdown και οι θεωρίες συνωμοσίας. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τι είναι το Bitcoin mining και πώς λειτουργεί

Τι είναι το Bitcoin mining και πώς λειτουργεί

Πώς λειτουργεί η «εξόρυξη» του bitcoin και γιατί η λέξη δεν περιγράφει την... ουσία. Πώς εξασφαλίζεται η ασφάλεια των συναλλαγών και πώς εξασφαλίζεται ότι το δίκτυο δεν θα δεχτεί επίθεση.

Πώς ο... καλός ύπνος ενισχύει την παραγωγικότητα

Πώς ο... καλός ύπνος ενισχύει την παραγωγικότητα

Τι αποκαλύπτουν σοβαρές ιατρικές μελέτες και πειραματικές παρατηρήσεις για τη σημασία της ξεκούρασης. Τα πιθανά αντίμετρα στην υπνηλία και γιατί... δεν φτάνει το Σαββατοκύριακο.

Ερχεται η ώρα για την περίφημη διαγραφή χρεών

Ερχεται η ώρα για την περίφημη διαγραφή χρεών

Η προοπτική ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικό φαινόμενο ανατρέπει όλες τις μέχρι σήμερα υπαρξιακές, παραγωγικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες. Γιατί θα πρέπει να αναζητηθούν ριζοσπαστικές λύσεις για την οικονομία. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Επιχειρήσεις: Πώς θα προστατεύσετε την εφοδιαστική αλυσίδα

Επιχειρήσεις: Πώς θα προστατεύσετε την εφοδιαστική αλυσίδα

Τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η σημασία της αναζήτησης κρυμμένων εξαρτήσεων και οι εναλλακτικές επιλογές που περιορίζουν τους κινδύνους. Γράφει η Natalie Blyth της HSBC.

Ο δεκάλογος του... κορωνο-μνημονίου

Γιατί τα εγχειρίδια οικονομικής ιστορίας δεν προσφέρουν λύσεις για την τρέχουσα πανδημική κρίση. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν για το... μέλλον τους, παρά τις υφιστάμενες αβεβαιότητες, οι πολίτες. Γράφει ο Χρήστος Μέγας.

H ιστορική απόφαση Μέρκελ-Μακρόν σανίδα σωτηρίας για Ελλάδα και Ευρώπη

Με μια κοινή πρόταση, το ισχυρό δίδυμο της Ευρώπης βάζει στο παιχνίδι από την... πίσω πόρτα, τις δημοσιονομικές μεταβιβάσεις και την αμοιβαιοποίηση χρέους, προσπαθώντας να στηρίξει τη συνοχή της Ένωσης και να δώσει επιτέλους σήμα πραγματικής αλληλεγγύης απέναντι στην πανδημία. Οι «παγίδες» όμως παραμένουν.

Η συνταγματική «απειθαρχία» των Γερμανών και το μέλλον της Ευρώπης

Τα τέσσερα λάθη του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Γιατί δεν είχε το δικαίωμα να κρίνει θεσμούς της ΕΕ και ποιο είναι το στρατηγικό σφάλμα. Η απειλή για τη γερμανική κυριαρχία και η επόμενη ημέρα. Γράφει ο Κ. Μποτόπουλος.

Γιατί η Ελλάδα ξεχώρισε στη διαχείριση της πανδημίας

Τα φιλοσοφικά ερωτήματα για την ερμηνεία της λέξης «κρίση» και πώς μπολιάζονται για τη σωστή διαχείριση μιας κρίσιμης κατάστασης. Η κινεζική εκδοχή, το ελληνικό λεξικό και τα μαθήματα από την Covid-19. Γράφει η Μάνια Ξένου.

Ο τουρισμός παίρνει οριστικό διαζύγιο από την κοσμοσυρροή

Ο Τιερί Μπρετόν, αρμόδιος επίτροπος για την εσωτερική αγορά και ως εκ τούτου και για τον τουρισμό, βλέπει κρίση και βαθύτατες αλλαγές στον κλάδο, που ξεκινούν λόγω πανδημίας αλλά δεν οφείλονται μόνο σε αυτή. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας στην εποχή του κορωνοϊού

Πώς o Βορράς οδηγεί το Νότο σε λάθος επιλογές

Η πρόκληση της επόμενης ημέρας: Επιστροφή στην «κανονικότητα» ή μια νέα αρχή

Κρατική συμμετοχή: Η «εθνική» λύση για την οικονομία

Η νέα οικονομία του… 90% και το πρόβλημα των ζόμπι

Το μεγάλο λάθος που πληρώνει τώρα η ανθρωπότητα

Η λύση για ενίσχυση των μισθών κόντρα στην πανδημία

Τα νέα υπαρξιακά προβλήματα για τις επιχειρήσεις

Το ισοζύγιο κόστους-οφέλους των περιοριστικών μέτρων

Ευθύνες εταιρειών και δικαιώματα εργαζομένων σε περίπτωση κρούσματος

v