ΑΠΟΨΕΙΣ

Ερχεται η ώρα για την περίφημη διαγραφή χρεών

Ερχεται η ώρα για την περίφημη διαγραφή χρεών

Η προοπτική ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικό φαινόμενο ανατρέπει όλες τις μέχρι σήμερα υπαρξιακές, παραγωγικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες. Γιατί θα πρέπει να αναζητηθούν ριζοσπαστικές λύσεις για την οικονομία. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Επιχειρήσεις: Πώς θα προστατεύσετε την εφοδιαστική αλυσίδα

Επιχειρήσεις: Πώς θα προστατεύσετε την εφοδιαστική αλυσίδα

Τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η σημασία της αναζήτησης κρυμμένων εξαρτήσεων και οι εναλλακτικές επιλογές που περιορίζουν τους κινδύνους. Γράφει η Natalie Blyth της HSBC.

Ο δεκάλογος του... κορωνο-μνημονίου

Ο δεκάλογος του... κορωνο-μνημονίου

Γιατί τα εγχειρίδια οικονομικής ιστορίας δεν προσφέρουν λύσεις για την τρέχουσα πανδημική κρίση. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν για το... μέλλον τους, παρά τις υφιστάμενες αβεβαιότητες, οι πολίτες. Γράφει ο Χρήστος Μέγας.

H ιστορική απόφαση Μέρκελ-Μακρόν σανίδα σωτηρίας για Ελλάδα και Ευρώπη

H ιστορική απόφαση Μέρκελ-Μακρόν σανίδα σωτηρίας για Ελλάδα και Ευρώπη

Με μια κοινή πρόταση, το ισχυρό δίδυμο της Ευρώπης βάζει στο παιχνίδι από την... πίσω πόρτα, τις δημοσιονομικές μεταβιβάσεις και την αμοιβαιοποίηση χρέους, προσπαθώντας να στηρίξει τη συνοχή της Ένωσης και να δώσει επιτέλους σήμα πραγματικής αλληλεγγύης απέναντι στην πανδημία. Οι «παγίδες» όμως παραμένουν.

Η συνταγματική «απειθαρχία» των Γερμανών και το μέλλον της Ευρώπης

Η συνταγματική «απειθαρχία» των Γερμανών και το μέλλον της Ευρώπης

Τα τέσσερα λάθη του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Γιατί δεν είχε το δικαίωμα να κρίνει θεσμούς της ΕΕ και ποιο είναι το στρατηγικό σφάλμα. Η απειλή για τη γερμανική κυριαρχία και η επόμενη ημέρα. Γράφει ο Κ. Μποτόπουλος.

Γιατί η Ελλάδα ξεχώρισε στη διαχείριση της πανδημίας

Τα φιλοσοφικά ερωτήματα για την ερμηνεία της λέξης «κρίση» και πώς μπολιάζονται για τη σωστή διαχείριση μιας κρίσιμης κατάστασης. Η κινεζική εκδοχή, το ελληνικό λεξικό και τα μαθήματα από την Covid-19. Γράφει η Μάνια Ξένου.

Ο τουρισμός παίρνει οριστικό διαζύγιο από την κοσμοσυρροή

Ο Τιερί Μπρετόν, αρμόδιος επίτροπος για την εσωτερική αγορά και ως εκ τούτου και για τον τουρισμό, βλέπει κρίση και βαθύτατες αλλαγές στον κλάδο, που ξεκινούν λόγω πανδημίας αλλά δεν οφείλονται μόνο σε αυτή. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας στην εποχή του κορωνοϊού

Περισσότερο από ποτέ αναγκαίες οι χρηματοοικονομικές γνώσεις και δεξιότητες εν μέσω πανδημίας. Πώς έχουν προσαρμοστεί οι Αμερικανοί. Πώς διαχειριζόμαστε το αναπόφευκτο άγχος για την οικονομική μας κατάσταση.

Πώς o Βορράς οδηγεί το Νότο σε λάθος επιλογές

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κρίσης της πανδημίας και οι συνηθισμένες «φτωχές» αποφάσεις της Ευρώπης. Πώς ο Βορράς ωθεί τον Νότο σε κινήσεις που θα διευρύνουν τις ανισότητες. Γράφουν Σ. Ρομπόλης και Β. Μπέτσης.

Η πρόκληση της επόμενης ημέρας: Επιστροφή στην «κανονικότητα» ή μια νέα αρχή

Η ανάγκη νέας ολιστικής προσέγγισης της νέας πραγματικότητας. Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του ελληνικού κράτους και γιατί χρειάζεται νέο παραγωγικό μοντέλο. Το έλλειμμα διεθνούς ηγεσίας, οι λαϊκιστές και η θέση της Ευρώπης. Γράφουν οι Δ. Λιάκος, Κ. Στρατής, Ευ. Φωτονιάτα, Στ. Γεωργακάκου, Θ. Μισδανίτης.

Κρατική συμμετοχή: Η «εθνική» λύση για την οικονομία

Η νέα οικονομία του… 90% και το πρόβλημα των ζόμπι

Το μεγάλο λάθος που πληρώνει τώρα η ανθρωπότητα

Η λύση για ενίσχυση των μισθών κόντρα στην πανδημία

Τα νέα υπαρξιακά προβλήματα για τις επιχειρήσεις

Το ισοζύγιο κόστους-οφέλους των περιοριστικών μέτρων

Ευθύνες εταιρειών και δικαιώματα εργαζομένων σε περίπτωση κρούσματος

Οι κρίσιμοι ελιγμοί για να ξεπεράσουν την κρίση οι έμποροι

Και όμως η Ευρώπη είναι ζωντανή!

Eπιτακτική ανάγκη ο εκσυγχρονισμός των Δομών Φιλοξενίας

v