ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς τα εταιρικά ομόλογα ενισχύουν την απασχόληση

Πώς τα εταιρικά ομόλογα ενισχύουν την απασχόληση

Η εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για τις εταιρείες και η διαφορετική εικόνα στην Ελλάδα πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης. Γιατί αποτελεί σημαντική πηγή ρευστότητας σε κρίσιμες περιόδους. Γράφει ο Σ. Καραγιάννης.

Η Covid-19 και τα 10 ζητούμενα από τις επιχειρήσεις

Η Covid-19 και τα 10 ζητούμενα από τις επιχειρήσεις

Η επιχείρηση έχει αναβαθμίσει τη θέση της ως μια νέα οντότητα κοινωνικής πρόνοιας, όπως δείχνουν οι έρευνες. Πώς άλλαξε το τοπίο η έλευση της πανδημίας. Η αντίδραση στην κρίση και οι προσδοκίες των πολιτών. Γράφει ο Κ. Ζοπουνίδης.

Πόσο πιθανή είναι μια νέα κρίση στις αναδυόμενες αγορές

Πόσο πιθανή είναι μια νέα κρίση στις αναδυόμενες αγορές

Οι μεγάλοι μπελάδες από την πτώση των νομισμάτων και την υποχώρηση στις τιμές βασικών εμπορευμάτων. Η «βόμβα» του πληθωρισμού και ποια χώρα ξεχωρίζει. Γράφει ο Ευ. Μπαντής.

Τι μας διδάσκει η καραντίνα για την κλιματική αλλαγή

Τι μας διδάσκει η καραντίνα για την κλιματική αλλαγή

Ο καθαρός ουρανός και η μείωση της ρύπανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ποια είναι τα μαθήματα για το μέλλον καθώς σχεδιάζουμε το δρόμο για τη βιώσιμη ανάκαμψη. Γράφει ο Ν. Αυλώνας.

Ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας και η νεοελληνική μας γκρίνια

Ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας και η νεοελληνική μας γκρίνια

Η παροιμία το λέει ξεκάθαρα: Χωρίς σπασμένα αβγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις. Ο Μπακογιάννης κάνει αυτό που υποσχέθηκε, βάζοντας υποθήκη την υψηλή δημοφιλία του. Η ουσία, όμως, για την Αθήνα δεν βρίσκεται στις «πλάκες» των κοινωνικών δικτύων, ούτε στη μιζέρια μιας ομολογουμένως βαριάς ψυχολογίας.

Υφεση και πολλαπλασιαστές: Πάλι η ίδια ιστορία!

Στη μετά Covid-19 εποχή, μαζί με την ύφεση, οι πολλαπλασιαστές ξανάρχονται στο προσκήνιο. Τι μάθαμε γι' αυτούς στη χρηματοπιστωτική κρίση και ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε. Γράφει ο Ι. Μαραγκός.

Πότε θα ξεπεράσει ο τουρισμός τις συνέπειες της πανδημίας

Ποιες είναι οι διαπιστώσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες από πολιτικές και υγειονομικές κρίσεις. Γιατί είναι κρίσιμος ο ρόλος του Δημοσίου. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Πώς πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ακατανόητη η επιλογή της κυβέρνησης να διευρύνει τις εργασίες των ΚΕΠ, αφήνοντας στα συρτάρτια τη Δομή ΜμΕ, που σχεδιάστηκε για να παρέχει εξειδικευμένη και ουσιαστική στήριξη στις ΜμΕ. Γράφει ο Λ. Λαμπριανίδης.

Χωρίς αλλαγές στη Δικαιοσύνη δεν έρχεται ανάπτυξη

Η παραδοχή του προβλήματος από τον Π. Πικραμμένο, οι πρωτοβουλίες για μεταρρυθμίσεις και το φόβητρο των υφιστάμενων συμφερόντων. Γιατί είναι κρίσιμο το στοίχημα για την επόμενη ημέρα της χώρας. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η πανδημία και το τέλος του φιλελευθερισμού

Οι επιπτώσεις από την εκτίναξη της εμπλοκής του κράτους στην οικονομία, λόγω της πανδημικής κρίσης. Τα νέα δεδομένα για την παγκοσμιοποίηση και τον αυταρχισμό. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η πανδημία, το βουνό του χρέους και το μεγάλο δίλημμα

Πώς η πανδημία μεταμόρφωσε και το εμπόριο ναρκωτικών

Τα υπέρογκα χρέη και ο εκσοσιαλισμός του... καπιταλισμού!

Ευκαιρία να τελειώνουμε με τη φορολογική μας τρέλα

Η ελληνική βιομηχανία χρειάζεται νέο προσανατολισμό

Η Κίνα, ο νέος Ψυχρός Πόλεμος με ΗΠΑ και το δολάριο

Καίτη Κυριακοπούλου: Η μεγάλη κυρία της ελληνικής βιομηχανίας

Ο αντι-φιλελευθερισμός απειλεί την Ευρώπη

Τι είναι το Bitcoin mining και πώς λειτουργεί

Πώς ο... καλός ύπνος ενισχύει την παραγωγικότητα

v