ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωροφύλακας Κυβερνοχώρου: Επάγγελμα με... μέλλον

Χωροφύλακας Κυβερνοχώρου: Επάγγελμα με... μέλλον

Ενώ χάκερς και κυβερνοπειρατές οργιάζουν, οι ειδικοί ασφαλείας του κυβερνοχώρου είναι λιγοστοί αν και καλοπληρωμένοι. Η ανάπτυξη είναι ταχύτατη, η ζήτηση τεράστια και θα... διατηρηθεί αμετάβλητη.

Γιατί η Κούβα βουλιάζει σε μια νέα βαθιά κρίση

Γιατί η Κούβα βουλιάζει σε μια νέα βαθιά κρίση

Οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις, ο ρόλος της πανδημίας και τα μυστικά του αμερικανικού εμπάργκο που ξεκίνησε πριν από έξι δεκαετίες και συνεχώς κλιμακώνεται. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Η συνταγή για να εντοπίσετε τα κρυφά ταλέντα της επιχείρησης

Η συνταγή για να εντοπίσετε τα κρυφά ταλέντα της επιχείρησης

Παλαιές πρακτικές που χρησιμοποιούσε το HR δεν είναι αποτελεσματικές με τα σημερινά δεδομένα. Η έλευση της πανδημίας, και πώς θα αξιοποιηθεί σωστά ο πλούτος των δεδομένων που είναι διαθέσιμος. Γράφει η Ρ. Πιτσίκα.

Σκιώδης οικονομία: Το πρόβλημα της κότας και του αβγού

Σκιώδης οικονομία: Το πρόβλημα της κότας και του αβγού

Πώς μετριέται η μαύρη οικονομία. Οι πιο σημαντικοί προσδιοριστικοί παράγοντες και ποια η σχέση της με το εισόδημα. Τι πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις και οι υπερεθνικοί οργανισμοί. Γράφει ο Θ. Κρίντας.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και το «δικαίωμα της εξόδου»

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και το «δικαίωμα της εξόδου»

Πώς αναπτύσσεται η επιχειρηματολογία όσων τάσσονται υπέρ της συνταγματικότητας του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ο ρόλος του κράτους, η κοινωνική ευθύνη και η ευρύτερη συζήτηση. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Το «πρεκαριάτο» και η νέα πρόκληση για την εργασία

Αντί η κεντροαριστερά να ψάχνει για μουσειακές λύσεις στα εργασιακά θέματα, καλά θα έκανε να αναζητήσει τι αλλάζει στη φύση των εργασιακών σχέσεων με σημερινά κριτήρια. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Γιατί οι αντιεμβολιαστές είναι και βαθύτατα αντιφιλελεύθεροι

Δεν έχω καμιά απολύτως αντίρρηση να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των αρνητών εμβολίων, εγκλεισμών και άλλων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Όχι όμως με δική μου δαπάνη. Με τα λεφτά τους βεβαίως και μπορούν να κάνουν το κέφι τους...

Οι επιχειρήσεις ως πολιτικό αντικείμενο και η κοινωνική ευθύνη

Η επιχείρηση δεν είναι μόνο ένας παράγοντας της αγοράς. Ο νέος ρόλο στην κοινωνία και πώς αλλάζει το DNA στη διακυβέρνηση. Τα διδάγματα της κρίσης του 1929, οι λεπτές ισορροπίες και η ηθική των μάνατζερ. Γράφουν Κ. Ζοπουνίδης και Μ. Εσκαντάρ.

Η ιδέα του «Συμμετοχικού Προϋπολογισμού»

Το αίτημα της άμεσης συμμετοχής των πολιτών σε έργα που αφορούν τη ζωή τους είναι ισχυρό σε όλες τις κοινωνίες, ιδιαίτερα σε εκείνες με αδύναμους θεσμούς. Projects ανάλογα με τις ανάγκες. Το παράδειγμα του Μεξικού. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Το στοίχημα της ευημερίας και το κενό γράμμα του ΑΕΠ...

Καθώς όλοι είμαστε απλά περαστικοί από τον πλανήτη, η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος είναι τεράστιας σημασίας. Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν συνθήκες ευημερίας. Γράφει ο Θ. Κρίντας.

Πώς η ΕΕ θα γίνει παγκόσμιος ηγέτης στις βιώσιμες επενδύσεις

Οι... αραχνιασμένοι νόμοι και η περίπτωση του πόθεν έσχες

Ενα ατόπημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κορωνοϊός: Εμβόλιο και «θαυματουργές εικόνες»

Οι δημοσιονομικές δαπάνες και ο κώδωνας κινδύνου

Αλκοτέστ και... αντιεμβολιαστές

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία

Το έλλειμμα σε ίδια κεφάλαια και ο δεκάλογος του δανεισμού

Πώς θα λειτουργήσει το νέο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης

Η εταιρική διακυβέρνηση και τι μας διδάσκει η περίπτωση της Folli Follie

v