ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί τα μέτρα Καραμανλή δεν δίνουν λύση!

Γιατί τα μέτρα Καραμανλή δεν δίνουν λύση!

H γλώσσα των αριθμών αποδεικνύει πως, ακόμη και με τα σκληρά μέτρα που προτάθηκαν από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της ΔΕΘ, είναι εντελώς αβέβαιο πως το δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να τιθασευτεί στο μέλλον…

Ήρθε η ώρα του

Ήρθε η ώρα του "κρατικού factoring"

Σκεπτικισμός επικρατεί στην επιχειρηματική κοινότητα και ιδιαίτερα στην περιφέρεια για το πρόγραμμα της κυβέρνησης να εγγυηθεί το 70% των δανείων. Γράφει ο κ. Γ. Καραμπάτος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. 

Αμφιλεγόμενη η κατάσταση της κτηματαγοράς

Αμφιλεγόμενη η κατάσταση της κτηματαγοράς

Οι αισιόδοξοι βλέπουν ευκαιρίες και οι απαισιόδοξοι βλέπουν επικείμενη καταστροφή στην ελληνική κτηματαγορά. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Γράφει η Κ. Παπαδήμα, εκτιμήτρια της Δανός/BNP PARIBAS Real Estate.

Μ. Χατζηδάκης: Το κυνήγι των αποδόσεων

Μ. Χατζηδάκης: Το κυνήγι των αποδόσεων

Θετική χαρακτηρίζει την ψυχολογία των "παικτών" στο ΧΑ ο Μ. Χατζηδάκης της Πήγασος ΑΕΠΕΥ, στο εβδομαδιαίο σχόλιο. Γιατί "γέννησε λεφτά" το φετινό χρηματιστηριακό καλοκαίρι. Τι βλέπει για τη συνέχεια.

Ο σκοπός της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου

Ο σκοπός της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου πρέπει να βασίζεται στον συνδυασμό προληπτικών και κατασταλτικών ελέγχων και στη συνεχή αποτίμηση των κινδύνων, επισημαίνει η κ. Φρόσω Νικολάου Καπιρή, εσωτερικός ελεγκτής του ΧΑΚ.

Ι.Π. Ηλία: Ερμηνεύοντας τον ισολογισμό

Η καλύτερη "φωτογραφία" των πραγματικών οικονομικών δεδομένων για μια εισηγμένη είναι ο ισολογισμός της. Πώς αποτυπώνονται οι ανάγκες ρευστότητας και η πιθανότητα πτώχευσης. Από την κ. Ι. Π. Ηλία του ΧΑΚ.

Μονόδρομος για τη ΔΕΗ οι επενδύσεις € 13,5 δισ.

Τους στόχους του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ για την επόμενη εξαετία αναλύει ο αναπληρωτής CEO, Ν. Χατζηαργυρίου, τονίζοντας ότι η επιτυχής υλοποίησή του είναι μονόδρομος.

L. Pesavento: Δεν αντέχουν τα χαμηλά Μαρτίου

Μια διαφορετική έως... αιρετική προσέγγιση των αγορών από τον "γκουρού" κ. Larry Pesavento, ο οποίος εκτιμά ότι τα χαμηλά του Μαρτίου στις αγορές θα διασπαστούν. Οι αριθμοί Fibonacci και ο Χρυσός Κανόνας.

Δ. Τζάνας: Η ..."πατροκτονία" του Alan Greenspan

Τον ρόλο ενός... σύγχρονου Οιδίποδα, ενός τραγικού ήρωα με αγαθές προθέσεις που άθελά του λειτούργησε σαν πατροκτόνος του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποδίδει στον κ. Alan Greenspan ο Δημήτρης Τζάνας.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο... Χριστοφοράκος;

Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι οι ισχυρισμοί Χριστοφοράκου δεν πρέπει να απειλήσουν τα θεμέλια του συστήματος. Γιατί όχι; Ποιος θα ξεσκεπάσει τη διαφθορά; Οι "αρθρογράφοι" ή οι διαβρωμένοι πολιτικοί;

SIEMENS και η κατάρρευση της λογικής!

Ευθύνες -ανεύθυνων- υπουργών!

Η MIG και η επανίδρυση του κράτους!

Η ντροπή του ΚΚΕ και οι λαθρομετανάστες

"Μαύρο" στα κουκουλώματα και στις κουκούλες!

Πολλοί ανθέλληνες ανάμεσα στους Έλληνες!

Κωνσταντίνου και... Μαριέττας!

Μας έζωσαν οι μπαταχτσήδες!

Artemis: Η θεά που... αγαπούν οι Έλληνες!

Προσοχή: Πανδημία... χοίρων!

v