ΑΠΟΨΕΙΣ

Ούτε άνθρακες, ούτε χρυσός το deal στην ΕΕ

Ούτε άνθρακες, ούτε χρυσός το deal στην ΕΕ

Γιατί η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής δεν είναι ούτε "χρυσός" αλλά ούτε "άνθρακες", όπως ισχυρίζονται οι Financial Times. Τι πέτυχε η Ελλάδα, τι σημαίνει η συμφωνία για Ε.Ε., Πορτογαλία, Ιρλανδία. Του Κ. Μποτόπουλου.

Ανοικτή επιστολή στην Κοινωνία

Ανοικτή επιστολή στην Κοινωνία

Γνωρίζει ότι μπορεί να χαρακτηριστεί «ουτοπιστής» ή «γραφικός», θέλησε όμως να πει δημόσια την άποψή του για την κρίση της κοινωνίας. Μια άποψη φρέσκια, αισιόδοξη, αλλά και «άδολη», μια άποψη που δίνει ελπίδα.

Κρίση, επιτήδειοι και... υποψήφια κορόιδα

Κρίση, επιτήδειοι και... υποψήφια κορόιδα

Από ενεχυροδανειστήρια που αναπτύσσονται μέσω franchising, στις κομπίνες των τοκογλύφων με πιστωτικές κάρτες και στα "επιχειρήματα" όσων θέλουν να σας πείσουν να βγάλετε λεφτά έξω - Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν.

Θ. Κρίντας: Η Ελλάδα που μας αξίζει!

Θ. Κρίντας: Η Ελλάδα που μας αξίζει!

Μια Ελλάδα που θα βασίζεται στο είμαι και όχι στο έχω, στην προσπάθεια και όχι στο "έχει ο Θεός" ζητά ο Θ. Κρίντας, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο όραμα για να αντιμετωπιστεί θετικότερα και από τους ξένους.

Φτάνει πια η τρομολαγνεία & η χρεοκοπολαγνεία!

Φτάνει πια η τρομολαγνεία & η χρεοκοπολαγνεία!

Φτάνει πια η τρομολαγνεία και η χρεοκοπολαγνεία!-Τι ζητάει η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, πού μπαίνει ο πήχης της επιτυχίας και ποια "συνταγή" πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να σωθεί από την κρίση.

Τι "παίζει" για μετοχές, ομόλογα και commodities

Τι "βλέπει" για την πορεία των εγχώριων και των διεθνών επιλογών ο γενικός διευθυντής της Αιολικής ΑΕΕΧ κ. Δ. Λιάκος. Οι επενδυτικές ευκαιρίες, οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τις αποδόσεις και ο υφιστάμενος κίνδυνος.

Το μακρύ χέρι του καραγκιόζη

Το ελληνικό δημόσιο λειτουργεί εδώ και χρόνια σαν άλλος καραγκιόζης. Έχει ένα πολύ μακρύ χέρι για να τα παίρνει και ένα άλλο πολύ κοντό για να… δίνει! Μερικές πικρές σκέψεις για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ο δρόμος προς την Κόλαση

Η αλήθεια είναι απλή. Λεφτά δεν υπάρχουν, άρα η επίπλαστη ευμάρεια τέλειωσε. Κι αν συνεχίσουμε να επιμένουμε συλλογικά στην άρνηση, η εμπειρία της χρεοκοπίας στην Αργεντινή ίσως αποδειχτεί «βόλτα στο πάρκο».

Οικονομικά... αναλφάβητοι οι πολίτες!

Καθοριστικό ρόλο στην πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση έπαιξε ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός των πολιτών, τονίζει ο καθηγητής Ν. Φίλιππας. Οι συνέπειες. Αναγκαία η διά βίου μάθηση.

Οι "εντός" και οι "εκτός" του συστήματος

Τα αντικρουόμενα συμφέροντα των δύο ομάδων της κοινωνίας και πώς τα εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί. Γιατί "μηχανισμοί δέσμευσης" όπως το Μνημόνιο είναι απάντηση στη χρόνια πολιτική ανεπάρκεια. Γράφει ο Τ. Κολλίντζας.

Μωραϊτάκης: Πρέπει να γίνει τραπεζικό deal

Πληθωρισμός: Απειλή για παγκόσμια ισορροπία

Έξοδος από ΕΕ: Η μόνη λύση στο αδιέξοδο

Οικονομία: Το μετέωρο βήμα του 2011

Μωραϊτάκης: Αξιοποιήστε τη δημόσια περιουσία

Τελειώσαν τα ψέματα!

Το μεγάλο άλμα για τη σωτηρία του ευρώ...

ΧΑΚ: Νέες πρωτοβουλίες και υπηρεσίες

«Δώσε… τρόπο στην οργή»

Ζωώδη ένστικτα και οικονομικές καταστροφές

v