ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα!

Ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα!

Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες να βρουν ένα Σχέδιο Μάρσαλ, παρόμοιο με αυτό που εφαρμόστηκε στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζει ο B. Eichengreen.

Σύνοδος κορυφής: Το απόμακρο της ορθής λύσης

Σύνοδος κορυφής: Το απόμακρο της ορθής λύσης

Η ευρωπαϊκή πολυφωνία για την εύρεση λύσης κινδυνεύει να γίνει κακοφωνία, υποστηρίζει ο Χ. Λαμπρόπουλος. Γιατί το status quo δεν είναι βιώσιμο. Πώς οι πολιτικοί έγιναν διαχειριστές μικροσυμφερόντων.

"Παράγκες" και "νονοί" της νύχτας και της μέρας!

Οι "παράγκες" του ποδοσφαίρου δεν ξηλώνονται μόνο με διώξεις και αστυνομικά μέτρα - Μέτρα και προτάσεις προκειμένου το άθλημα να απαλλαγεί από τους "νονούς" της… μέρας και της νύχτας!

Το τελευταίο οχυρό της ευρωζώνης

Το τελευταίο οχυρό της ευρωζώνης

Ολοκληρωμένη στρατηγική για να σωθεί το ευρώ προτείνει η Κασσάνδρα των αγορών. Τα 3 βασικά στοιχεία του σχεδίου Ρουμπινί. Ο ρόλος ΕFSF και ΕΚΤ. Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στο βάθος δημοσιονομική-πολιτική σύγκλιση.

Μποτόπουλος: Όχι άλλες λύσεις, παρακαλώ

Μποτόπουλος: Όχι άλλες λύσεις, παρακαλώ

Όλοι πλέον στην Ευρώπη γνωρίζουν πολύ καλά τι χρειάζεται να γίνει ώστε να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κρίση. Το ζήτημα, αγαπητέ Μohamed, είναι πώς το "θα" -τα πολλά "θα"- θα γίνει πράξη. Γράφει ο Κ. Μποτόπουλος.

Hans-Werner Sinn: Αποχαιρετισμός στο ευρώ;

Τα υπέρογκα ποσά για τη στήριξη της ευρωπεριφέρειας, θα γονατίσουν την Ε.Ε. κατά τον πρόεδρο του Ifo. Η ανάγκη μείωσης μισθών-τιμών κατά 30% στην Ελλάδα και η λύση της προσωρινής εξόδου.

Η νέα διαιρεμένη Ευρώπη

Η κρίση χρέους κρύβει κάτω από το χαλί το πραγματικό πρόβλημα της Ε.Ε.: το έλλειμμα κοινής πολιτικής στρατηγικής και άμυνας απειλεί την Ευρώπη με διαμελισμό. Ορατός ο κίνδυνος να σπάσει σε τέσσερα "μπλοκ".

Φίλιππας: Η ψευδαίσθηση του χρήματος

Γιατί ο Γ.Δ. ουσιαστικά κινείται κάτω από τις 1.000 μονάδες, ενώ το 1990 βρέθηκε πάνω από τις 4.000. Το σημαντικότερο λάθος των επενδυτών στην κατανόηση του χρήματος. Οι επιπτώσεις στις επενδύσεις.

Τελευταία ευκαιρία για Ελλάδα

Νέο τοπίο διαμορφώνουν για την Ελλάδα οι εξελίξεις από το οικονομικό μέτωπο. Η παρ' ολίγον πτώχευση και τα λάθη που έγιναν. Τρία κρίσιμα συμπεράσματα από την κρίση. Ο παράγοντας αποκρατικοποιήσεις.

Forbes: Γιατί η Ελλάδα είναι τέτοιο τρελοκομείο;

"Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία των Βαλκανίων. Ωστόσο, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, οικονομικά και πολιτικά", λέει ο St. Forbes, περιγράφοντας την εμπειρία του από επίσκεψή του στην Αθήνα.

Από επιτόκια 8%, καλύτερη η πτώχευση!

Το λίκνο της δημοκρατίας κλονίζει την Ευρώπη

Χώρα διαφθοράς με… πολιτική κάλυψη!

Πώς θα "πάρει μπρος" η αγορά ακινήτων

Το ΧΑΚ και ο θεσμός του Ειδικού Διαπραγματευτή

Οι αποκρατικοποιήσεις δεν είναι σωτηρία

Διεθνή «στοιχήματα» στην πλάτη της χώρας

Η «απόβαση» των Ελλήνων στα Βαλκάνια

ΔΕΗ και ΟΤΕ το ίδιο… συνδικάτο!

Ένας Βενιζέλος δεν φέρνει την… ανάκαμψη!

v