ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΟΠΥΥ: Θέρισε… ό,τι έσπειρε η κυβέρνηση!

ΕΟΠΥΥ: Θέρισε… ό,τι έσπειρε η κυβέρνηση!

Με προγραμματισμό στο πόδι και χωρίς χρήματα ξεκίνησε η κυβέρνηση το φιλόδοξο εγχείρημα του ΕΟΠΥΥ. Βουλιάζουν στα χρέη οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που ζητούν ίση μεταχείριση με τα κρατικά νοσοκομεία.

14 προτάσεις για τη φορολογία εταιρειών

14 προτάσεις για τη φορολογία εταιρειών

Πώς πρέπει να φορολογηθούν οι εταιρείες στην μετά ΚΒΣ εποχή. Οι τυπολατρίες και οι 14 άξονες για σύλληψη φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή. Τα κίνητρα για τις συνεπείς επιχειρήσεις. Γράφει ο Π. Παντελής.

Κapoor: Στο 50% η ευστοχία της Ευρώπης!

Κapoor: Στο 50% η ευστοχία της Ευρώπης!

Εγινε μόνο το… 1,5 από τα τρία στοιχεία που θα οδηγούσαν την Ευρώπη εκτός κρίσης. Πώς η ΕΚΤ έδεσε τα χέρια της πίσω από την πλάτη. Γιατί το πρόγραμμα ΟΜΤ απλά θα χρηματοδοτήσει την… φυγή κεφαλαίων.

H φορολαίλαπα και οι καταθέσεις στην Ελβετία

H φορολαίλαπα και οι καταθέσεις στην Ελβετία

Πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να φορολογήσει "εξαγωγείς παράνομων κεφαλαίων" στην Ελβετία. Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι βουλευτές -αν ήθελαν- για να παρακάμψουν το τραπεζικό απόρρητο. Γράφει ο Χ. Τσέλιος.

Ανοιχτή επιστολή σε Σαμαρά

Ανοιχτή επιστολή σε Σαμαρά

Την άμεση διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία των βουλευτών Β. Πολύδωρα και Γ. Τραγάκη ζητά ο κ. Δ. Τσίγκος σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά στην οποία στηλιτεύει την συμπεριφορά των δυο βουλευτών.

«Καλύτερες μέρες» δείχνουν… οι μελέτες!

Φιλόδοξες μελέτες και μεγαλεπήβολα σχέδια κάνουν το γύρο της εγχώριας αγοράς δείχνοντας τις μεγάλες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Στην πράξη όμως, τα πράγματα είναι… κάπως διαφορετικά.

Επτά συμβουλές για ιδιωτική σύνταξη

Τα σημεία-«κλειδιά» για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Πώς αποφεύγετε τον κίνδυνο των αγορών και του πληθωρισμού και πώς επιτυγχάνετε έξτρα ωφελήματα.

Η λογική του προστίμου, το πρόστιμο στη λογική

Το ύψος της ποινής από ένα σημείο και μετά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αφήνει χώρο και για τα αντίθετα αποτελέσματα. Τα πρόστιμα σε περιπτώσεις δωροληψίας και η αξιοπιστία.

Μνημόνιο: Ιδού πού πήγαν τα…λεφτά

Τα στοιχεία που πήγαν στη Βουλή διαλύουν μύθους γύρω από τη διάσωση της Ελλάδας και το μνημόνιο. Αποκαλύπτουν το «φιάσκο» του ετεροχρονισμένου PSI και δείχνουν ποιοι πλήρωσαν και πληρώνουν το λογαριασμό… άλλων.

ΤΤ: To κράτος ως… καταστροφέας περιουσιών!

Το Δημόσιο κάνει ό,τι μπορεί για να δημιουργήσει σχέσεις μίσους με τους πολίτες. Πώς μαζεύει το ρευστό και μοιράζει… υποσχέσεις. Η περίπτωση του ΤΤ, οι ευθύνες που δεν αποδόθηκαν και δύο λύσεις.

El-Erian: Ποιος θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας;

Μεσοπρόθεσμα "αγορά", βραχυπρόθεσμα μετρητά

Επενδύοντας με Δείκτη το... συναίσθημα

Ο «δεκάλογος» της φορολογικής μεταρρύθμισης

Οδηγός επιβίωσης για ύπνο με ανοιχτά παράθυρα

Μήπως η ευρωζώνη να πάρει πρόωρα σύνταξη;

Οικονομία: Ενίοτε, είναι στραβός και ο γιαλός!

Κορκίδης: Η ΔΕΗ και η αύξηση του τέλους ΑΠΕ

Τα μυστικά ενός πετυχημένου restructuring

"Οι τράπεζες παραμέλησαν το Asset Management"

v