ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι τοξικές συνέπειες της κρίσης στην Κύπρο

Οι τοξικές συνέπειες της κρίσης στην Κύπρο

Η Κύπρος, ένας νάνος της Μεσογείου, με ΑΕΠ μόλις 23 δισ. δολαρίων. Όμως η κρίση της θα μπορούσε να έχει δηλητηριώδεις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, σχολιάζει ο Economist.

Γιατί γαμ...(!) το σύμπαν στην Κύπρο

Γιατί γαμ...(!) το σύμπαν στην Κύπρο

Πώς ο νόμος του Μέρφι επιβεβαιώνεται δραματικά στην περίπτωση της Κύπρου, που "κατάφερε" να συγκεντρώσει όλα τα στραβά της κρίσης χρεών της ευρωζώνης σε έναν τόπο. Γράφει ο Paul Krugman.

Οι 16 μύθοι για το «όχι» της Κύπρου

Οι 16 μύθοι για το «όχι» της Κύπρου

Το «όχι» των Κύπριων βουλευτών ήταν πατριωτικό ή συμφεροντολογικό; Ήταν αριστερό ή φιλελεύθερο; Ήταν μόνιμο ή πρόκειται απλώς για πολιτικό ελιγμό; Γράφει ο Αρ. Μπιτζένης.

Kapoor: Η αρχή του τέλους της ευρωζώνης;

Kapoor: Η αρχή του τέλους της ευρωζώνης;

O Sony Kapoor αναλύει το "κυπριακό φιάσκο" και εξετάζει τα σενάρια για το πριν αλλά και το μετά. Οι Ρώσοι και η... λύση της χρεοκοπίας. Η πιθανότητα του κουρέματος των καταθέσεων που παίζει ακόμη.

Αξιόπιστες επενδύσεις με κεφάλαια στην Ελλάδα

Αξιόπιστες επενδύσεις με κεφάλαια στην Ελλάδα

Η ελκυστική επιλογή της τοποθέτησης κεφαλαίων σε ομόλογα υψηλής βαθμολογίας. Δεν απαιτείται μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. Τι προσφέρουν οι ελληνικές ΑΧΕΠΕΥ. Το θέμα των καταθέσεων. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Πώς μετατρέπουν το θύμα σε θύτη…

Δεν υπάρχει περισσότερο άστοχη, υποκριτική και επιβλαβής προσέγγιση από το να κατηγορείται η Κύπρος για τον υπέρογκο χρηματοοικονομικό της τομέα. Οι "ευλογίες", τα λάθη και το ελληνικό "κούρεμα".

Κρούγκμαν: Βλέπει κίνδυνο για Bank Run

"Δεν το προέβλεψα", γράφει ο P. Krugman. "Οι μεγάλες ειδήσεις ήρθαν από την Κύπρο". Τα νέα δεδομένα που σηματοδοτούν οι αποφάσεις. Γιατί οι επόμενες ημέρες αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες.

"Το κούρεμα στην Κύπρο χειρότερο από Lehman"

Η ΕΕ, αν και είχε πολύ χρόνο για να μελετήσει το θέμα της Κύπρου, τελικά επέλεξε την πιο ανεύθυνη λύση που έχει επιλεγεί ποτέ από το 1930. Η ασφάλεια των καταθέσεων, οι ευθύνες της Γερμανίας και ο Ομπάμα.

JPMorgan: Μήπως η ΕΕ αυτοπυροβολήθηκε;

Με την τρέχουσα διαφωνία τρόικας-Ελλάδας για την εκταμίευση των δόσεων, και την πιθανότητα πολιτικού αδιεξόδου στην Ιταλία, δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα ακόμα πιο έντονο επεισόδιο στην ευρωπαϊκή κρίση, λέει η JPMorgan.

Forbes: Καταστροφή ή ένα έξυπνο σχέδιο;

Την ερχόμενη εβδομάδα θα φανεί πώς θα αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι μικροκαταθέτες στην απόφαση για "κούρεμα" των κυπριακών καταθέσεων, λέει ο K. Whelan. Γιατί το eurogroup έπρεπε να είχε διαλέξει άλλη λύση.

Άδικο και κοντόφθαλμο το κυπριακό deal

Κούρεμα καταθέσεων: Νέα φάση στην κρίση

Με τα λόγια… δεν έρχεται ανάπτυξη!

Πώς θα ξεφύγουμε από τα δεσμά του ΔΝΤ

Στίγκλιτς: Σε κίνδυνο το στοίχημα του ευρώ

Τα χειρότερα για την ΕΕ είναι... μπροστά!

Η χαμένη τιμή του Έλληνα επιχειρηματία

Φοροδιαφυγή: Αλλο η θεωρία άλλο η πράξη

Η εξωστρέφεια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

Επτά βήματα για να αποφύγουμε τον γκρεμό!

v