ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανταγωνιστικότητα: Ξεχάστε το κόστος εργασίας...

Διεθνείς έρευνες και μελέτες καταγράφουν το εντυπωσιακό φαινόμενο της απομάκρυνσης της παραγωγικότητος από το κόστος εργασίας, με παράλληλη αύξηση του βάρους της καινοτομίας ως συντελεστή προστιθέμενης αξίας. Πού κάνουν λάθος οι μάνατζερ.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Υπόθεση Ασπίς: Αποζημιώσεις... μετά θάνατον!

Υπόθεση Ασπίς: Αποζημιώσεις... μετά θάνατον!

Πέντε χρόνια μετά το λουκέτο των εταιρειών Ασπίς - Commercial, οι άτυχοι ασφαλισμένοι σε αυτές αντιλαμβάνονται πως το πολυετές μαρτύριό τους δεν βρίσκεται ούτε καν στα μισά του δρόμου. «Πολιτική λύση» ζητά η αγορά.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει Ανδρέας Παπανδρέου

Αυτοί που συνειδητά χρηματοδοτούν και προάγουν μια πολιτική φούσκα τύπου 1981 στην Ελλάδα στην ουσία οδηγούν τη χώρα σε σοβαρά αδιέξοδα. Γιατί ο Αλ. Τσίπρας είναι απελπιστικά μόνος σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Τα νέα λογιστικά πρότυπα, οι βελτιώσεις και οι κίνδυνοι

Τα νέα λογιστικά πρότυπα, οι βελτιώσεις και οι κίνδυνοι

Οι σπουδαιότερες μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί να επιφέρει το νομοθέτημα. Η κατάργηση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών και η συγκέντρωση σε ένα κείμενο των διάσπαρτων λογιστικών κανόνων. Οι χρόνοι εφαρμογής, ο ρόλος των λογιστών.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ποιοι πανικοβάλλουν τους ξένους επενδυτές!

Πώς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τρομοκρατούν τους επενδυτές για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ, η εξαγωγή αβεβαιότητας από την κυβέρνηση και ο κίνδυνος να χαθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στο χειρότερο δυνατό timing.

H κακοδαιμονία των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

Τι πρέπει να αλλάξει η Αθήνα για να γίνει πιο «πειστική» ως επενδυτικός προορισμός. Γιατί οι ξένοι έρχονται και... παρέρχονται. Οι ευθύνες πολιτικών, επιχειρηματιών και τοπικών κοινωνιών. Η ανάγκη συνεργασίας και ολοκληρωμένου σχεδίου.

Οι ασιατικές οικονομίες στο επίκεντρο της επόμενης κρίσης

«Μύθος» η απομόχλευση στην παγκόσμια οικονομία καθώς το χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ συνεχίζει να αυξάνεται. Στο επίκεντρο οι αγορές της Ασίας. Τι συμβαίνει σε ευρωζώνη και ΗΠΑ. Τα ερωτήματα για τη βιωσιμότητα. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Η Ελλάδα που δεν πρόλαβε να... γεννηθεί

Το μεγαλύτερο πλήγμα της κρίσης δεν είναι τα χαράτσια και οι έκτακτες εισφορές, αλλά η δραστική μείωση των γεννήσεων. Οι νοοτροπίες που δεν άλλαξαν και η Ελλάδα που απλώς δεν... ήρθε. Γράφει ο Χ. Μακρυνιώτης.

«Τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να ισορροπήσει σε... τεντωμένο σκοινί, περνώντας δύσκολα μέτρα από την κουρασμένη Βουλή και ταυτόχρονα προσελκύοντας μεγάλες επενδύσεις.

Ενδιαφέρον από τη Δανία για το λιμάνι του Πειραιά

Η πραγματοποίηση νέων επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά είναι πλέον απαραίτητη. Επειδή στην παρούσα φάση της οικονομίας παρόμοιες επενδύσεις είναι αδιανόητο να γίνουν από το κράτος, η ιδιωτικοποίηση είναι η μοναδική λύση. Το ενδιαφέρον του κολοσσού της APM Terminals.

El-Erian: Τα stress test δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την πολιτική

Η βόμβα Ρέντσι στα ταμπού της Ευρώπης

Δέσμια της εποπτείας και με... νόμο η Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Η «αχίλλειος πτέρνα» του οικονομικού του προγράμματος

Στο χάος της πολυνομίας πνίγεται η επιχειρηματικότητα

Οι αριθμοί που απειλούν τις αυριανές συντάξεις

Μποτόπουλος: Για να αποφύγουμε ένα πραγματικό κραχ!

Μεσαία τάξη: Η αχίλλειος πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ

Real Estate: Η «χρυσή βίζα» ...πνίγηκε στη γραφειοκρατία!

Εξοδος από το μνημόνιο: Το «τυρί» και η... φάκα για τη χώρα

v