Χρυσοβελώνη: Ψηφίζουμε «Oχι» για ισότιμη παραμονή στην Ευρώπη

Τα προτεινόμενα σκληρά μέτρα των δανειστών με τη μορφή τελεσιγράφου αποσκοπούν στο να ταπεινώσουν όχι μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, αλλά έναν ολόκληρο λαό, σημειώνει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά.

Χρυσοβελώνη: Ψηφίζουμε «Oχι» για ισότιμη παραμονή στην Ευρώπη

Είναι γεγονός πως ύστερα από πέντε σκληρά μνημονιακά χρόνια οι Έλληνες ζούμε ιστορικές στιγμές. Ο ελληνικός λαός καλείται να μιλήσει και να πει ένα βροντερό «ΟΧΙ» στα τελεσίγραφα των δανειστών για νέα δυσβάσταχτα μνημόνια, μέσω της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος.

Το αποικιακού χαρακτήρα τελεσίγραφο των δανειστών για αποδοχή άνευ όρων ενός νέου σκληρού μνημονίου και η ιταμή σύσταση - προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό «the game is over» κατέστησε αναπόφευκτη την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού.

Δυστυχώς, τα προτεινόμενα σκληρά μέτρα των δανειστών με τη μορφή τελεσιγράφου αποσκοπούν στο να ταπεινώσουν όχι μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, αλλά έναν ολόκληρο λαό, στοχεύουν στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου έθνους και στην αποψίλωση της εθνικής κυριαρχίας.

Οι δανειστές ζήτησαν να ξαναφορτώσουμε τα βάρη στους συνταξιούχους, να κόψουμε συντάξεις, ακόμα και το επίδομα και τις πιο χαμηλές συντάξεις, στην πράξη να καταργήσουμε ουσιαστικά τις επικουρικές συντάξεις και το ΕΚΑΣ, οδηγώντας στην περαιτέρω φτωχοποίηση εκείνων που έχουν ανάγκη να παίρνουν ένα βοήθημα για να μπορούν να επιβιώσουν. Απαίτησαν να διατηρήσουμε τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα στο σημερινό επίπεδο της φτώχειας και παράλληλα να νομοθετήσουμε τις ομαδικές απολύσεις και το εργοδοτικό lock out. Αξίωσαν επίσης να φορολογηθούν οι Έλληνες αγρότες, όσοι ακόμα καλλιεργούν τη γη σε αυτόν τον τόπο και να καταργήσουμε το ειδικό καθεστώς για το ΦΠΑ στα νησιά μας, να δώσουμε τη χαριστική βολή στο συγκριτικό πλεονέκτημα για την οικονομική τους ανάπτυξη.

Με τα μέτρα αυτά ήθελαν να βάλουν ταφόπλακα στην ελληνική οικονομία και τη χώρα.

Οι δανειστές ζήτησαν επίσης τη μείωση της οροφής των στρατιωτικών δαπανών κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο τη μείωση προσωπικού και προμηθειών. Με άλλα λόγια, απαίτησαν με ιταμό τρόπο να καταργήσουμε την Εθνική Άμυνα της χώρας, να υποστείλουμε τη Σημαία και να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Μας ζήτησαν, δηλαδή, να αφοπλίσουμε την Ελλάδα, να καταργήσουμε ουσιαστικά την ίδια την Ελλάδα.

Στην πράξη στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και την ολοκληρωτική παράδοση της Πατρίδας μας.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Προεξάρχοντος του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ -και βεβαίως η σημερινή κυβέρνηση- δεν δεχόμαστε κανένα τελεσίγραφο των δανειστών, πολύ περισσότερο όταν αυτό είναι αποικιακού χαρακτήρα.

Ο ελληνικός δεν δέχεται να του κουνάνε το δάχτυλο. Δεν δέχεται να τον απειλούν με πιστωτική ασφυξία.

Σε αυτόν εδώ τον τόπο υπάρχει Δημοκρατία. Και αυτή τη Δημοκρατία δεν μπορεί κανείς να την εκβιάσει.

Σε αυτόν εδώ τον τόπο όποιος τόλμησε να απειλήσει το έθνος και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων έχασε.

Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, η Ελλάδα δεν γονατίζει, η Ελλάδα δεν παραδίδεται.

Με το δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός καλείται να σταθεί στο ύψος της Ιστορίας του και να πει το μεγάλο «όχι» στο τελεσίγραφο, όπως συνέβη και άλλες φορές στο παρελθόν.

Το δημοψήφισμα αυτό αφορά τον ελληνικό λαό αλλά και όλη την Ευρώπη. Είναι η ώρα που οι Έλληνες πρέπει να πούμε ένα βροντερό «όχι» στα σχέδια του Σόιμπλε και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που θέλουν την κατάργηση των εθνών – κρατών και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Παρά την τιτάνια επιχείρηση διαστρέβλωσης από την πλευρά των εγχώριων μνημονιακών δυνάμεων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι για να φύγουμε από την Ευρώπη αλλά για να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά ισότιμα και με όρους Αξιοπρέπειας.

Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να απαντήσουν στον εκβιασμό των δανειστών με περηφάνια και χωρίς φόβο. Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v