Κ. Μητσοτάκης: Γιατί ψηφίζω «Ναι»

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ένα ηχηρό και απερίφραστο ΝΑΙ ανοίγει ξανά την πόρτα του διαλόγου με την Ευρωπαϊκή οικογένεια και κυρίως της συνεννόησης με την ΕΚΤ, σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Κ. Μητσοτάκης: Γιατί ψηφίζω «Ναι»

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία, μετά από προσεκτική εξέταση των διάφορων προτάσεων και αντιπροτάσεων που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, ότι μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ρεαλιστικά εφικτή. Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πετύχει μια καλή συμφωνία τον Φεβρουάριο και σίγουρα μια κακή συμφωνία τον Ιούνιο, αλλά είναι πλέον κοινός τόπος ότι δεν ήθελε.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό καλή πίστη με τη διαπραγμάτευσή του με τους εταίρους. Υπήρξε ξεκάθαρα προσχηματική. Υποσχέθηκε ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες και ότι θα αποδοθούν μισθοί και συντάξεις. Υποσχέθηκε αξιοπρέπεια, σταθερότητα και ομαλότητα. Μας είπε ψέματα και είναι ο ίδιος υπόλογος για την κατάντια της χώρας μας. Μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, διέλυσαν την οικονομία. Διέλυσαν τη χώρα.

Φτάνει πια! Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ στο ευρώ και ΝΑΙ στην Ευρώπη. Πάνω απ' όλα όμως, ψηφίζουμε ΝΑΙ για μια νέα αρχή. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ένα ηχηρό και απερίφραστο ΝΑΙ ανοίγει ξανά την πόρτα του διαλόγου με την Ευρωπαϊκή οικογένεια και κυρίως της συνεννόησης με την ΕΚΤ. Όσο μένουν κλειστές οι τράπεζες, χωρίς πηγή ρευστότητας, δεν μπορεί να προσβλέπουμε σε επίλυση της επώδυνης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε.

Με το ΝΑΙ βάζουμε επίσης ένα τέλος στο λαϊκισμό που μας έφερε ως εδώ. Όλοι σ' αυτόν τον τόπο γνωρίζουμε καλά ότι για να ανορθωθεί η οικονομία, για να γίνει πράγματι βιώσιμη, απαιτούνται ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα καθιστούν την αγορά πραγματικά ανοιχτή και ανταγωνιστική. Χρειαζόμαστε ένα κράτος που σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και πολιτικούς που δεν βλέπουν το κράτος ως όχημα συμπλήρωσης των πελατειακών τους σχέσεων.

Δεν μπορώ και δεν θέλω να φανταστώ μια Ελλάδα με εθνικό νόμισμα και αποκομμένη από τη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν θέλω να αφήσω μια τέτοια παρακαταθήκη στα παιδιά μου. Δυστυχώς όμως, κι αυτή είναι η πικρή αλήθεια, αυτό είναι το διακύβευμα του Κυριακάτικου δημοψηφίσματος. Γι' αυτό ψηφίζω ΝΑΙ την Κυριακή.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v