ΑΠΟΨΕΙΣ

Στίγκλιτς: «Πρόβατον επί σφαγήν» η Ελλάδα

Στίγκλιτς: «Πρόβατον επί σφαγήν» η Ελλάδα

Το νέο μνημόνιο δεν έχει λογική ούτε για την Ελλάδα, ούτε για τους πιστωτές της, γράφει στους New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς. Η επανάληψη της "λάθος συνταγής", οι παράλογες απαιτήσεις, τα συμφέροντα και γιατί το θέμα δεν είναι ούτε η Ελλάδα ούτε τα χρήματα.

Friedman: Η γερμανική αυτοκρατορία... αντεπιτίθεται

Friedman: Η γερμανική αυτοκρατορία... αντεπιτίθεται

Οι Έλληνες στρίμωξαν τους Γερμανούς με το δημοψήφισμα και οι τελευταίοι αντέδρασαν επιβάλλοντας στην Αθήνα μια συμφωνία που την ανάγκαζε να εκχωρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τα κίνητρα και οι φόβοι του Βερολίνου.

Γιατί τόσο μίσος για την αριστεία;

Επειδή η αριστεία είναι μία μορφή διαρκούς αναζήτησης της τελειότητας –με την τελευταία να τροφοδοτεί την προσπάθεια– μισείται από όλους αυτούς που στην θέση σκεπτόμενων πολιτών θέλουν να υπάρχουν απλοί... υπήκοοι. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα και την Ελλάδα

Το μεγάλο στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα και την Ελλάδα

Για να πετύχει τώρα ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να επαναλάβει το «πείραμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρεία κοινωνική κλίμακα. Το «όραμα» της ηγετικής του ομάδας, η σημασία του δημοψηφίσματος, το παράδειγμα του Λούλα και το μεγάλο αγκάθι της... λειψανδρίας!

Κι αν ο Σόιμπλε έχει δίκιο;

Κι αν ο Σόιμπλε έχει δίκιο;

Ποτέ κάποιος ξένος πολιτικός δεν προκάλεσε τόσο πολύ θυμό σε τόσο πολλούς Έλληνες όσο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Έλα όμως που σε ορισμένα ζητήματα ενδεχομένως και να έχει δίκιο...

Ανιστόρητο και γελοίο το παιχνίδι των οπαδών της δραχμής

Μία χώρα αντιφιλελεύθερη, αντιδυτική και με έντονα παρασιτική νοοτροπία, στο μέτρο που αφήνει να φεύγουν τα καλύτερα παιδιά της δύσκολα θα βγει από το τέλμα, όσα δανεικά και αν πάρει. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος γι' αυτή. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Μωραϊτάκης: Η επιλογή της bad bank και τα συμφέροντα των μετόχων

Το κόστος των κυβερνητικών επιλογών είναι δυσβάσταχτο, ωστόσο οποιοδήποτε νέο πλήγμα των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών θα έθετε σε δοκιμασία την όποια εναπομείνασα αξιοπιστία του ΧΑ. Ενδιαφέρουσα η επιλογή της bad bank.

Βαρουφάκης: Μας επέβαλαν την ανατολικογερμανική συνταγή!

Μια εναλλακτική πρόταση για τις ιδιωτικοποιήσεις που «πετάχτηκε στα σκουπίδια» ξαναβάζει στο τραπέζι ο Γ. Βαρουφάκης. Η τρόικα απέρριψε την πρόταση για να επιβάλει το αποτυχημένο μοντέλο της Treuhand της ανατολικής Γερμανίας, υποστηρίζει.

Το γαλλικό μοντέλο για την... επισκευή της Ευρώπης

Οι προτάσεις του Ολάντ για κοινοβούλιο της ευρωζώνης και σε τι αποσκοπούν. Γιατί, παρά τις καλές προθέσεις του Γάλλου προέδρου, είναι πολύ πιο πιθανό η ευρωπαϊκή ενοποίηση να σταματήσει ή ακόμα και να αντιστραφεί, παρά να επιταχυνθεί.

Κεφαλογιάννη: Εξι μήνες καμία επιτυχία, μόνο λάθη!

Η ΝΔ προσφέρει στήριξη για τη διάσωση της χώρας και όχι λευκή επιταγή. Ο κίνδυνος κατάρρευσης δυστυχώς δεν έχει περάσει. Η κυβέρνηση και ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να φέρουν εις πέρας τη δέσμευση που έχουν αναλάβει.

Από τον Αλέξανδρο Κερένσκι στον... Αλέξη Τσίπρα

ΕΥΠ: Πού πήγαν τα... βαλιτσάκια κε Ρουμπάτη;

Hugo Dixon: Ο... καλός πόλεμος του Μάριο Ντράγκι

Κακλαμάνης: Ιδού το 3ο Μνημόνιο, Αλέξη, ιδού και το...

Νixon: Τα δυο «κλειδιά» για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος

Σταματήστε τη φοροεπιδρομή και αναμορφώστε το Δημόσιο!

Oι πολιτικές ασυναρτησίες του Βαρουφάκη

Coppola: Οι σκληροί Γερμανοί, το «προσωρινό» Grexit και το χρέος

Mason: Η συμφωνία θα αποτύχει, πιθανό το Grexit

Η παρακαταθήκη του «όχι» για τον Αλέξη Τσίπρα

v