ΑΠΟΨΕΙΣ

Piketty: Ενα new deal για την Eυρώπη

Piketty: Ενα new deal για την Eυρώπη

Εκκληση για μια αλλαγή οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη απευθύνει ο Thomas Piketty. Ζητά συνολική ρύθμιση για το χρέος και κοινό εταιρικό φόρο. Προϋπόθεση, ένα νέο κοινοβούλιο της ευρωζώνης.

Από το Grexit στο... Grexception

Από το Grexit στο... Grexception

Η μοίρα μας θα αποδειχθεί θετική, αν μπορέσουμε να επιτύχουμε δύο αλληλένδετες τομές: τη θεραπεία ενός άρρωστου κράτους σε συνδυασμό με την ανεμπόδιστη λειτουργία του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Ο σαλαφισμός ως θρησκευτική... πανώλη

Κατά τους συντρόφους και συμμαχητές του Μωάμεθ, τους σαλάφι, οι μουσουλμάνοι οφείλουν να πολεμούν όλους τους άλλους λαούς μέχρι όλοι να ομολογήσουν ότι δεν υπάρχει άλλος θεός παρά ο Αλλάχ.

Η Ελλάδα απαξιώνει δημόσια περιουσία και διώχνει επενδύσεις

Η Ελλάδα απαξιώνει δημόσια περιουσία και διώχνει επενδύσεις

Η κυβέρνηση μπορεί να δηλώνει πρόθυμη να στηρίξει επενδύσεις και δημιουργικές προτάσεις αλλά από την άλλη, κάνει ότι μπορεί για να τις απωθήσει. Οι εμμονές, η αναξιοπιστία και τα λάθη. Τι δείχνουν οι περιπτώσεις ΟΛΠ και Σκουριών.

Το αυτόνομο σχολείο ως μέσο ανάπτυξης

Το αυτόνομο σχολείο ως μέσο ανάπτυξης

Επίκεντρο της μεγάλης αναπτυξιακής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα πρέπει να είναι κυρίως το Σχολείο, ως αυτόνομη και αυτοδιοικούμενη μονάδα. Δεσπόζει ο ρόλος του κράτους στην οικονομία. Υπό πίεση ο ιδιωτικός τομέας. Γράφει ο Λεωνίδας Κόσκος.

Mελάς: Πού οφείλεται η πτώση της τιμής του πετρελαίου

Η πρώτη και βασική αιτία της πτώσης της τιμής του μαύρου χρυσού θα πρέπει να θεωρείται η αλλαγή της στάσης των χωρών του ΟΠΕΚ. Πώς επηρεάζει η άνοδος του δολαρίου, αλλά και η αύξηση των συμβολαίων στην αγορά παραγώγων.

Οι επενδύσεις προηγούνται του χρέους

Καίριο πρόβλημα της χώρας είναι η επενδυτική άπνοια, που απορρέει από την έλλειψη εμπιστοσύνης και την ανεπανάληπτη γραφειοκρατία. Η διευθέτηση του χρέους έπεται, για όσους γνωρίζουν απλές μαθηματικές πράξεις. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Το ελληνικό παράδοξο της φορολογίας

Η αύξηση των εσόδων θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο με την αύξηση των φόρων αλλά με την αύξηση των εισοδημάτων και της απασχόλησης. Aναποτελεσματική η εισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά επιμένει να την ασκεί. Γράφει η Μ. Πολίτου.

Η ώρα της φιλελεύθερης ανατροπής

Η Ελλάδα έχει πλέον επείγουσα ανάγκη από έναν νέο πολιτικό λόγο, προσανατολισμένο στα τεχνολογικά και πολιτικά πρότυπα μιας παγκοσμιοποιημένης και ανατρεπτικής εποχής.

Ασφαλιστικό: Είναι μαθηματικά, ανόητε!

Γιατί με τη σημερινή αναλογία ασφαλισμένων και συνταξιούχων, το αναδιανεμητικό σύστημα δεν βγαίνει. Ίση με τον μέσο μισθό η μέση σύνταξη! Η ανάγκη σταδιακής μετάβασης σε ανταποδοτική λειτουργία και μια τολμηρή πρόταση για ένα μεταβατικό διάστημα 20 ετών.

Καλύτερη λύση για το προσφυγικό, ένα ευρωπαϊκό Mega-project

Η ευρωπαϊκή πολιτική έχασε το όραμά της

Η καταστροφολογία βλάπτει σοβαρά την οικονομία

Αλήθειες που... πονάνε για το ασφαλιστικό

Κυβέρνηση ή... Μπαμπούλας Α.Ε.;

Η δημοσιολαγνεία καλά κρατεί

Διορισμοί συγγενών και... εμφύλια μίση

Το momentum του Κυριάκου και το πρώτο του στοίχημα

Το απίθανο κόστος της ανευθυνότητας και της αλαζονείας

Ο Μακρόν και η... «άλλη» γαλλική αριστερά

v