ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα κέρδη του Βερολίνου από την πιστωτική χαλάρωση

Τα κέρδη του Βερολίνου από την πιστωτική χαλάρωση

Στα 122 δισ. ευρώ ή στο 4% του γερμανικού ΑΕΠ τα οφέλη για τη γερμανική οικονομία από το QE της ΕΚΤ, τη στιγμή που η Αθήνα είναι ακόμη στο «περίμενε». Η κόντρα του Σόιμπλε με την ΕΚΤ και τα παράδοξα. Γράφει ο Κ. Μελάς.

«Μόνο τα κυβερνητικά ψέματα υπεραποδίδουν, όχι οι δείκτες!»

«Μόνο τα κυβερνητικά ψέματα υπεραποδίδουν, όχι οι δείκτες!»

Ο σύμβουλος δημοσιονομικής πολιτικής της ΝΔ Στέλιος Πέτσας αποδομεί το success story που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί τα στοιχεία της οικονομίας δεν δείχνουν ανάκαμψη. Εικονική πραγματικότητα το πλεόνασμα. Τραγικές καθυστερήσεις στην αξιολόγηση.

Η Ευρώπη πληρώνει τη μετριότητα των πολιτικών της

Οι πολιτικές δυνάμεις που οικοδόμησαν το πιο εντυπωσιακό σύστημα ευημερίας των 70 τελευταίων ετών πληρώνουν το τεράστιο επικοινωνιακό έλλειμμα αλλά και την πολιτική τους μετριότητα. Γιατί ενισχύονται οι δυνάμεις του λαϊκισμού. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Saxo Bank: Το νέο iPhone και τα προβλήματα της Apple

Saxo Bank: Το νέο iPhone και τα προβλήματα της Apple

Γιατί ο επικεφαλής μετοχικής στρατηγικής της Saxo Bank δεν θεωρεί ότι η παρουσίαση του νέου iPhone από την Apple θα αποτελέσει καταλύτη για την εταιρία. Η αρνητική στάση για τη μετοχή και η προτίμηση στη Samsung.

Η φορο-παγίδα της προσαύξησης περιουσίας στις καταθέσεις μετρητού

Η φορο-παγίδα της προσαύξησης περιουσίας στις καταθέσεις μετρητού

Οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ ακολουθούν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σκληρή γραμμή στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τι ισχύει σε δικαστικό επίπεδο μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ. Πώς ενεργούσαν παλαιότερα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Γράφει ο Μ. Μαρκουλάκος

Οι «νοσηρές δημοκρατίες» και η άνοδος του νεολαϊκισμού

Η κρίση του μέσου ανθρώπου, η πολιτιστική ισοπέδωση και η οικονομική αβεβαιότητα είναι τα διακριτά χαρακτηριστικά της νέας «μετα-ιδεολογικής» δημοκρατίας της εποχής μας. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Yves Longchamp: «Μαύρη τρύπα» η Ελλάδα

Κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει στη «μαύρη τρύπα» που είναι η Ελλάδα, υποστηρίζει ο κορυφαίος Βέλγος επενδυτικός σύμβουλος και ερευνητής. To πρόβλημα της χαμηλής παραγωγικότητας. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ο ελληνικός «λευκός χρυσός» και η χαμένη ευκαιρία

Η καθοριστική συμβολή του βαμβακιού στη δομή της οικονομίας και οι λόγοι που οδήγησαν στη σημερινή «αφάνεια». Η κλωστοϋφαντουργία, «βαρύ πυροβολικό» του ΧΑ τη δεκαετία του '80 και γιατί απογοήτευσε. Οι ευθύνες κράτους, τραπεζών και επιχειρηματιών.

Σκουρλέτης: Εισαγωγή εταιρειών ενέργειας στο ΧΑ για προσέλκυση κεφαλαίων

Το εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στις νέες ενεργειακές προκλήσεις παρουσιάζει ο ΥΠΕΝ. Συμπράξεις, νέες δραστηριότητες και εξωστρέφεια μπορούν να φέρουν θετικές αλλαγές. Η πώληση μεριδίων του Δημοσίου σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ δεν παράγει προστιθέμενη αξία στην οικονομία.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Ντ' Εστέν και το σχέδιο «Europa» για τη σωτηρία της Ευρώπης

Στο τελευταίο βιβλίο του, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας προτείνει την επιτακτική οικοδόμηση ενός ισχυρού συνόλου, ομοσπονδιακού χαρακτήρα, το οποίο αρχικά θα περιλαμβάνει δώδεκα χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Saxo Bank: Με τα... λόγια δεν στηρίζεις το δολάριο

Αφήστε ήσυχες τις αντικειμενικές αξίες!

Οι Οθωμανοί ξανάρχονται...

Το... γραφειοκρατικό ιδεώδες και το μεγάλο έλλειμμα της Αθήνας

Saxo Bank: Είναι η Yellen έτοιμη να... υποβαθμίσει τη Fed;

Από τον κρατισμό στο... περιθώριο

Saxo Bank: Τι περιμένουμε μετά το ράλι 22% στο πετρέλαιο

Οι «κακομαθημένοι» πολιτικοί απειλούν την Ευρώπη

Ηρθε η ώρα να δούμε την... ευρωπαϊκή Ελλάδα

Μελάς: Γιατί δεν θα κρατήσει το «φλερτ» Ρωσίας-Τουρκίας

v