ΑΠΟΨΕΙΣ

Ρουμπινί: Το οβάλ γραφείο θα δαμάσει τον πρόεδρο Τραμπ

Ρουμπινί: Το οβάλ γραφείο θα δαμάσει τον πρόεδρο Τραμπ

Μόλις ο νέος πρόεδρος βρεθεί στον Λευκό Οίκο, θα προσφέρει συμβολικές παραχωρήσεις στους υποστηρικτές του και θα στραφεί στις παραδοσιακές πολιτικές που προτιμούν οι Ρεπουμπλικάνοι εδώ και δεκαετίες, εκτιμά ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Σωστό μέτρο σε λάθος κατεύθυνση τα αυστηρά φοροπρόστιμα!

Σωστό μέτρο σε λάθος κατεύθυνση τα αυστηρά φοροπρόστιμα!

Το επιχείρημα ότι οι αυστηρές ποινές μειώνουν τη φοροδιαφυγή είναι ακαταμάχητο, γιατί έχει συναίσθημα, πάθος, εκδίκηση. Αλλά είναι λάθος. Αν οι φόροι είναι σταθεροί σε λογικά επίπεδα, οι ποινές είναι το τελευταίο που θα μας απασχολεί. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Μόνη διέξοδος ο «επαναστατικός πλούτος» της γνώσης

Μόνη διέξοδος ο «επαναστατικός πλούτος» της γνώσης

Παρά την κρίση του δυτικού κόσμου, δύο συγγραφείς ανατέμνουν τη μεταβιομηχανική κοινωνία και αποκαλύπτουν πώς, με πρώτη ύλη τη γνώση, ο άνθρωπος έχει μπροστά του ανεξάντλητο πλούτo. Η δημιουργία ενιαίας αγοράς κεφαλαίων. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

«Λαϊκίστικο τσουνάμι» στην Ευρώπη μετά το Brexit και τον Τραμπ

«Λαϊκίστικο τσουνάμι» στην Ευρώπη μετά το Brexit και τον Τραμπ

Τεράστιες οι συνέπειες για το ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο, καθώς οι λαϊκιστές παίρνουν μαθήματα από τις «τοξικές» εκστρατείες που έφεραν τη νίκη Τραμπ και το Brexit. Ο «ιός της πολιτικής ευπάθειας» εξαπλώνεται σε όλη την ήπειρο, τονίζει ο Noah Barkin.

Η «μητέρα» εκκλησία και οι... ορφανοί Ελληνες

Η «μητέρα» εκκλησία και οι... ορφανοί Ελληνες

Η συσχέτιση του χριστιανού με την ταυτότητα του Έλληνα και το κρίσιμο ερώτημα του τι κράτος θέλουμε. Τι σημαίνει ο διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους και πώς μπορούν οι πολιτικοί σήμερα να ξεκαθαρίσουν την προβληματική σχέση. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Ο παγκόσμιος εθισμός στο χρέος και οι συνέπειες

H κρίση χρεών παγκοσμιοποιείται, ενώ ο διεθνής δανεισμός αυξάνει με ρυθμό 5,3% ετησίως. Η δε Ελλάδα σταθερά «βυθίζεται», γιατί με λογιστικά τερτίπια ανάπτυξη δεν έρχεται. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Γιατί ο Τραμπ είναι «κακά μαντάτα» για τον κόσμο

Στις αμερικανικές εκλογές διακυβεύεται ο μελλοντικός διεθνής προσανατολισμός των ΗΠΑ. Τυχόν εκλογή Τράμπ θα σημαίνει αυξημένη αβεβαιότητα για το διεθνές οικονομικό σύστημα και για τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ. Γράφει ο Χ. Παπασωτηρίου.

TAGS Οι κρίσιμες κάλπες στις ΗΠΑ

Ντόναλντ Τράμπ: Ο φόβος του «Brexit επί 10»

Η εμπειρία του Brexit, που έπιασε εξαπίνης τους περισσότερους, δείχνει πως οι επιπτώσεις μιας νίκης του Τραμπ στις εκλογές παραμένουν εξίσου ασαφείς, γράφει ο S. Nixon στη WSJ. Τα ερωτήματα για τις προσεγγίσεις Τραμπ σε κρίσιμα ζητήματα. Tα ρίσκα για την Ευρώπη.

Αυτό με τις πολιτικές αλλαγές και τον οίκο ανοχής το ξέρετε;

Νομίζω πως το διάβασα σε γελοιογραφία: «Όταν οι δουλειές σε έναν οίκο ανοχής δεν πάνε καλά, δεν πρέπει να αλλάξεις τα έπιπλα, αλλά τις εκδιδόμενες». Αντίθετα, στην ελληνική πολιτική σκηνή, εδώ και πολλά χρόνια, συνηθίζουμε να... αλλάζουμε τα έπιπλα.

Η Ευρώπη χάνει το τρένο της επιχειρηματικότητας!

Από 17 το 2006, μόλις δέκα χρόνια μετά, μόνον τέσσερις εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται μεταξύ των 50 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο. Γιατί η Ευρώπη έμεινε... πίσω. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Κόκκινα δάνεια: Ηθικός κίνδυνος, πραγματικότητα ή μύθος;

Να χτίζει κανείς ή να μη χτίζει στα χρόνια της κρίσης;

Οράματα σε χαρτί υγείας... Βενεζουέλας

Οι χρόνιες παθογένειες και οι αυταπάτες των Ελλήνων

«Γκρεμίζεται» το ασφαλιστικό των τραπεζών

Τεράστιες ευκαιρίες για Ελληνες αγρότες σε νέες αγορές

Αστήρ Παλλάς: Θετική εξέλιξη ή «ξεπούλημα φιλέτου»;

Saxo: Δέκα ανατροπές σε περίπτωση νίκης του Τραμπ

Χοντραίνει το παιχνίδι της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη

Οι Βαλόνοι και τα... αστειάκια με τη Δημοκρατία

v