ΑΠΟΨΕΙΣ

Saxo: Πώς θα κινηθούν οι βασικές ισοτιμίες το 2017

Saxo: Πώς θα κινηθούν οι βασικές ισοτιμίες το 2017

Κάτω από το 1 προς 1 σε σχέση με το δολάριο αναμένεται να υποχωρήσει το ευρώ στις αρχές του 2017. Τι αναμένει ο επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος της τράπεζας για το φράγκο και τη στερλίνα.

Ο φόρος στις αναλήψεις και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»

Ο φόρος στις αναλήψεις και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»

Σε λάθος κατεύθυνση το σενάριο επιβολής φόρου στις αναλήψεις μετρητών. Γιατί πάντα στην Ελλάδα πρέπει να εστιάζουμε στα «αντικίνητρα» και ποτέ στα «κίνητρα»; Τα capital controls και ο ηθικός κίνδυνος.

Η ιδεολογία του φόβου και ο κίνδυνος για την Ευρώπη

Η ιδεολογία του φόβου και ο κίνδυνος για την Ευρώπη

Κάθε φορά που οι κοινωνίες καλούνται να ανοιχτούν και να υιοθετήσουν μετασχηματισμούς που ανατρέπουν κεκτημένα προνόμια, η διάδοση του φόβου αποτελεί μοναδικό εργαλείο για τους δημαγωγούς και λαϊκιστές. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ο Τραμπ, οι «ψευδοκήρυκες» και o νέος σκοταδισμός

Ο Τραμπ, οι «ψευδοκήρυκες» και o νέος σκοταδισμός

Πίσω από τη φιλολογία κατά των ελίτ, ανοίγεται ο δρόμος για πολύ βαθύ σκοτάδι, αυτό της άγνοιας, την εποχή όπου η γνώση αποτελεί κορυφαία «πρώτη ύλη». Ο ρόλος του διαδικτύου. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Crowdfunding: Παράθυρο ευκαιρίας για δυναμικούς μικρομεσαίους

Crowdfunding: Παράθυρο ευκαιρίας για δυναμικούς μικρομεσαίους

Οι προϋποθέσεις για να αξιοποιήσουν οι ελληνικές εταιρίες την εναλλακτική χρηματοδότηση μέσω crowdfunding. Η δημιουργία πλαισίου και ποιοι κλάδοι προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών. Γράφει ο Γ. Μεταξάς της ΚPMG.

Τρία ψέματα και δύο μυστικά για τον φόρο υπεραξίας ακινήτων

Το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να καταργήσει τον φόρο υπεραξίας. Οι ξένοι θα καταλάβουν ότι είναι αδύνατον να εισπραχθεί, οπότε θα συμφωνήσουν να διασωθεί το... λιγοστό κρατικό κύρος. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Οι πανηγυρισμοί για ΤΑΡ και οι «αγωνίες» Αζέρων και ΗΠΑ

Γιατί τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν οι κυβερνήσεις και η διοίκηση της εταιρείας. Οι δικαστικές εμπλοκές. Οι επενδύσεις 40 δισ. δολαρίων και η αμερικανική παρέμβαση. Γράφει ο Μ. Καϊταντζίδης.

Η επικράτηση Φιγιόν και το μήνυμα στην Αθήνα

Πάνω από 3 εκατομμύρια Γάλλοι έφεραν στην κεντροδεξιά ηγεσία τον Φρ. Φιγιόν, ο οποίος θεωρείται και ο βέβαιος νικητής των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου. Οι πιθανές συνέπειες για την Ελλάδα. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Ανάπτυξη δεν έρχεται «περιμένοντας τον Γκοντό»!

Αναγκαία η άμεση εφαρμογή ενός γιγαντιαίου προγράμματος δημόσιων επενδύσεων σε υποδομές, σύγχρονους τρόπους παραγωγής ενέργειας και δικτύων, για να ενισχυθεί η ανάπτυξη. Πώς θα πραγματοποιηθεί η χρηματοδότηση. Γράφει ο Ξ. Τσόγκας.

Μέγα λάθος του Τραμπ η αποχώρηση από τη συμφωνία ΤPP

Το χειρότερο δυνατό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή εμπορική συμφωνία. Οι πέντε άμεσες επιπτώσεις. Κλινικά νεκρή η συμφωνία με ΕΕ. Αντιμέτωπη με νέα ύφεση η Αμερική, υπογραμμίζει ο κορυφαίος αναλυτής της Saxo.

Η Ελλάδα και η «λύση» της επιστροφής στο παρελθόν

To ιταλικό δημοψήφισμα και ο «ασκός του Αιόλου»

Oι κίνδυνοι για την ευρωπαϊκή οικονομία

Ο «χειρότερος πρόεδρος των ΗΠΑ» και οι απορίες...

Τελικά, έχουν οι Ελληνες φιλότιμο;

Γιατί είναι ουτοπικό το οικονομικό πρόγραμμα Τραμπ

Οι «εμμονές» Σόιμπλε και η γερμανική ιδεολογία

Εμπορεύματα: Η επόμενη μέρα μετά το σοκ της νίκης Τραμπ

Κανείς δεν βγήκε από την κρίση βάζοντας συνεχώς φόρους

Η ασφάλεια είναι τώρα το μεγάλο στοίχημα της ΕΕ

v