ΑΠΟΨΕΙΣ

Πόσο διαφορετικό είναι το... σκυλί από την κότα

Πόσο διαφορετικό είναι το... σκυλί από την κότα

Κριτική στη χαμηλή ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης, με αφορμή την «κοκορομαχία» Γεωργιάδη - Πολάκη. Οι ευθύνες, ο ασυνάρτητος λόγος και η έλλειψη επιχειρημάτων. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Οι Κινέζοι, το πυρηνικό του Μπέλενε και οι... αγωνίες της ΔΕΗ

Οι Κινέζοι, το πυρηνικό του Μπέλενε και οι... αγωνίες της ΔΕΗ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον πυρηνικό σταθμό που θα καταστήσει τη Βουλγαρία τροφοδότη φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι κινήσεις των Κινέζων με ΑΔΜΗΕ και τα σενάρια για διπλασιασμό των εισαγωγών ηλεκτρικού ρεύματος.

Γκότσης: Το διαπραγματευτικό τέχνασμα των θεσμών

Γκότσης: Το διαπραγματευτικό τέχνασμα των θεσμών

Επικοινωνιακό τέχνασμα των εκπροσώπων των δανειστών, οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση λόγω των εξαγγελιών Τσίπρα, εκτιμά ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει να αποδίδουν, σημειώνει.

Είναι σίγουρη η νίκη της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές;

Είναι σίγουρη η νίκη της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές;

Μία προσεκτικότερη ανάγνωση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, φέρνει στο προσκήνιο κάποια ερωτήματα. Το προβάδισμα της ΝΔ και το ποσοστό της αναμενόμενης αποχής. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

ΔΕΣΦΑ: Η πραγματική διάσταση του «ναυαγίου»

ΔΕΣΦΑ: Η πραγματική διάσταση του «ναυαγίου»

Η έρευνα της Κομισιόν για την εξαγορά της ελληνικής εταιρίας από τη Socar και τα μεγάλα ερωτήματα για τη στάση τόσο της Αθήνας και της DG Comp όσο και των εκπροσώπων των θεσμών. Γράφει ο Σάββας Πούλος.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τράπεζες: Πώς θα σταματήσει ο τραγέλαφος με τις διοικήσεις

Απέτυχαν να επιτελέσουν τον ρόλο τους οι διαδικασίες που καθορίστηκαν για την επιλογή διοικήσεων. Τα «μαθήματα» από την υπόθεση του CEO στην Πειραιώς και οι κινήσεις Paulson. Ποιες είναι οι επιλογές για να διασωθεί η «τιμή» του συστήματος.

Μάχες οπισθοφυλακών δίνει το βαθύ σύστημα

Πώς το «σκοτεινό» διακομματικό σύστημα βάζει «τρικλοποδιές» σε ιδιωτικοποιήσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο επιβάρυνσης της χώρας με αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Υπολογίστε τον φόρο για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδήματος

Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων. Η διαδικασία και ποια είναι τα θολά σημεία. Excel για υπολογισμό του φόρου.

TAGS ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Οι «ατομικοί καπιταλιστές» και οι νέες ευκαιρίες

Το Διαδίκτυο και η ταχύτατη εξάπλωσή του ευνοεί το περιβάλλον για την ανάπτυξη μιας ατομικής επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί να έχει και υψηλές επιδόσεις. Η εποχή των «ατομικών» καπιταλιστών και η... μοίρα των μισθωτών.

Το έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης πλήττει την ανταγωνιστικότητα

Τα άκρως ανησυχητικά στοιχεία που κατατάσσουν την Ελλάδα τελευταία στην ΕΕ σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, φτώχειας και πρόσβασης στην απασχόληση δυσχεραίνουν την όποια προσπάθεια αύξησης της ανταγωνιστικότητας. Γράφει ο Κ. Αγραπιδάς.

Το κάπνισμα προκαλεί... σοβαρά συμπεράσματα

Πόσο πραγματικά κινδυνεύει η παγκοσμιοποίηση;

Ιατρικός τουρισμός και εξωστρέφεια

Η Ελλάδα, όχι η Ιταλία μεγαλύτερη απειλή για ευρωζώνη

Ανάπτυξη με γκρίζες ζώνες;

Η ελληνική κρίση και το άλλοθι που... δεν υπάρχει

Από Σίσυφος, Ηρακλής η Ελλάδα

Τα χειροκροτήματα και οι αλλαγές που αποφεύγουμε

Το «κακό» χρέος και οι ευθύνες των πολιτικών

Η «δημιουργική καταστροφή» που χρειάζεται η Ελλάδα

v