Protio: Ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακαίνισης ακινήτων

Η εταιρεία δημιούργησε μια πλατφόρμα που απλοποιεί τις ανακαινίσεις ακινήτων. Έχει ήδη συνεργαστεί με 20.000 ιδιοκτήτες κτιρίων και διαμερισμάτων. Είναι μία από τις νικήτριες του Business Seeds. Μιλά στο euro2day.gr ο ιδρυτής της Αντώνης Φιοράκης.

Protio: Ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακαίνισης ακινήτων
Ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακαίνισης, από την αρχική εκτίμηση κόστους μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, με ευέλικτες χρηματοδοτικές λύσεις και διαδικασίες παρακολούθησης, μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας, προσφέρει η Protio. Η εταιρεία έλαβε μέρος στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας Business Seeds της Eθνικής Τράπεζας. Για την πορεία της εταιρείας, αλλά και την εμπειρία της συμμετοχής στον Διαγωνισμό μιλάει στο euro2day.gr ο ιδρυτής της κ. Αντώνης Φιοράκης.

Ποιο είναι συνοπτικά το μοντέλο ανάπτυξης της Protio στον τομέα των ακινήτων;

Το μοντέλο ανάπτυξης της Protio βασίζεται στην καινοτομία, την απλότητα και την ευελιξία. Δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα που απλοποιεί τις ανακαινίσεις ακινήτων, παρέχοντας διαφάνεια και ταχύτητα σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακαίνισης, από την αρχική εκτίμηση κόστους μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, με ευέλικτες χρηματοδοτικές λύσεις και διαδικασίες παρακολούθησης μέσω της ψηφιακής μας πλατφόρμας. Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνουμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να αξιοποιήσουν πλήρως τα ακίνητά τους, δίνοντας τους ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην αγορά.

Πώς έχει εξελιχθεί η εταιρεία στο διάστημα κατά το οποίο δραστηριοποιείται;

Από την ίδρυσή της, η Protio έχει εξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς παίκτες στην αγορά των ανακαινίσεων, με ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών και ένα συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο. Ξεκινήσαμε με ένα όραμα: να ξαναχτίσουμε τις πόλεις μας, ένα διαμέρισμα τη φορά. Έχουμε βοηθήσει πάνω από 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, τόσο σε επίπεδο προσφορών όσο και σε μικρές και μεγάλες ανακαινίσεις διαμερισμάτων, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, οι βραβεύσεις μας αποδεικνύουν την επιτυχία και την καινοτομία που φέρνουμε στον χώρο. Η Protio είναι μία από τις νικήτριες του Διαγωνισμού Business Seeds, αναγνωρισμένη για την επίδρασή της στον χώρο των ακινήτων. Επιπλέον, έχουμε λάβει διάκριση από το Endeavor Scale Up και έχουμε καταταχθεί ως ένα Great Place To Work, κάτι που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας στην ποιότητα και τη βελτίωση των υπηρεσιών μας. Στην επιτυχία μας συμβάλλει το δίκτυο των συνεργατών μας, που περιλαμβάνει πάνω από 100 αξιόπιστους μηχανικούς, εργολάβους και αρχιτέκτονες σε διάφορες πόλεις. Αυτή η ισχυρή ομάδα μάς δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε γρήγορες και ολοκληρωμένες λύσεις, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και την ταχύτητα των έργων.

Ποιες ευκαιρίες διαβλέπετε στην αγορά δεδομένων και των κινήτρων που σχεδιάζονται για την ανακαίνιση κατοικιών;

Οι ευκαιρίες στην αγορά των ανακαινίσεων είναι τεράστιες, ειδικά με τα κίνητρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως τα νέα στεγαστικά προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικιών. Η Protio βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των εξελίξεων, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις που συνδυάζουν την ενεργειακή αναβάθμιση με την αισθητική βελτίωση των ακινήτων. Με τα νέα κυβερνητικά κίνητρα για ανακαινίσεις, οι ιδιοκτήτες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις κατοικίες τους, αυξάνοντας την αξία τους και δημιουργώντας νέες πηγές εισοδήματος. Μέσα από την εξειδικευμένη πλατφόρμα μας, οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν άμεσα από αυτές τις δυνατότητες και να επενδύσουν στα ακίνητά τους.

Για ποιο λόγο επιλέξατε να συμμετέχετε στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας Business Seeds της Eθνικής Τράπεζας;

Επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στον Διαγωνισμό για να παρουσιάσουμε το καινοτόμο μοντέλο της Protio και να ενισχύσουμε τη θέση μας ως πρωτοπόροι στον τομέα των ανακαινίσεων ακινήτων. Γνωρίζαμε ότι ο Διαγωνισμός θα μας έδινε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το πώς η πλατφόρμα μας φέρνει επανάσταση στον χώρο της ανακαίνισης και αξιοποίησης ακινήτων. Η συμμετοχή μάς βοήθησε να ενισχύσουμε τη δυναμική μας, να διευρύνουμε το δίκτυό μας και να εξελίξουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες μας.

Υπήρξε κάποιο στάδιο στην πρότασή σας που βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού και με ποιον τρόπο;

Η πρότασή μας βελτιώθηκε κυρίως όσον αφορά τη σαφήνεια και την παρουσίαση του επιχειρησιακού μας μοντέλου. Μέσα από τη συμμετοχή, αναδείξαμε ακόμα περισσότερο τα μοναδικά χαρακτηριστικά τής πλατφόρμας μας και καταφέραμε να παρουσιάσουμε το πώς η Protio παρέχει πραγματικές λύσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Επιπλέον, η διαδικασία μάς βοήθησε να αναπτύξουμε μια πιο στοχευμένη στρατηγική για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και να εστιάσουμε στις ανάγκες της αγοράς, που ήταν πάντα στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας.

Λάβατε κάποια εκπαίδευση ή καθοδήγηση είτε από στελέχη της Eθνικής Τράπεζας, είτε από συνεργάτες τού προγράμματος Business Seeds που σας φάνηκε χρήσιμη;

Ναι, η καθοδήγηση που λάβαμε αποτέλεσε ένα χρήσιμο εργαλείο για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της Protio σε συνδυασμό με τη δική μας ετοιμότητα και τη στρατηγική μας προσέγγιση στην αγορά. Η Protio είχε ήδη ένα ισχυρό θεμέλιο, με σαφή κατεύθυνση και στρατηγική ανάπτυξης. Η εμπειρία μάς έδωσε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε το πλάνο μας με νέες ιδέες και να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για την ανάπτυξη των υπηρεσιών μας.

Η υποβολή προτάσεων στον 15ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας Business Seeds είναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 15:00.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το nbg.gr/competition

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v