Genosophy: Διατροφή και τρόπος ζωής ραμμένα στα... μέτρα σας

To spin off του ΕΚΠΑ παρέχει εξατομικευμένες συστάσεις διατροφής και τρόπου ζωής. Η καθηγήτρια Καλλιόπη Γκούσκου, CEO και Co-founder της εταιρείας, εξηγεί την στρατηγική και τα επόμενα βήματα.

Genosophy: Διατροφή και τρόπος ζωής ραμμένα στα... μέτρα σας

Η ανάλυση γενετικών δεδομένων από τους ειδικούς επιστήμονες της Genosophy® (που είναι spin off του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - ΕΚΠΑ) είναι η βάση για τη δημιουργία ατομικών προφίλ διατροφής και τρόπου ζωής. Στόχος η πρόληψη ασθενειών κι η ευεξία.

Η εταιρεία πήρε μέρος στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας Business Seeds. Για τις εμπειρίες που αποκόμισε μιλά στο Euro2day.gr η Καλλιόπη Γκούσκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογίας και Γενετικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, CEO & συνιδρύτρια της Genosophy®

Για ποιο λόγο επιλέξατε να συμμετέχετε στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας Business Seeds της Εθνικής Tράπεζας;

Η συμμετοχή μας στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας Business Seeds της Εθνικής Tράπεζας ήταν μια στρατηγική κίνηση για να παρουσιάσουμε την καινοτόμο προσέγγισή μας στον τομέα της γενετικής και της εξατομικευμένης υγείας. Ο Διαγωνισμός αυτός παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για να αναδείξουμε την αξία της GENOSOPHY®, να προσελκύσουμε επενδυτές και να ενισχύσουμε την ανάπτυξή μας μέσω της δικτύωσης και της προβολής σε ένα ευρύ κοινό.

Υπήρξε κάποιο στάδιο στην πρότασή σας που βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού και με ποιον τρόπο;

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού, η GENOSOPHY® είχε την ευκαιρία να βελτιστοποιήσει την παρουσίαση της αξίας που προσφέρει στους χρήστες. Μέσα από την καθοδήγηση και το «feedback» που λάβαμε, εστιάσαμε στην πιο σαφή ανάδειξη της εφαρμοσιμότητας των προτάσεών μας σε πραγματικά προβλήματα που αφορούν την υγεία και την ευεξία. Αυτή η βελτίωση μας βοήθησε να επικοινωνήσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τη μοναδικότητα και τα οφέλη των υπηρεσιών μας.

Λάβατε κάποια εκπαίδευση ή καθοδήγηση είτε από στελέχη της Εθνικής Tράπεζας, είτε από συνεργάτες του προγράμματος Business Seeds που σας φάνηκε χρήσιμη;

Η καθοδήγηση που λάβαμε από στελέχη της Εθνικής Tράπεζας και συνεργάτες του προγράμματος Business Seeds υπήρξε εξαιρετικά χρήσιμη. Οι συμβουλές και τα workshops σε θέματα επιχειρηματικής στρατηγικής και προσέγγισης επενδυτών μας έδωσαν πολύτιμα εργαλεία για την καλύτερη διαχείριση της εταιρείας και την ανάπτυξη της GENOSOPHY®. Αυτή η καθοδήγηση συνέβαλε επίσης στο να εστιάσουμε περαιτέρω στη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας μας.

Πότε δημιουργήθηκε η GENOSOPHY και με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να ελέγξει την διατροφή του;

Η GENOSOPHY® δημιουργήθηκε το 2023 και αξιοποιεί δεδομένα από προηγμένη γενετική ανάλυση καθώς και δεδομένα υγείας για να παρέχει εξατομικευμένες συστάσεις διατροφής και τρόπου ζωής. Μέσα από τη βαθιά κατανόηση του γενετικού προφίλ κάθε ατόμου, οι υπηρεσίες της GENOSOPHY® επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει επιλογές που είναι απολύτως προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες του, ενισχύοντας την υγεία του και τη διαχείριση του τρόπου ζωής του με βάση επιστημονικά δεδομένα.

Πόσο συνδέεται η διατροφή με την υγεία και πόσο εύκολο είναι να καταλάβει κάποιος αυτή την σύνδεση;

Η διατροφή παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στην ευεξία και την πρόληψη παθήσεων. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο για τον καθένα να κατανοήσει πώς η γενετική του προδιάθεση μπορεί να επηρεάζει την απόκριση του σώματος σε έναν περιβαλλοντικό παράγοντα συμπεριλαμβανομένης και της διατροφής. Η GENOSOPHY® γεφυρώνει αυτό το χάσμα προσφέροντας εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές βασισμένες στο μοναδικό γενετικό προφίλ του ατόμου, διευκολύνοντας έτσι την κατανόηση και εφαρμογή της σύνδεσης διατροφής και υγείας.

Ποια ήταν η αποδοχή της από την αγορά και ποια τα επόμενα σχέδιά σας;

Η αποδοχή της GENOSOPHY® από την αγορά ήταν ιδιαίτερα θετική, με αυξημένο ενδιαφέρον τόσο από ιδιώτες που επιθυμούν εξατομικευμένες λύσεις ευεξίας, όσο και από επαγγελματίες υγείας που επιδιώκουν πιο ολοκληρωμένες μεθόδους πρόληψης και διαχείρισης ασθενειών. Τα επόμενα σχέδιά μας περιλαμβάνουν την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών μας, την επέκταση σε νέες αγορές και την ενίσχυση της τεχνολογικής μας πλατφόρμας για να προσφέρουμε ακόμα πιο εξειδικευμένες λύσεις.

Σας ενδιαφέρει να αναζητήσετε χρηματοδότηση ώστε να επεκτείνετε την ιδέα σας;

Ναι, η αναζήτηση χρηματοδότησης είναι ένα από τα επόμενα βήματα της GENOSOPHY®. Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και την ενίσχυση της τεχνολογικής μας πλατφόρμας, η χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την εξέλιξη των υπηρεσιών μας και να εισέλθουμε σε νέες αγορές, αυξάνοντας τον αντίκτυπό μας στον τομέα της εξατομικευμένης υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v