Vivestia: Διαδραστική απεικόνιση τουριστικών καταλυμάτων για επιλογή χωρίς... εκπλήξεις

Η Vivestia με την πλατφόρμα της προσφέρει τη δυνατότητα για ολοκληρωμένες VR Tour περιηγήσεις, ώστε οι χρήστες να έχουν ρεαλιστική εικόνα των καταλυμάτων. Το σχέδιο εξηγεί o Ανδρέας Γκίνης, Co-founder & CMO της επιχείρησης

Vivestia: Διαδραστική απεικόνιση τουριστικών καταλυμάτων για επιλογή χωρίς... εκπλήξεις

 Η ανάγκη δημιουργίας μιας πλατφόρμας η οποία θα προσφέρει ακριβείς πληροφορίες για τα τουριστικά καταλύματα ήταν ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η Vivestia. Η εταιρεία πήρε μέρος στον 14o Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας Business Seeds της Eθνικής Τράπεζας. Ο κ. Ανδρέας Γκίνης Co-founder και CMO της Vivestia μιλά στο Euro2day.gr για τις προοπτικές της νεοφυούς εταιρείας, αλλά και την εμπειρία της συμμετοχής στο Business Seeds.

Ποιο είναι το κενό που εντοπίσατε στην αγορά φιλοξενίας και θέλετε να καλύψετε με την πλατφόρμα σας;

Στην αγορά της φιλοξενίας διαπιστώσαμε ένα κενό που αφορά την ανακρίβεια των διαθέσιμων πληροφοριών για τους χώρους διαμονής. Οι φωτογραφίες, οι περιγραφές και τα βίντεο, συχνά δεν αποτυπώνουν πλήρως την πραγματική εικόνα των καταλυμάτων, γεγονός που δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους επισκέπτες, όπως εκνευρισμός, απογοήτευση κ.λπ. Η Vivestia έρχεται να καλύψει αυτό το κενό, προσφέροντας ολοκληρωμένες VR Tour περιηγήσεις, που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν μια ρεαλιστική εικόνα των καταλυμάτων πριν κάνουν την τελική τους επιλογή.

Τι περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Vivestia; Με πόσες εταιρείες συνεργάζεστε  και πόσοι ταξιδιώτες έχουν κάνει μέχρι σήμερα κράτηση μέσω της πλατφόρμας σας;

Η πλατφόρμα μας προβάλει περισσότερα από 2.500 δωμάτια ξενοδοχείων, βίλες και κρουαζιέρες σε 15 περιοχές της Ελλάδας και της Κροατίας. Συνεργαζόμαστε με κορυφαία πολυτελή καταλύματα και εμπλουτίζουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιό μας. Όσον αφορά τους ταξιδιώτες, η Vivestia έχει ήδη προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό χρηστών που επιλέγουν τις υπηρεσίες μας για να οργανώσουν τις διακοπές τους, και η δυναμική ανάπτυξη συνεχίζεται με σταθερά αυξανόμενο ενδιαφέρον.

Με ποιον τρόπο επωφελούνται οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων και οι φιλοξενούμενοι; Πώς ανταποκρίνονται μέχρι σήμερα οι χρήστες της εφαρμογής;

Οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων επωφελούνται από την πλατφόρμα μας, καθώς μέσω των VR περιηγήσεων προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια ακριβή και διαδραστική απεικόνιση των καταλυμάτων τους, κάτι που αυξάνει την εμπιστοσύνη και βελτιώνει τη διαδικασία επιλογής και κράτησης. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν λεπτομερώς τα καταλύματα πριν κάνουν την κράτησή τους, εξαλείφοντας το ρίσκο απρόσμενων εκπλήξεων. Η ανταπόκριση των χρηστών έως τώρα είναι εξαιρετικά θετική, καθώς η εμπειρία της Vivestia προσφέρει ασφάλεια και διαφάνεια στην επιλογή τους.

Ποια είναι τα σχέδια της Vivestia για το μέλλον; Η επέκταση στο εξωτερικό αποτελεί ένα στόχο;

Οι βλέψεις μας για το μέλλον της Vivestia είναι η διαρκής προσθήκη νέων καταλυμάτων στην Ελλάδα και την Κροατία, ώστε να προσφέρουμε στους χρήστες μας ακόμα περισσότερες επιλογές υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, στόχος μας είναι η επέκταση και σε άλλες αγορές του εξωτερικού, με προτεραιότητα τις μεσογειακές χώρες, όπως η Κύπρος και η Ιταλία. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τη θέση μας σε αυτές τις αγορές, προσφέροντας την ίδια εμπειρία διαφάνειας και εμπιστοσύνης στους διεθνείς ταξιδιώτες.

Για ποιο λόγο επιλέξατε να συμμετέχετε στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας Business Seeds της Eθνικής Τράπεζας;

Επιλέξαμε να συμμετέχουμε στον Διαγωνισμό διότι είναι ένα από τα πιο καταξιωμένα και σημαντικά προγράμματα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Είδαμε μια μοναδική ευκαιρία να λάβουμε ουσιαστική καθοδήγηση, να διευρύνουμε το δίκτυο επαφών μας και να έχουμε πρόσβαση σε πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες. Θέλαμε να βελτιώσουμε την παρουσία μας στην αγορά και να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της πλατφόρμας μας, κάτι που επιτύχαμε μέσω της συμμετοχής μας.

Υπήρξε κάποιο στάδιο στην πρότασή σας που βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού και με ποιον τρόπο;

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού, λάβαμε πολύτιμο feedback από τους συμβούλους και στελέχη της Eθνικής Τράπεζας αλλά και των συνεργατών της, το οποίο μας βοήθησε να αναθεωρήσουμε ορισμένα στοιχεία της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Ενώ είχαμε ένα σαφές πλάνο από την αρχή, οι συνεχείς συζητήσεις ανέδειξαν αδυναμίες που δεν είχαμε εντοπίσει. Μέσω των συναντήσεων και της συνεχούς επικοινωνίας, κάναμε σημαντικές προσαρμογές που αποδείχθηκαν καθοριστικές, καθώς ενίσχυσαν τη στρατηγική μας και βελτίωσαν την αποτελεσματικότητα των πωλήσεών μας.

Λάβατε κάποια εκπαίδευση ή καθοδήγηση είτε από στελέχη της Eθνικής Τράπεζας, είτε από συνεργάτες του προγράμματος Business Seeds που σας φάνηκε χρήσιμη;

Φυσικά η καθοδήγηση που λάβαμε ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη. Είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με έμπειρα στελέχη της αγοράς, που μας έδωσαν πρακτικές συμβουλές για να βελτιώσουμε την προσέγγισή μας στις πωλήσεις, το marketing και τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας μας. Επιπλέον, μάθαμε πώς να διαχειριζόμαστε καλύτερα τους πελάτες μας και να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις της αγοράς πιο αποτελεσματικά.

 

Η υποβολή προτάσεων στον 15ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας Business Seeds είναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το nbg.gr/competition

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v