DR. MONEY

Δεν βάζουμε μυαλό στο αγροτικό

Δεν βάζουμε μυαλό στο αγροτικό

Αν ήσασταν μισθωτός ή μικροεπιχειρηματίας και δεν πληρώνατε το ρεύμα για καιρό, χρωστώντας χιλιάδες ευρώ, θα σας το έκοβαν. Αν όμως ήσασταν αγρότης, θα είχατε ασυλία, πιθανόν θα σας τα χάριζε κάποια κυβέρνηση, αλλά θα κλείνατε με τα τρακτέρ τους δρόμους.

Φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) χρηματιστηριακή φούσκα;

Φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) χρηματιστηριακή φούσκα;

Μια μελέτη για τις 51 κύριες τεχνολογικές καινοτομίες από το 1825 μέχρι το 2000 βρήκε επενδυτικές φούσκες στο 73% των περιπτώσεων. Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) να μας οδηγεί σε μια νέα επενδυτική φούσκα; Οι γνώμες διαφέρουν, αλλά όλες δεν μπορεί να έχουν δίκιο. 

Ξαναζούμε το ράλι της δεκαετίας του 1990;

Ξαναζούμε το ράλι της δεκαετίας του 1990;

Η ιστορία δεν είναι ο τέλειος οδηγός. Όμως, η δεκαετία που διανύουμε έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τη δεκαετία του 1990, όπως έχει και διαφορές. Θα μπορούσαμε να δούμε το έργο σε επανάληψη; Ίσως, αλλά το πάρτι των αγορών της δεκαετίας του 1990 δεν τελείωσε καλά.

O εθισμός σε επιδόματα, επιδοτήσεις δεν θα μας βγει σε καλό

O εθισμός σε επιδόματα, επιδοτήσεις δεν θα μας βγει σε καλό

Η Ελλάδα, μια υπερχρεωμένη χώρα με μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, δανείζεται από τις αγορές για να πληρώσει τους τόκους του χρέους της. Παρ' όλα αυτά οι ιθύνοντες μιλάνε για «υπερπλεόνασμα» και το μοιράζουν, δείχνοντας ότι πιο εύκολα βγαίνει το μάτι παρά το χούι.   

Ο «άγνωστος Χ» στην αγορά ακινήτων που βολεύει να ξεχνάμε

Ο «άγνωστος Χ» στην αγορά ακινήτων που βολεύει να ξεχνάμε

Η ελληνική αγορά ακινήτων είναι υπερτιμημένη, υποστηρίζει το ΔΝΤ, προκαλώντας την αντίδραση των επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Όμως, σε μια σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα, υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να δούμε. 

Αν η ελληνική γεωργία δεν αλλάξει, θα πεθάνει

Η ελληνική γεωργία στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Αν το σημερινό μοντέλο με τους μικρούς κλήρους, τις επιδοτήσεις, αποζημιώσεις και τα φέσια στην αγορά δεν αλλάξει, είτε θα φυτοζωεί είτε θα καταρρεύσει. 

Από το ΔΑΑ στη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, ένα τσιγάρο δρόμος

Το πετυχημένο ντεμπούτο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ) στο ελληνικό χρηματιστήριο ήταν μια σημαντική εξέλιξη αλλά, κυρίως, για άλλους λόγους. Όμως, δεν είναι όλα ρόδινα.

Το δημογραφικό χτυπάει την πόρτα των αγορών

O δημογραφικός κίνδυνος δεν απειλεί μόνο το διανεμητικό συνταξιοδοτικό σύστημα, τα δημοσιονομικά χωρών όπως η Ελλάδα και τον ρυθμό ανάπτυξης καθεμίας. Έχει επίσης επιπτώσεις στις μετοχές και στα ομόλογα.

Οι αδύναμοι θεσμοί τροφοδοτούν το εξωτερικό έλλειμμα

Τα δίδυμα ελλείμματα σημάδεψαν την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Αν και το δημοσιονομικό κενό φαίνεται πως είναι υπό έλεγχο, δεν ισχύει το ίδιο για το εξωτερικό έλλειμμα. Ο ρόλος των θεσμών.

Ανάπτυξη χωρίς ουσιαστική πιστωτική επέκταση δεν γίνεται

Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πριν από την κρίση συνδέθηκε με την ισχυρή πιστωτική επέκταση και αποδείχθηκε μη βιώσιμος. Πλέον, η ανάπτυξη δεν στηρίζεται στα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα αλλά αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

Σταματήστε να χαϊδεύετε τους άπληστους εκ των αγροτών

Από την ιστορική φούσκα του 1999 στο σπέκουλο του 2024

H «βρυχώμενη» δεκαετία: Από το 1920-29 στο 2020-2029

Επιδότηση της ανεργίας ή επιδότηση της εργασίας;

Οι επιδοτήσεις έκαναν κακό στη γεωργία

Όπως στρώσουμε θα κοιμηθούμε

Τα κέρδη πέθαναν. Ζήτω τα EBITDA!

Επενδύσεις: Οι Έλληνες δεν βάζουν μυαλό

Οταν η Λαγκάρντ κόστισε 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Με τη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων τι θα γίνει;

v