Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ενίσχυση του πετρελαίου πίεσε τη Wall

Με πτώση ”έκλεισε” η Wall Street καθώς η άνοδος των ενεργειακών τιμών και η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της αγοράς κατοικιών επιβάρυναν το κλίμα στην αγορά, με τους επενδυτές να πραγματοποιούν επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μεμονωμένες μετοχές. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Με πτώση ”έκλεισε” η Wall Street καθώς η άνοδος των ενεργειακών τιμών και η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της αγοράς κατοικιών επιβάρυναν το κλίμα στην αγορά, με τους επενδυτές να πραγματοποιούν επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μεμονωμένες μετοχές. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, το αργό πετρέλαιο στην αγορά της Ν. Υόρκης κινήθηκε πάνω από το επίπεδο των 60 δολ./βαρέλι αποκομίζοντας κέρδη 2,45%, ενώ ενδοσυνεδριακή άνοδο της τάξης του 10% κατέγραψε η τιμή του φυσικού αερίου, καθώς οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες ενισχύουν τη ζήτηση.

Απώλειες κατέγραψε ο τίτλος της McDonald’s καθώς οι πωλήσεις της εταιρίας για το διάστημα του Νοεμβρίου δεν ικανοποίησαν. Οι πωλήσεις της εταιρίας παγκοσμίως σημείωσαν αύξηση κατά 4% έναντι ενίσχυσης της τάξεως του 5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Πτώση σημείωσε για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση η μετοχή της Intel, ενόψει της ενδιάμεσης αναθεώρησης μεγεθών τριμήνου.

Μεταξύ των μετοχών του Dow που πιέστηκαν χαμηλότερα βρέθηκαν και οι τίτλοι των General Motors, IBM και Walt Disney.

Υποχώρησε ο τίτλος της Xilinx, παρά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για την πορεία των κερδών στο δ’ τρίμηνο.

Αρνητική η εικόνα της Texas Instruments, η οποία επίσης ανακοίνωσε βελτιωμένες προβλέψεις για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Toll Brothers, η οποία ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών της τάξεως του 72% και αύξηση εσόδων κατά 40% στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, ωστόσο προειδοποίησε ότι ενδέχεται να χάσει τους στόχους κερδοφορίας του 2006 και του 2007.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η προειδοποίηση της Toll Brothers προκάλεσε ανησυχίες για τη γενικότερη πορεία της αγοράς κατοικιών.

To δικαίωμα του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 10,45 δολάρια, υποχωρώντας κατά 0,76%, ενώ πτώση κατά 0,49% κατέγραψε το ADR της Εθνικής, στα 8,2 δολάρια. Κέρδη 2,20% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,92 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.755,12 μονάδες με απώλειες 0,52%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,25%, στις 2.246,45 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,12%, στις 1.255,84 μονάδες.

Με κέρδη ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές που κατάφεραν να καλύψουν τις απώλειες που σημείωναν. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε οριακά κατά 0,04% στις 5.531,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,38% στις 5.286,75 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,20% στις 4.669,93 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v